АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Яке остаточне покарання може бути призначене М.? Чим відрізняється призначення покарання за сукупністю злочинів від призначення його за сукупністю вироків?

Читайте также:
  1. Бюджетна класифікація: будова, роль і призначення видатків
  2. Взаємодія державних правоохоронних органів з виявлення, запобігання та розслідування економічних злочинів
  3. Видатки державного бюджету та їх призначення
  4. Види складів злочинів.
  5. Діяльність слідчих органів з розслідування економічних злочинів
  6. Дослідження того, чим відрізняється добре від природного (приємного, корисного), займається
  7. Економічна інформація її класифікація та призначення у науково-дослідному процесі
  8. За функціональним призначенням штучне освітлення поділяється на робоче, аварійне, евакуаційне, охоронне, чергове.
  9. Загальна характеристика військових злочинів
  10. Загальна характеристика злочинів проти основ національної безпеки України
  11. Загальна характеристика злочиніву сфері охорони державної таємниці, недоторканості державних кордонів, забезпечення призову та мобілізації.
  12. Загальнодержавні фонди цільового призначення, їх класифікація і характеристика

Завдання № 4. Д. визнано винним і засуджено за заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що потягло смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України) до п’яти років позбавлення волі. При цьому суд зазначив наступні обставини: Довгань вчинив злочин вперше, намагався надати медичну допомогу потерпілому, має на утриманні хвору матір.

Прокурор оскаржив призначене покарання як таке, що не відповідає тяжкості злочину й особі винного. Він зазначив, що злочин вчинено винним у стані алкогольного сп’яніння, злочин є тяжким, а Довгань дев’ять років тому вже притягався до кримінальної відповідальності за хуліганство, але був звільнений від покарання за амністією.

Визначте, наскільки обґрунтовані рішення суду та апеляція прокурора.

Завдання №. 5. Н. було засуджено за хуліганство за ч. 1 ст. 296 КК України до 3 років обмеження волі. Через сім місяців з’ясувалося, що раніше Н. брав участь у банді і вчинив в її складі напад на пункт обміну валюти. Розглянувши справу про цей злочин, суд засудив Н. за ст. 257 КК України до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією усього його майна.

Яке остаточне покарання може бути призначене Н.?

Завдання № 6. Перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння, Р., що мав судимість за грабіж, в тролейбусі намагався таємно витягти з сумки пасажирки Д. гаманець, але був помічений і затриманий громадянами. Суд призначив йому покарання у два роки обмеження волі. При цьому він врахував позитивну характеристику, надану Р. з місця роботи, його щире розкаяння. Прокурор подав апеляцію на вирок щодо Р., зазначивши, що призначене покарання не відповідає тяжкості злочину й особистості засудженого, а тому є занадто м’яким.

Чи порушено судом загальні засади призначення покарання? Які обставини слід врахувати в цьому випадку? Чи підлягає задоволенню апеляція?

Завдання № 7. П. та В. 8 червня 2003 р. проникли до квартири й учинили розбійний напад на Г. та М, яким погрожували пістолетом та ножем, заподіявши Г. тілесні ушкодження середньої тяжкості. Під час нападу заволоділи майном Г. на загальну суму 2 тис. 840 грн. Кіровський районний суд м. Дніпропетровська вироком від 12 грудня 2003 р. засудив П. за ч. 3 ст. 187 КК на сім років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

У касаційній скарзі П. просив пом'якшити призначене йому покарання із застосуванням ст. 69 КК, врахувавши дані про його особу, обставини, що пом'якшують покарання, і те, що він раніше не мав судимості, щиро розкаявся у вчиненому. Яке рішення повинен прийняти суд. Обгрунтуйте відповідь.

Завдання № 8. Д. визнано винним у тому, що він за попередньою змовою з групою осіб вчинив таємне викрадення чужого майна та незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднані з проникненням у приміщення. 25 лютого 2003 р. М. В. і Д., попередньо домовившись, приблизно о 19-й годині через відчинені двері проникли в приміщення організації, звідки таємно викрали двигун від мотоцикла вартістю 65 грн. і три електронних комутатори вартістю 25 грн., а всього заподіяли збитки на суму 373 грн. Крім того, в ніч на 18 червня 2003 р. неповнолітні Д. і М. М., за попередньою змовою між собою, з метою незаконного заволодіння транспортним засобом прийшли до гаражного кооперативу, де Д. через раніше зроблений ним отвір у задній стінці гаража проник усередину й відчинив замок на вхідних дверях, через які в гараж зайшов М. М., і вони разом незаконно заволоділи мотоциклом вартістю 586 грн., що належить М. В.

