АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Європа... Яка ж вона?

Читайте также:
  1. ВОССТАНИЕ В ТЫЛУ 18 страница
  2. Додаткова література
  3. Друга дія
  4. Задача 6.
  5. ЗАЧАРОВАНА ДЕСНА
  6. МАРТИН БОРУЛЯ
  7. Населений Острів 2
  8. Ознайомлення з довкіллям засобами дидактичної гри
  9. Притча про мудреця
  10. Прощание, возбраняющее печаль
  11. Розділ сьомий

28.01.13

Назва предмета: Виховна година

Затверджую:

Тема: Мандруючи країнами Європи

Мета. Ознайомити учнів з історією виникнення офіційного свята - Дня Європи; розширити їхні знання про європейські країни, допомогти зрозуміти важливість Європейського об'єднання; сприяти усвідомленню студентами місця України серед країн Європи та приналежності її до європейської сім'ї народів; формувати новий європейський світогляд молоді, патріотичні почуття; розвивати творчі здібності студентів та продемонструвати рівень володіння іноземними мовами.

Обладнання. Фонограми; політична карта Європи; вирази: «Україна - держава європейська», «Європа - наш спільний дім», «Мови відчиняють двері». Епіграф. «Ми маємо бути зрозумілими Європі, а Європа - нам!»

Хід заняття:

1. Організаційна частина.

(Перед початком свята звучить пісня «Батьківщина» музика Г. Татарченка на вірші А. Матвійчука у виконанні М. Поплавського).

Основна частина.

Шановні друзі! Вже стало традицією кожного року проводити тематичні виховні заходи, мета яких поглиблення ваших знань про історію європейських країн, особливості звичаїв та традицій, культурну спадщину цих народів, освіту, утверджувати розуміння необхідності вивчення іноземних мов, бо наше місце - у Європейському союзі, наша мета: Україна - в об'єднанній Європі, і мовне взаєморозуміння необхідне. Адже вирішити політичні, економічні, культурні задачі без знання іноземних мов неможливо.

Мандруючи країнами Європи, ми поринаємо з Вами у красу та багатство мов, традицій, звичаїв, духовність, культуру народів, пізнаємо їх багатогранність і глибину.

Ми починаємо знайомити вас із країнами Європи і запрошуємо в пісенно-поетичну мандрівку «Європа - наш спільний дім», під девізом:

«Ми маємо бути зрозумілими Європі, а Європа - нам!».

 

Слухання музики.

Пісня «Україна» у виконанні К. Бужинської

2-й ведучий. Україна відкриває історію Європи третього тисячоліття! Ми вже не узбіччя Європи! Ми знаходимось у центрі Європи!

 

Європа... Яка ж вона?

 

Європа. Сухі рядки енциклопедії повідомляють, що це частина світу розташована на заході Європейського материка. Європа - континент порівняно невеликий, населення майже 800 млн осіб, площа 11,5 млн км2.

Європа - це багаторічна історія, досвід, політичні, духовні традиції європейських народів. На прапорі Європейського Союзу 12 зірок. Для європейців це символ: 12 країн – засновників – 12 апостолів.

Європа - найцінніша скарбниця досягнень та пам'ятників культури.

Зараз ЄС об'єднує 25 держав континенту: Австрію, Бельгію, Велику Британію, Данію, Грецію, Естонію, Ірландію, Іспанію, Італію, Кіпр, Латвію, Литву, Люксембург, Мальту, Нідерланди, Польщу, Португалію, Словаччину, Словенію, Угорщину, Фінляндію, Францію, ФРН, Чехію, Швецію. У Європі, як в мозаїці, немає жодної країни, схожої будь-якими окремими рисами на іншу Європейську державу, бо Європейські держави змінюють своє обличчя, залежно від історичних подій, географічного розташування та культурної спадщини.

У центрі Європи знаходиться наша держава - Україна.

Моя Україно - зоря світанкова,

Пшеничні лани, голубі небеса,

Ії солов'їна калинова мова

Світиться, наче на сонці роса.

(Звучить пісня «Україночка»у виконанні О. Білозір).

Україна бажає стати повноправним мешканцем давньоєвропейського дому, справедливо вважає, що має на це право. І своєю історією, географічним розташуванням і тим внеском, який наш народ зробив у континентальну справу впродовж багатьох віків свого існування та боротьби.

Європейський Союз для нас - майбуття.

Де забудемо про злиденне життя,

Де не буде міграцій, збережеться сім'я.

Разом ми не відчуєм жаху у слові «війна».

Україна - велика і сильна держава,

Що несе з давнини перемоги і славу.

Незалежна, розвинена наша країна,

Дорога і найкраща мені Батьківщина.

Громадянином європейським хочу стати я,

Щоб неньки моєї було ліпшим життя,

Щоб країна була конкурентоспроможна,

А кожна родина щаслива й заможна.

