АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні вимоги до виконання контрольної роботи

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. I. Загальні положення
  3. I. Загальні положення
  4. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  5. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  6. Алгоритм виконання роботи
  7. Безспірне списання коштів державного бюджету за бюджетною програмою для забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів
  8. Бланк документа, вимоги, що пред’являються до нього.
  9. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  10. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  11. Варіанти виконання завдань
  12. Варіанти контрольної роботи №1.

Завдання на виконання контрольної роботи

З дисципліни Охорона праці в підрозділах МНС

Факультету заочного навчання та перепідготовки

Групи ЗПБ-______________________________________

(П. І. та Б слухача)

 

Загальні вимоги до виконання контрольної роботи.

Контрольна робота виконується на аркуші формату А4. Контрольна робота складається з:

- Титульного аркушу (Додаток 1).

- Завдання (на окремому аркуші визначені питання, що винесені на контрольну роботу. Додаток 2).

- Відповіді на питання.

- Список літератури яка використовувалась під час виконання контрольної роботи.

Контрольна робота повинна бути акуратно оформлена, без помилок, виправлень, підчищень та ін..

Дозволяється виконання контрольної роботи в комп’ютерному наборі. Робота має бути надрукованим через півтора інтервали на білому писальному папері форматом 210x297 мм (А4) 14 шрифтом на одному боці аркуша. На сторінці слід залишати поля розміром: ліве - 25 мм, праве -25 мм, верхнє - 20 мм і нижнє -25 мм. Абзацний відступ (автоматичний) повинен бути однаковим і дорівнювати п'яти знакам. Сторінки нумерувати по порядку від першої до останньої, враховуючи титул, оборот титулу, зміст, літературу.

 

2.Перед виконанням контрольної необхідно самостійно опрацювати слідуючі теми:

Тема 1-2. Система управління охороною праці в органах і підрозділах МНС України.

Історія створення і становлення дисципліни «охорона праці», як наукової дисципліни. Основні терміни і визначення в дисципліні «Охорона праці в пожежежно-рятувальній службі».. Основні законодавчі акти з охорони праці. Основні положення законодавства України про працю й охорону праці. Державне управління охороною праці. Типове положення про базову (головну) організацію міністерства, відомства, об'єднання підприємств з питань нормотворчої діяльності в сфері охорони праці.

Типове положення про базову (головну) організацію міністерства, відомства, об'єднання підприємств з питань нормотворчої діяльності в сфері охорони праці.

Рекомендована література:1.2.3.1

 

Тема 3-4. Вимоги безпеки праці до пожежного і аварійно-рятувального обладнання. Організація проведення випробування пожежного і аварійно-рятувального обладнання.

Вимоги безпеки праці до ручних пожежних драбин, електрозахистних засобів, пожежного та аварійно рятувального ручного та механізованного обладнання. Порядок допуску особового складу до роботи з механізованним пожежним та аварійно рятувальним обладнанням. Організація і порядок випробування пожежного та аварійно-рятувального обладнання.

 

Рекомендована література: 17.

 

Тема 5. Вимоги безпеки праці до службових приміщень ПРЧ.

 

Основні вимоги до розміщення будівель пожежно-рятувальних депо.

Вимоги безпеки праці до службових приміщень пожежно-рятувальних депо:

- гаража;

- караульного приміщення;

- поста технічного обслуговування;

- навчального класу;

- приміщень для приготування та прийому їжі;

- пункту зв’язку частини;

- бази (поста) ГДЗС;

- навчальної вежі.

Рекомендована література:17.

Тема 6. Навчання та перевірка знань з питань охорони праці в органах і підрозділах МНС України.

Особливості навчання та перевірки знань посадових осіб і спеціалістів підрозділів цивільного захисту з питань охорони праці.

Типове положення про навчання, інструктаж і перевірку знань особового складу органів управління та підрозділів МНС України.

Рекомендована література: 1.2.3.17.24.25.26.

 

Тема 7. Забезпечення безпечних умов праці в органах і підрозділах МНС України.

Управління охороною праці в пожежно-рятувальному підрозділі. Обов’язки особового складу щодо виконання вимог про охорону праці. Порядок створення служби з охорони праці в органах управління і підрозділах МНС.

Рекомендована література: 1.2.3.17.24.25.26.

 

Тема 8-9-10. Розслідування та ведення обліку нещасних випадків в органах і підрозділах МНС України.

Методи аналізу виробничого травматизму. Розслідування й облік нещасних випадків. Повідомлення про нещасні випадки. Спеціальне розслідування нещасних випадків.

Звітність і інформація про нещасні випадки, аналіз їхніх причин. Розслідування й облік хронічних професійних захворювань і отруєнь. Розслідування та облік аварій.

Рекомендована література: 1.2.3.17.24.25.26.

 

Тема 11. Порядок організації і проведення безперервного контролю з охорони праці.

Державний нагляд і громадський контроль за охороною праці. Порядок проведення адміністративно-громадського контролю в підрозділах оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, відомчої, місцевої та добровільної пожежної охорони

Рекомендована література: 1.2.3.17.24.25.26.

 

 

Тема 12. Розробка інструкції про заходи пожежної безпеки в будинках, спорудах та приміщеннях об’єктів МНС України та складання планів евакуації.

