АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практична частина. Розв’язати ситуаційні завдання

Читайте также:
  1. III. Практична частина.
  2. Апаратна частина
  3. Детинець - укріплена центральна частина давнього міста на Русі.
  4. Для підготовки до підсумкового модульного контролю (екзамену) з Кримінального права України (Особлива частина)
  5. Друга частина розробляється по фінансовому проекту за допомогою ЕОМ.
  6. З дисципліни «Кримінальне право України (загальна частина)»
  7. Загальна частина
  8. Загальна частина
  9. Загальна частина
  10. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА
  11. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА
  12. Загальна частина

Розв’язати ситуаційні завдання

Задача 1. Зіньков протягом трьох місяців надавав свій гараж Петруку та Назаровій для виготовлення наркотиків і систематично одержував з них орендну плату. Петрук і Назарова, крім того організували в цьому гаражі систематичні збіговиська наркоманів для спільного вживання наркотиків. За відвідування кожен наркоман сплачував вхідну плату, а також плату за "дозу" одержаного наркотичного засобу. Ін'єкції Назарова робила всім сама. За "зароблені" в такий спосіб гроші Петрук і Назарова придбали у власність бар, який мали намір використовувати для розповсюдження наркотиків. Дайте кримінально-правову оцінку діяння Зінькова, Петрука та Назарової.

Задача 2. Карпук на своїй присадибній ділянці без належного дозволу з розсади посадив мак снотворний. При цьому було посаджено 340 рослин, з яких виросло 720 стебел. Після збору врожаю вимолотив зерно маку, а макову солому висушив, одержавши 5 кг макової соломи сухої, яку зберігав та виготовляв з неї ацетильований опій без мети збуту. Дайте кримінально-правову оцінку діяння Карпука.

Задача 3. Шишкінвлітку зібрав на полі біля автотраси Київ-Чоп сухе листя верхівок дикоростучих конопель, які зберігав для особистого вживання. Для зручності вживання при курінні він руками подрібнив це листя. Дайте кримінально-правову оцінку діяння Шишкіна. Чи можна його дії кваліфікувати як незаконне виготовлення наркотичного засобу?

Задача 4. Колядун неодноразово купував у Опришко наркотичні засоби. Одного разу, коли він прийшов до неї додому, він вирішив її вбити. Коли Опришко відвернулася, Колядун накинув їй на шию електричний шнур і задушив. Після цього у будинку потерпілої він викрав опій ацетильований об’ємом 2 мілілітри, 50 тис. грн. та мобільний телефон вартістю 1500 тис. грн. наступного дня у своєму будинку він продав Єрмолаєву медичний шприц об’ємом 2 мілілітри, який був наповнений опієм ацетильованим. У цей же день машину Єрмолаєва зупинили працівники міліції і при огляді виявили: опій ацетильований вагою 2, 044 грама та 5,7 грама сухої суміші каннабісу. Дайте кримінально-правову оцінку діяння Колядуна та Єрмолаєва.

Задача 5. Дацко зібрав у полі 1,5 кг дикоростучої коноплі. Цього ж дня він був затриманий працівниками міліції. Суд, виходячи з того, що він зібрав та зберігав вологу рослинну масу дикоростучої коноплі, а не сухий наркотичний засіб, кваліфікував дії Дацка як замах на незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту. Чи правильним є рішення суду? Свою відповідь обґрунтуйте.

Задача 6. Павлюк вступила у змову з Кожевніковим, Столярчуком та Осіповим для вчинення таких злочинів. Вони мали на меті залучати молодих жінок, залежних від наркотичних засобів, до проституції. Винні розробили загальний план такої діяльності, розподілили ролі та функції, відповідно до яких роль організатора та керівника злочинної групи взяла на себе Павлюк.

Відповідно до спільної домовленості Павлюк та Осіпов знайшли двох наркозалежних дівчат – Олену та Віталіну. Вони пообіцяли їм винагороду у виді щоденного безоплатного надання для вживання наркотичних засобів, схиливши останніх таким чином до зайняття проституцією на вигідних для себе умовах, а отримані кошти використовували для незаконного придбання, виготовлення, зберігання та збут наркотичних засобів і прекурсорів.

Осіпов надав свою квартиру Павлюк, Кожеінвкову та Столярчуку для виготовлення наркотичного засобу. Вони разом незаконно виготовили особливо небезпечний наркотичний засіб - опій ацетильований у кількості 30 мл., який разом з Козюброю на його автомобілі «Ауді-100» незаконно перевезли до квартири Павлюк, де вона його незаконно зберігала. На квартирі вона віддала 2 мл. наркотичного засобу як оплату за зайняття проституцією Оленою та Віталіною, а також надала приміщення своєї квартири для вживання наркотичних засобів цим особам.

Працівники міліції за місцем проживання Павлюк виявили та вилучили наркотичні засоби - канабіс, масою 4,2 г.; макову соломку висушену масою 75,9 г.; два медичних шприци місткістю по 20 мл. та один медичний шприц місткістю 2 мл. з опієм (ацетильованим) в перерахунку на суху речовину відповідно 0,09 г., 0.14 г., 0,08 г.; шприц місткістю 5 мл з залишками наркотичного засобу морфіну; шприц місткістю 2 мл наркотичним засобом - опієм ацетильованим в перерахунку на суху речовину 0,03 гр.; 10 пігулок димедролу, деформовану пляшку з етикеткою «Розчинник 646» з розчинником, що містить більше 10% толуолу. За місцем проживання Осіпова працівники міліції виявили та вилучили: висушену макову солому вагою 137 гр.; пляшку з опієм екстракційним у кількості в перерахунку на суху речовину 9,02 гр.; шматки вати та марлевої тканини з залишками наркотичної речовини - морфіна; шприц місткістю 5 мл з ангідридом оцтової кислоти у кількості 2,05 г; посуд із залишками наркотичного засобу - морфіну; дві пляшки з написом «Розчинник 646» з рідиною, що містить більше 10 % толуолу. Дайте кримінально-правову оцінку діянь Павлюк, Кожевнікова, Столярчука та Осіпова.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)