АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розробка вимог і визначення керуючих сигналів для AMLCD

Читайте также:
  1. Definitions. Визначення.
  2. А.Визначення розмірів і площі зони хімічного зараження
  3. АНАЛІЗ БІОСИГНАЛІВ
  4. Бланк документа, вимоги, що пред’являються до нього.
  5. В якій відповіді дано визначення способу (форми) розкрадання чужого майна?
  6. В якій наведеній відповіді містяться визначення мети злочину?
  7. В якій наведеній відповіді містяться визначення мети злочину?
  8. Вибір типу та визначення необхідної кількості вогнегасників та їх розміщення
  9. Виграш демодулятора при оптимальному прийманні неперервних сигналів
  10. Види комерційних банків. Визначення банківських операцій та їх класифікація
  11. Види службових листів. Ділове листування. Вимоги до офіційного листування. Етикет ділового листування.
  12. Види та вимоги, які до них ставляться

 

Оскільки електронна схема є основною в реалізації матричного режиму роботи, а сам рідкий кристал функціонує в режимі звичайної двоелектродної комірки, до матеріалів рідких кристалів ставляться особливі вимоги. Перш за все, матеріали повинні мати високий питомий опір для того, щоб уникнути ефекту шунтування ємності, що утворюється кожною елементарною коміркою (r>109 Ом×м). Ще однією суттєвою вимогою до матеріалу РК є зниження в’язкості РК, оскільки цей параметр визначає швидкодію.

Щодо керуючих елементів, то схема керування повинна забезпечити ті ж самі характеристики екранів (час ввімкнення і вимкнення, контраст) у телевізійному режимі. Це можливо у випадку виконання таких вимог:

Середня за період часу Тк (тривалість кадру) напруга на РК-пікселі U повинна забезпечувати потрібний контраст;

Для забезпечення максимальної швидкодії час зарядження конденсатора не повинен перевищувати час вибору рядка:

tзар<tряд tрозр<tряд

Для забезпечення максимального контрасту оптичного зображення інформаційного масиву на РК необхідне виконання умови

Uк³Uнас

де Uк – напруга на конденсаторі; Uнас– напруга насичення.

Для розроблюваного дисплея виконання вимог буде визначатись вибором транзистора і конденсатора та їхніх технологічних і керуючих параметрів.

Рівень параметрів перемикаючих транзисторів і конденсаторів формувача напруги можна оцінити, виходячи з особливостей застосування високоінформативних РКД, які, в свою чергу, визначаються параметрами телевізійної системи, такими як: частота кадрової розгортки fк, частота рядкової розгортки fр, кількість стовпців m, кількість рядків n. Тому для розроблюваного нами макета виберемо такі значення цих величин:

 

Кількість стовпців, m Кількість рядків n, Частота кадрової розгортки fк, Гц Частота рядкової розгортки fр, Гц
       

 

для аналізу параметрів формувача напруги використаємо такі еквівалентні схеми (рис.5):

икористовуючи просту схему формування напруги у вигляді RС-кола, що працює в режимі зарядження – розрядження еквівалентної ємності, можна оцінити порядок значень основних параметрів транзистора і конденсатора.

основними характеристиками для елементів формувача напруги є струми стоку в відкритому JCo і закритому J станах та їхні частотні властивості. Основним параметром нагромаджуючого конденсатора є його ємність.

Оскільки передавання відеосигналу відбувається лише протягом прямого ходу рядкової розгортки, то повний час запису відеосигналу в комірки пам’яті блоку керування стовпцями матриці в один рядок буде визначатися зі співвідношення:

t1p»0,9 T c=0,9/ fр» 0,9/48000=18,7 мкс

 

а б в

Рис.5. Еквівалентні схеми формувачів напруги: а – в стані запису відеосигналу; б – в стані запам’ятовування відеосигналу; в – для розрахунку параметрів транзистора; Uв – відеосигнал; UСн – напруга на конденсаторі Сн; СРК – ємність РК-елемента; r0, r3 – опори відкритого і закритого каналів транзистора; rРК – опір РК; J – струм зарядження конденсатора Сн; Uст – амплітуда відеосигналу.

 

За цей час необхідно встигнути записати відеосигнал рядка, для нашого випадку в 800 комірках пам’яті блоку керування стовпцями. Отже, комірка пам’яті для одного стовпця повинна встигнути запам’ятати відеосигнал протягом часу:

tm£t1p/m»18,7/3840 = 4,883 нс

Передавання записаного в комірках пам’яті блоку керування стовпцями відеосигналу на електроди стоків, що перемикають транзистори всього рядка, проводиться за час зворотного ходу рядкової розгортки, тобто за час:

T»0,1 =0,1/ fр» 0,1/48000=2,083 мкс

Цим часом і визначається швидкодія транзистора у відкритому стані.

Струми стоку у відкритому JCo і закритому J станах і ємність нагромаджуючого конденсатора можуть бути визначені з таких умов:

· забезпечення напівтонів зображення, для чого заряд конденсатора Сн повинен досягати амплітудного значення напруги відеосигналу за час;

· забезпечення високого контрасту зображення, тобто за час кадру Тк напруга на зарядженому відеосигналом конденсаторі повинна залишатись практично незмінною.

Для виконання першої умови необхідно, щоб виконувалось співвідношення 3d1£t2p, де d1 – стала часу еквівалентної ємності формувача напруги Се.

Для виразу заряду конденсатора:

U=U[1–exp(-t2p/d1)]

Умові 3d1£t2p відповідає значення U³0,95U. Беручи СенРК»Сн, і переходячи від струму стоку JCo до опору каналу у відкритому стані транзистора ro, отримаємо: d1»roСн=t2p/3. Величину Сн можна також визначити і з другої умови, яка зводиться до виконання співвідношення d2³3Tк, де d2 – стала часу розрядження нагромаджуючої ємності Сн, тобто

 

Таким чином, для визначення рівня трьох параметрів (rо, rз, Cн) ми отримали два вирази:

Сн³ t2p/3 r o; Сн³ 3Tк/ r е, де

Припускаючи, що rРК>>rз, отримаємо Сн»3Tк/ r з або rз/rо>9 Tк/t2c.

Оскільки в нашому випадку опір закритого транзистора rз»1110 Ом, то Сн»3×21×10-3/1110»2,429 Пф.

Приймемо ємність нагромаджуючого конденсатора рівною Сн= 2,5Пф.

Тепер, задавши Сн і rз, можемо визначити опір каналу відкритого транзистора rо на основі нерівності

rо£(rз×t2c)/9 Tк

Отже:

rо»(1110×2,083×10-6)/9×21×10-3=2.859×105 Ом

Тепер, користуючись виразом для середньої за час Тк напруги на РК-елементі, яка визначає контраст, визначимо напругу на конденсаторі

де U – напруга перемикання РК (для РК фірми “Merck” типу ZLI–3489, яка забезпечує відгук РК протягом 140 мкс при напрузі 13 В).


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)