АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Особливості підготовки до заняття. Важливим завданням даного семінарського заняття є формування наукових уявлень у студентів стосовно взаємозв'язку теорії та практики соціальної роботи

Читайте также:
  1. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  2. Адміністративно-правові відносини, їх структура, особливості та види.
  3. Базовий рівень підготовки.
  4. Велике князівство Литовське: особливості взаємодії культур литовської і давньоруської.
  5. Види конституції, їх структура та особливості
  6. Визначення вимог до підготовки і умов атестації фахівця
  7. Вимоги підготовки до практичних (лабораторних) занять
  8. Відкрите заняття проводилося у зв’язку з участю у конкурсі на посаду доцента кафедри алгебри, геометрії та математичного аналізу.
  9. Відтворення населення та його регіональні особливості
  10. Галузеві особливості, що впливають на організацію обліку
  11. Державна служба та її особливості в Україні
  12. Джерела (форми) трудового права України: поняття, види, особливості

Важливим завданням даного семінарського заняття є формування наукових уявлень у студентів стосовно взаємозв'язку теорії та практики соціальної роботи, а також поглиблення та систематизація знань щодо визначення об'єктів, предмета та суб'єктів соціальної роботи на сучасному етапі розвитук українського суспільства.

При висвітленні першого питання варто звернутись до існуючої моделі професійної взаємодії в соціальній роботі, на основі чого охарактеризувати основні напрямки теоретичних концепцій, котрі пояснюють дану модель, та/або покликані сприяти певних проблем, що виникають в ході професійної взаємодії в соціальній роботі.

Друге питання покликано розкрити особливості формування теорій соціальної роботи на основі практичного досвіду цього виду діяльності, а також продемонструвати можливості застосування теоретичних положень для пояснення тих чи інших аспектів професійної діяльності соціального працівника, соціальної та іншої проблематики особистості, ціннісних аспектів тощо. Причому, у відповідях студенти повинні навести конкретні приклади практичного значення соціономічних та/або різнопредметних теорій та концепцій.

Відповідь на третє питання семінарського заняття передбачає розгляд особливостей визначення об'єкта та предмета соціальної роботи. Варто навести думки різних авторів щодо тих, хто входить до групи об'єктів соціальної роботи та пояснити, в чому причина та суть дискусії, що проводиться науковцями у зв'язку з даною науковою проблемою.

Основний зміст четвертого пункту плану семінарського заняття включає інформацію, що стосується характеристики різних підходів до класифікації суб'єктів соціальної роботи. Представляють інтерес класифікації, розроблені авторами за різними критеріями, зокрема: за критеріями рівня діяльності, за організаційними критеріями, за критеріями підпорядкованості тощо. Також слід навести приклади суб'єктів соціальної роботи за всіма визначеними критеріями та вказати, які підходи до класифікації імпонують найбільше і пояснити чому.

Стосовно рефератів, то для підготовки першої теми слід звернутися до джерел, що містять інформацію про зміст та особливості застосування вказаних різнопредметних концепцій в соціальній роботі, а також навести прилади щодо їх ролі в соціальній роботі. При розритті другої теми рефератів варто озвучити погляди науковців (зокрема, представників соціальної філософії та соціології) щодо визначення основних методологічних дефініцій гуманітарних наук – об'єкта, предмета та суб'єкта. Третій реферат покликаний доповнити інформацію про функціонуючі в суспільстві суб'єкти соціальної роботи, їх організаційну структуру, особливості діяльності тощо.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)