Голованівський районний суд Кіровоградської області вироком від 12 серпня 2003 р. засудив Д. за ч. 3 ст. 185 і ч. 2 ст. 289 КК. На підставі ст. 70 цього Кодексу йому призначено покарання у виді п'яти років позбавлення волі та із застосуванням ст. 69 КК остаточно визначено три роки позбавлення волі. На підставі статей 75, 104 КК Д. звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік. У касаційному поданні, поданому до Верховного Суду України прокурор, посилаючись на те, що застосування ст. 69 КК при призначенні покарання, визначеного за сукупністю злочинів, є неприпустимим, просив вирок скасувати, а справу направити на новий судовий розгляд.

Чи підлягає задоволенню подання прокурора? Обгрунтуйте рішення.

Завдання № 9. П., працюючи директором приватного підприємства, протягом 2002 - 2003 рр. умисно ухилився від сплати податків та інших обов'язкових платежів, що призвело до ненадходження в бюджет коштів у великих розмірах - на суму 55 тис. 16 грн. Крім того, він, достовірно знаючи про поточну податкову заборгованість підприємства зі сплати податків та інших обов'язкових платежів, а також про те, що у зв'язку з нею все майно підприємства перебуває у податковій заставі, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, не отримавши дозволу державної податкової інспекції на відчуження цього майна, протягом червня 2002 р. - лютого 2003 р. незаконно реалізував його.

Бердичівський районний суд Житомирської області вироком від 5 березня 2004 р. засудив П. за ч. 2 ст. 212 КК на два роки обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих обов'язків, строком на один рік, за ч. 2 ст. 364 КК - на п'ять років позбавлення волі з позбавленням права обіймати зазначені посади строком на один рік. На підставі ч. 1 ст. 70 КК за сукупністю злочинів засудженому остаточно визначено покарання у виді п'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих обов'язків, строком на один рік, і відповідно до ст. 75 КК його звільнено від відбування цього покарання з випробуванням з іспитовим строком два роки.

У касаційному поданні перший заступник прокурора Житомирської області порушив питання про скасування вироку і направлення справи на новий судовий розгляд у зв'язку з неправильним застосуванням ст. 70 КК та м'якістю призначеного засудженому покарання. Проаналізуйте рішення суду. Чи обґрунтоване подання прокурора? Які недоліки вироку суду мають місце?

Завдання № 10. 70-річногоП. визнано винним у тому, що він 30 грудня 2003 р., перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, з хуліганських мотивів почав умисно стукати по дверях тролейбуса, що зрушив з місця, маючи намір перешкодити його руху. Коли водій зупинив тролейбус і вийшов з нього, щоб перепинити хуліганські дії П., останній ударив рукою по дверях тролейбуса й розбив скло, чим заподіяв підприємству "Львівелектротранс" матеріальної шкоди на загальну суму 73 грн.

Галицький районний суд м. Львова вироком від 2 березня 2004 р. засудив П. за ч. 1 ст. 296 КК на один рік обмеження волі та на підставі ст. 75 цього Кодексу звільнив його від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік. Суд постановив стягнути з П. на користь підприємства "Львівелектротранс" 73 грн. на відшкодування заподіяної матеріальної шкоди.

У касаційному поданні заступник прокурора Львівської області порушив питання про скасування вироку та направлення справи на новий судовий розгляд у зв'язку з неправильним застосуванням судом кримінального закону при призначенні засудженому покарання. Проаналізуйте призначене покарання. Чи відповідає вирок вимогам закону, яке рішення повинен прийняти суд за поданням прокурора?

Завдання № 11. Д. визнано винним у тому, що він у липні 2002 р. на акваторії Кременчуцького водосховища проводив вибухові роботи з порушенням правил охорони рибних запасів.

Вироком Глобинського районного суду Полтавської області від 7 листопада 2002 р. Д. і З. засуджено за ч. 1 ст. 250 КК до 170 грн.

У касаційному поданні прокурор, посилаючись на неправильне застосування судом кримінального покарання, просить вирок скасувати, а справу направити на новий судовий розгляд. Проаналізуйте рішення суду. Чи підлягає задоволенню подання прокурора, обґрунтуйте рішення.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)