АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  3. VІІ. Оформлення роботи
  4. Алгоритм виконання роботи
  5. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  6. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  7. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  8. Варіанти контрольної роботи №1.
  9. Вивчення конструкції та ПРИНЦИПУ роботи автоматичної маски зварювальника типу «ХАМЕЛЕОН».
  10. Види (типи) виробництва і характеристика їх технологічних процесів. Організаційні форми роботи.
  11. Види та форми науково-дослідної роботи студентів
  12. ВИКОНАННЯ ЗАВДАНня

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ

 

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ З ДИСЦИПЛІНИ

«МІЖНАРОДНА ЕКОНОМІКА»

 

 

для студентів денної форми навчання

за напрямом підготовки 6.030503 «Міжнародна економіка»

 

 

Київ – 2013

 

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ

 

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ З ДИСЦИПЛІНИ

«МІЖНАРОДНА ЕКОНОМІКА»

 

 

для студентів денної форми навчання

за напрямом підготовки 6.030503 «Міжнародна економіка»

 

Затверджено

на засіданні навчально-методичної Ради

Національного транспортного університету

протокол № __ від ________2013 р.

 

Київ – 2013

 

Методичні вказівки до виконання курсової роботиз дисципліни «Міжнародна економіка» для студентів денної форми навчання за напрямом підготовки 6.030503 «Міжнародна економіка» /Укл. Полонський В.Г.,к.т.н.,проф., Тарануха О.М., к.е.н.,доцент. – К.:, НТУ. – 2013, 23 стор.

 

ЗМІСТ

Вступ……………………………………………………………………………………...5

1. Мета та завдання курсової роботи……………………………………………………...6

2. Вимоги до курсової роботи……………………………………………………………...6

3. Основні етапи виконання роботи…………………………………………….…………8

4. Вибір теми………………………………………………………………………………..9

5. Структура та зміст курсової роботи…………………………………………………….9

6. Організація виконання роботи……………………………………………………..….12

7. Оформлення роботи………………………………………………………………….…13

8. Захист роботи……………………………………………………………………….…..14

9. Теми курсової роботи……………………………………………………………….….15

10. Перелік рекомендованої літератури…………………………………………………..18

11. Додатки………………………………………………………………………………….22

ВСТУП

 

«Міжнародна економіка» є обов’язковою навчальною дисципліною в системі вищої освіти України, і запроваджена у навчальні плани всіх економічних спеціальностей НТУ, як денної так і заочної форм навчання.

Вивчення дисципліни спрямоване на створення науково-теоретичного фундаменту, засвоєння методологічних прийомів та категоріально-понятійного апарату, що необхідні студентам для вивчення дисципліни; розвиток аналітичного мислення, отримання необхідних знань та навичок для вирішення певних питань, що виникають в практиці міжнародних відносин.

Перехід України до ринкових відносин, відкритості економіки, лібералізації зовнішньоекономічної діяльності ставить нові задачі перед вищим навчальним закладом в області підготовки кваліфікованих фахівців для зовнішньоекономічної діяльності.

Серед складових елементів процесу вивчення курсу “Міжнародна економіка” особливе місце займає виконання курсової роботи. Студенти при цьому набувають:

- навичок самостійної роботи над навчально-методичною, монографічною і періодичною літературою;

- уміння підбирати і узагальнювати фактичний матеріал;

- досвіду виявлення закономірностей розвитку міжнародних економічних відносин на мікро- і макрорівнях;

- уміння поглиблено аналізувати окремі міжнародні економічні явища і процеси;

- навичок практичного користування науковою термінологією;

- уміння виявляти тенденцію і прогнозувати подальший розвиток економічних явищ і процесів, які відбуваються в міжнародній сфері;

- уміння показувати шляхи оптимізації того чи іншого міжнародного процесу, а то і давати рекомендації щодо подальшого його розвитку.

Курсова робота повинна являти собою самостійно виконане дослідження, підсумковий результат теоретичних і професійних знань та умінь, прояв творчих аналітичних якостей, що дають можливість оцінити отримані знання й уміння, їхнє застосування на практиці.

Робота носить комплексний характер, являє собою результат вивчення дисципліни, передбаченої навчальним планом, систематизує, закріплює і розширює теоретичні і практичні знання за фахом; показує уміння студентів використовувати їх при вирішенні конкретних наукових, економічних, виробничих і організаційних задач; розвиває навички самостійної роботи, оволодіння методикою дослідження й аналізу; дозволяє показати уміння використовувати комп’ютерні програми для більш ефективного аналізу й опрацювання інформаційного матеріалу.

Для економістів у галузі міжнародної економіки курсова робота означає поглиблене вивчення і розробку однієї з актуальних проблем теорії і практики світової економіки і міжнародних економічних відносин, міжнародних економічних зв’язків, зовнішньоекономічної діяльності підприємства.

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

1. Мета курсової роботи - це систематизація, узагальнення, закріплення та розширення теоретичних знань для поглибленого вив­чення практичних питань щодо вивчення і розробки актуальних проблем теорії і практики світової економіки, міжнародних економічних зв’язків, зовнішньоекономічної діяльності підприємства.

2. Курсова робота має відображати рівень теоретичної та практич­ної підготовки студентів і вміння творчого використання матеріалу дисципліни. Завдання полягає в тому, щоб допомогти студентам ово­лодіти методами економічної теорії з метою підвищення ефективної роботи підприємств за ринкових відносин.

3. Під час виконання курсової роботи студент повинен користува­тись статистичними та економіко-математичними методами для вияв­лення закономірностей зміни явища, що досліджується, уміти пояснити ці закономірності і на цій підставі розробити конкретні заходи для поліпшення показників роботи підприємств.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)