Польща - найближча західна сусідка України. Історія України і Польщі тісно переплітаються в різні часи. Що нам відомо про цю європейську державу?

. Загальна площа країни - 312 тис. кв. км. Населення - близько 40 млн. Столиця - місто Варшава.

Главою держави в Польщі є президент. Вищий законодавчий орган - Національні збори, які складаються з двох палат. Виконавча влада належить президентові та Раді Міністрів. Основний закон держави - Конституція, яка прийнята у 1997 році. Адміністративна територія Польщі поділена на 49 воєводств.

Якщо їхати в Польщу через Київ: Львів, то потрапиш в один із головних польських районів туризму - Бескиди. Мінеральні джерельця, цілющі води, прекрасні краєвиди - це найпопулярніші курорти: Криниця, Шавниця.

Народний одяг різноманітний: яскравий. Жінки мають широкі, прикрашені мереживом, спідниці, сорочки та безрукавки. Чоловіки - короткі сорочки з льону і суконні білі штани. Польський національний Народний одяг костюм прикрашений вишивкою, аплікацією, мереживом. Особливо полюбляють одягатися у свят: дожинів - свято врожаю, ще святкують Масляну, варять за старовинними рецептами каш: печут калачі та коровай. Величезний внесок у загальну європейську культуру зробили польські композитори Ф. Шопен, М. Огінський та інші.

(Лунає «Полонез» Огінського).

Швеція, як і Украї на, має жовто-блакитні кольори національного прапору, затверджено шведський прапор у 1620 році, а 6 червня в країні святкують День Шведського Прапора.

Швеція вступила до Європейського Союзу у 1995 році й відтоді докладає зусиль для створення нової демократичної, солідарної і відкритої Європи.

 

Швеція багата на ліси, а це сировина для деревообробної промисловості, в країні також багато річок, енергія яких захована в гірських потоках, водоспадах.

А тепер, ми плавно перемістимося на південний схід і потрапимо в сонячну країну Болгарію. Ця країна нам більше знайома, близька і зрозуміла, бо в Україні проживає багато болгар, людей працьовитих, які зберігають звичаї свого народу.

Однією із причин такого калейдоскопу історичних подій є вигідність географічного положення країни.Болгарія - країна з драматичною історією, історичні події в якій змінювалися так часто, як у жодній країні

У багатьох селах створені самодіяльні художні колективи, багато з них мають звання народних. Учасники цих колективів - люди творчі, завзяті, талановиті. Вони вивчають і пропагують культуру свого народу, передають її із покоління в покоління.

Вітання з Австрії, Швейцарії вам привезли,

Люксембург і Ліхтенштейн

також вітають вас,

В країнах цих - німецька рідна мова,

Вона чудова, науки й техніки основа.

Ліризм, мелодійність, глибока щирість почуттів характерні поезії Гейне. Переконатися в цьому ви

Лорелея

І сам я не знаю, чого це

Такий обгорта мене сум

І все старосвітська казка

Не йде та й не йде мені з дум.

Стає холодніше, смеркає,

Рейн хвилю по хвилі жене,

Вершину гори осяває

Останнє проміння ясне.

Чудової вроди дівчина

У пишному сяйві зорі

Своє золоте волосся

Розчісує там на горі.

Із злота гребінчиком неше

І пісню співає вона,

І спів той чудовий могучий

Далеко розносить луна.

Плавець у човні її чує,

Журба йому серце в'ялить,

Не скель він пильнує, а з неї

Не зводить очей ні на мить.

І вже його човен розбитий

Сховався у вирі страшнім;

Втопила його Лорелея,

Втопила співанням своїм.

До Євросоюзу входять такі німецькомовні країни, а саме: Німеччина, Австрія та герцогство Люксембург.

Це високорозвинені промислові країни з інтенсивним сільським господарством

Сільське господарство Австрії повністю задовольняє потреби населення сільськогосподарською продукцією. У них вирощують пшеницю і кукурудзу, картоплю і цукрові буряки. Досить велику увагу приділяють садівництву і виноградарству, тваринництву. У країні зменшилась кількість фермерських господарств. Сільськогосподарські підприємства спеціалізовані та автоматизовані.

Багатий та цікавий австрійський фольклор, особливо славнозвісні тирольскі пісні, які прославляють рідний край. Серед народних танців популярними є лендлер, прототип віденського вальсу. А чи відомо вам, що німці та австрійці найпунктуальніше люди у Європі?

Австрійці, як і німці, полюбляють відпочивати у святкові дні. Особливо цікаво проходить свято проводів зими та зустріч весни, яке називається «фа-шинг». У містах та селах проводять карнавали, готують багато страв. Всім відомо, що в кафе Відня готують каву по-віденськи, ми бажаємо вам побувати на цих святах та покуштувати цей напій Богів.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)