Мета і призначення інструкцій з охорони праці. Рекомендації по розробці інструкцій для працюючих з охорони праці. Побудова і зміст інструкцій. Реєстрація, розмноження і облік інструкцій.Основні вимоги до інструкцій про заходи пожежної безпеки.

Рекомендована література: 1.2.3.17.24.25.26.

 

 

 

ЛІТЕРАТУРА

1. Конституція України. – Харків, 1996.

2. Закон України “Про охорону праці” // Законодавство України про охорону праці. (у трьох томах), - Київ., 1997. – Т.1. с.3 – 29.

3. Закон України “Про пожежну безпеку” // Законодавство України про охорону праці. - Київ., 1997. – Т.3. с.220 – 243.

4. Закон України “Про забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення” // Законодавство України про охорону праці. - Київ., 1997. – Т.3. с.244 – 277.

5. Купчик М.П., Гандзюк М.П., Степанець І.Ф., Вендичанський В.Н., Литвиненко А.М., Іваненко О.В. Основи охорони праці. – К.: Основа, 2000. – 416 с.

6. Жидецький В.Ц., Джиги рей В.С., Мельников О.В. Основи охорони праці. Підручник. – Вид. 5-те, доповнене. – Львів: Афіша, 2000. – 350 с.

7. Жидецький В.Ц., Джиги рей В.С., Сторожук В.М. та ін. Практикум із охорони праці. Навчальний посібник / за ред. канд. техн. наук, доцента В.Ц. Жидецького. – Львів, Афіша, 2000 – 352 с.

8. Керб Л.П. Основи охорони праці: Навч.-метод. посібник для самост. вивч. дисц. – К.: КНЕУ, 2001. – 252 с.

9. Пістун І.П., Кіт Ю.В., Березовецький А.П. Практикум з охорони праці: Навчальний посібник/ За заг. ред. канд. техн. наук І.П. Пістуна. – Суми: Видавництво “Універсітетська книга”, 2000. – 207 с.

10. Купчик М.П., Гандзюк М.П., Степанець І.Ф., Вендичанський В.Н., Литвиненко А.М., Іваненко О.В. Охорона праці. Лабораторний практикум. Для студентів вищих закладів освіти України. – К.: Основа, 1998. – 224 с.

11. Іванов В.Г., Дзюдзюк Б.В., Олександров Ю.М. Охорона праці в електроустановках. – К.: АТ ”ОКО”, 1994. – 226 с.

12. Долин П.А. Справочник по технике безопасности. – 6-е изд., перераб. и доп. – М.: Энергоатомиздат, 1984. – 824 с.

13. Постанова Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2001 року №1094 „Деякі питання розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві”.

14. Ткачук К.Н., Слонченко А.В., Степанов А.Г., Сабарно Р.В. Охорона праці в приладобудуванні: Учеб. Посібник для вузів. - Київ: Вища школа. Головне видавництво, 1980.-с.6...8.

15. Павлов С.П., Губонина З.И. Охорона праці в приладобудуванні: Учеб. Для приборостроит. Спец. Вузів/ Під ред. А.Г.Алексаняна.- М.: Высш. шк.., 1986.- с.19-20.

16. Пакет законодавчих і нормативних актів з питань охорони праці. Книга 1. Запорожжя. Управління міністерства внутрішніх справ України в Запорізькій області. 1997. 134 с.

17. Наказ МНС України від 7.05.2007 р. № 312 “Правила безпеки праці в органах і підрозділах МНС України” Київ, 220 с.

18. Ткачук К.Н., Иванчук Д.Ф. і ін. Довідник по охороні праці на промисловому підприємстві. –ДО.: “Техніка”, 1991.

19. Науково-практичний коментар до Закону України “Про охорону праці”. – ДО.: “Основа”, 1996.

20. Охорона праці: Підручник для студентів вузів /Князевский Б.А., Долін П.А., Марусова Т.П. і ін., Під ред. Б.А. Князевского.- 2-е изд., перераб. І доп.-М.: Высш. Школа, 1982.

21. Охорона праці в машинобудуванні: Підручник для машинобудівних вузів/ Е.Я. Юдин, С.В. Белов, С.К. Баланцев і ін., Під ред. Е.Я. Юдина, С.В. Белова- 2-е изд., перераб. і доп - М.: Машинобудування, 1983.

22. Охорона праці в залізничному транспорті: Підручник для вузів ж.-д. трансп./ Ю.Г.Сибаров і ін.; Під ред. Ю.Г. Сибарова.-М.: Транспорт, 1981.- с.37- 46.

23. Наказ Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 15.11.2004 № 255, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 01.12.2004 за № 1526/10125 (НПАОП 0.00-4.35-04).

24.Наказ Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26.01.2005 № 15, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15.02.2005 за № 231/1051 (НПАОП 0.00-4.12-05).

25. Інструкція про порядок розслідування, ведення обліку нещасних випадків в органах і підрозділах Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, затвердженої наказом МНС України від 18.06.2006 № 540, і зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 10.10.2006 за N 1106/12980.

 

26. Охорона праці. Практикум. Навчальний посібник. І.П. Пістун., Ю.В.Кіт., А.П. Березовецьий-Суми: Видавництво «Університецька книга», 2000-207с.

 

 

3. Перелік питань для виконання контрольної роботи:


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)