АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Мета викладання дисципліни. Перетворення, що відбулися в соціально-економічному ладі країни, внесли суттєві зміни і в митну справу

Читайте также:
  1. АНОТАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ ЗІ СТРУКТУРНО-ЛОГІЧНОЮ СХЕМОЮ (МІЖДИСЦИПЛІНАРНИМИ ЗВ’ЯЗКАМИ).
  2. Анотація навчальної дисципліни «Макроекономічний аналіз»
  3. Анотація навчальної дисципліни «Макроекономічний аналіз»
  4. ВИКЛАД - ВИКЛАДАННЯ
  5. Відзначимо наступні основні функції політичної соціології як навчальної дисципліни: світоглядну, пізнавальну, виховну, практично-політичну.
  6. Вступ до дисципліни “Логіка”.
  7. Вступ до дисципліни. ВИТОКИ УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ
  8. ДЖЕРЕЛА ДО ВИВЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ
  9. Дисципліни і способи її збереження
  10. для підготовки до здачі іспиту з дисципліни «Теоретичні проблеми кримінального судочинства»
  11. ДО ВИКОНАННЯ ЛАБОРАТОРНО-ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З ДИСЦИПЛІНИ
  12. Додаток. Програма дисципліни і методичні

 

Перетворення, що відбулися в соціально-економічному ладі країни, внесли суттєві зміни і в митну справу. Зовнішньоекономічна політика України має виконувати основне завдання – стимулювати чи обмежувати експорт або імпорт товарів, щоб утворити позитивне сальдо по зовнішньоекономічних операціях та забезпечити додаткове надходження коштів для розвитку національної економіки. До того ж митні органи повинні оперативно та компетентно оформлювати товари, які є об’єктом зовнішньоекономічних угод, запобігати надходженню на Україну неякісного та контрабандного товару.

Згідно з Указом Президента України „Про Державну митну службу України” поставлено завдання про національну систему підготовки та підвищення кваліфікації працівників митної системи. Тому спеціалісти-товарознавці повинні бути обізнаними у деяких аспектах практичної діяльності працівників митниці, де навички товарознавця можуть стати у нагоді при здійсненні митного оформлення товарів, що є об’єктами зовнішньо-торгівельних угод.

Важливе значення для працівників митної системи має Українській класифікатор товарів зовнішньоекономічної діяльності – УКТ ЗЕД, до структури якого входить код товару, його торгове призначення, найменування товару (опис) і додаткові одиниці виміру. Єдине розуміння класифікаційних угрупувань УКТ ЗЕД є необхідною умовою для визначення ставок мита та інших платежів. Згідно зі змінами у Законі України від 05.04.2001р. „Про митний тариф України”, посилюється контроль за правильністю кодування товарів та інших предметів.

Особлива увага приділяється вивченню тих угрупувань товарів, які можуть бути об’єктами неправильної класифікації під час імпортних операцій і як результат неправильне начислення митного платежу.

Саме правильне віднесення товару до відповідного класифікаційного угруповання в системі товарної номенклатури зовнішньоекономічної діяльності є тим моментом де знання товарознавця перехрещуються з навичками митного інспектора, який повинен вміти правильно ідентифікувати товар, визначити код товару за УКТ ЗЕД і як наслідок правильно нараховувати митні платежі

Підготовка майбутніх фахівців за спеціальностями "Товарознавство та комерційна діяльність", "Товарознавство та експертиза в митній справі" і "Експертиза товарів і послуг" неможлива без вивчення цієї дисципліни, тому що сучасний ринок орієнтовано на міжнародне співробітництво і потрібні спеціалісти інформаційно-орієнтовані у просторі із знаннями, як товарознавчої класифікації товарів, так і класифікації згідно "Товарної номенклатури, зовнішньоекономічної діяльності".

Єдине розуміння класифікаційних угрупувань УКТ ЗЕД є необхідною умовою для визначення ставок мита та інших платежів.

Курс базується на потребах кваліфікаційної характеристики фахівців зі спеціальностей «Товарознавство та комерційна діяльність», «Товарознавство та експертиза в митній справі», «Експертиза товарів та послуг» і має за мету формування у студентів системи знань у сфері митної діяльності України та операціях пов’язаних з правильним визначенням положення товару в товарній номенклатурі УКТ ЗЕД, необхідних для успішної діяльності товарознавця – експерта в митній справі.

Предметом дисципліни є характеристика існуючих товарних номенклатур і основних класифікаційних угруповань та порядок визначення коду товару згідно до Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності.

Програма складена згідно діючих на Україні законів, постанов, наказів та інструкцій відносно митно-тарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)