АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Фактори маркетингового середовища та їх характеристика

Читайте также:
  1. A. Характеристика нагрузки на организм при работе, которая требует мышечных усилий и энергетического обеспечения
  2. I. Общая характеристика договора продажи недвижимости
  3. II. Загальна характеристика ХНАДУ
  4. S: Установить соответствие между типами общества и их характеристиками.
  5. А. Общая характеристика вены
  6. Аварии на химически опасных объектах, их медико-тактическая характеристика.
  7. Агальна характеристика конституційного права України.
  8. Адаптація. Характеристика адаптацій. Основні концепції адаптаційних пристосувань
  9. Административное правонарушение и преступление: сравнительная характеристика.
  10. Амплитудно-частотная характеристика (АЧХ)
  11. Антропогенне забруднення та охорона навколишнього середовища.
  12. Артерии. Морфо-функциональная характеристика. Классификация, развитие, строение, функция артерий. Взаимосвязь структуры артерий и гемодинамических условий. Возрастные изменения.

 

1. Економіка — Економічний цикл країни був у фазі слабкого зростання за рахунок іноземних кредитів,рівень інфляції помірно зростав, рівень безробіття зазнав типових коливань, ціни не змінювались. Економічні кризи, нестабільність зовнішнього середовища – явища мінливі. Вони завжди були, є і будуть. Для таких гігантів, як компанія ІКЕА, це не повинно було б бути настільки складною перепоною.

2. Демографія — сільське населення продовжує активно емігрувати до міст, в населенні котрих превалюють економічно активні особи двадцяти-тридцяти років. Населення столиці близьке до трьох мільйонів, в числі яких 54%-- жінки. 46%- чоловіки.

3. Політико-законодавчий показник — серйозних змін зазнає податкове законодавство. Зросло мито на ввіз деревообробного та дерево заготівельного обладнання. Країні не характерна політична стабільність — що сприяє відтоку іноземних капіталовкладень. Особливих змін в умовах урядового контролю за меблевим ринком не відбулося.

4. Соціально-культурний — малий прошарок середнього класу, багато людей як з дуже низьким рівнем доходів, так і з вкрай високими надходженнями. Смаки людей змінюються у бік Європейських культурних зачинань.

5. Науково-технічний прогрес — Низький рівень інноваційної активності, а відповідно і слабка віддача у вигляді введення у промисловість нових технологій. Технологічні зусилля держави концентруються у паливний, літакобудівній та енергетичній сферах. Впроваджень нової продукції не багато. Здебільшого горизонтальна інтеграція.

6. Природне середовище — Доволі чисте природне середовище (але ситуація погіршується). Сировини достатньо,природні копалини на низько технологічному рівні та не завжди відповідають нормам безпеки. Відбулося здорожчання енергоносіїв.

Маркетингове мікросередовище:

1. Фірма & Маркетингові посередники: Уся лінійка IKEA працює через своє дочірнє підприємство при інтеграції в Україну та Росію "Swedwood International",що хоча і є дочірнім але підпорядковується загальній маркетинговій стратегіє головного офісу. Ікеа також щомісячно сама публікує власний каталог, що цього року був надрукований у 197 мільйонів екземплярів на двадцяти мовах світу та 61 редакціях. Як маркетинговий було ці примірники розсилаються поштою та є основним інструментом компанії. На це витрачається 70% маркетингового бюджету.

2. Споживачі. Українському ринку меблів характерна швидка плинність. Статистикою встановлено що споживачі досить часто змінюють меблі та дизайн інтер’єру. Серед вирішальних факторів – ціна, якість, бренд,дизайн, ексклюзивність, екологічність

3. Конкуренція: Український ринок сьогодні ділять такі великі виробники і продавці меблів, як «Меркс», «Енран», «Ліга-Нова», «Прогрес», «Аматі», Narbutas & Ko, "Снайт», «Екмі», «Новий стиль», «Офіс Солюшнз» і «Артметалфурнітур». При цьому дати точну статистику своїх ринкових часток самі компанії не можуть, оскільки ринок сильно роздроблений між виробниками, а офіційна статистика не відповідає дійсності. «На ринку працюють як великі, так і зовсім дрібні оператори, точна кількість яких назвати важко, оскільки багато з них або не зареєстровані, або працюють на невеликій обмеженій території, та інформація про компанії не виходить за межі їхнього населеного пункту. Загалом на ринку присутні близько трьох тисяч підприємств. У результаті навіть дуже великі меблеві виробники займають не більше десяти відсотків ринку», - говорить маркетолог ТД ЛВС Катерина Лобусова. Дрібні виробники зараз займають близько 80% ринку, багато з них працюють в кустарних умовах і виробляють кілька моделей певного виду меблів, закуповуючи дешеві комплектуючі низької якості. У результаті на ринку з'являється велика кількість низькоякісної продукції, яка видається за італійську меблі або вітчизняну під уже відомою споживачеві торговою маркою. Створюючи підробки, такі виробники отримують прибуток, не інвестувавши в інновації.

4. Громадськість. Громадську активність компанії важко переоцінити, це і видавнича діяльність, і активна співпраця з фондами ЮНІСЕФ та ‘Порятунок дітей’, також це спонсорство природозахисних організацій, фондів економічного розвитку, інвестиції в новаторські розробки та технології. Активна спонсорська активність в громадських заходах, турнірах, як у ролі мецената, так і у ролі учасника.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)