АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вентилятор системи охолодження дsодного моста

Читайте также:
  1. Аналіз та оцінка екологічної складової регіональної системи
  2. АППАРАТУРА ДЛЯ НАГРЕВАНИЯ И ТЕРМОСТАТИРОВАНИЯ
  3. Біоетика і становлення національної системи охорони здоров’я в Україні.
  4. Вибір системи виробничого навчання
  5. Вимоги для системи контролю доступу
  6. Виродження системи квантових частинок
  7. Влада як системоутворюючий чинник політичної системи
  8. Впровадження загальнодержавної системи запобігання виробничому травматизму і професійним захворюванням
  9. Выбор вентилятора.
  10. ГЕМОСТАЗ.
  11. Головні характеристики системи освіти за типами суспільств

Основними елементами джерела живлення (розташовано в нижньої частині корпусу напівавтомату) є: силовий трансформатор, що служить для зниження напруги мережі до необхідного значення при зварюванні; блок вентилів – для випрямлення змінного струму; стабілізуючий дросель – для зменшення пульсації випрямленого струму дуги. Джерело живлення забезпечує 4 ступеня регулювання зварювального струму. Зварювання проводять на зворотній полярності.

Механізм подачі призначений для забезпечення безперервної подачі дроту в зону зварювання. Він складається з мотор-редуктора з встановленим на його валу подавальним роликом з канавкою, а також притискувального пристрою. Притискувальний пристрій має два важеля. На верхньому важелі встановлений ролик (без канавки), що притискає дріт до подавального ролика.

На нижньому Г-подібному важелі розташований підшипник, що притискається до ролика із зусиллям, рівним зусиллю притискання верхнього притискувального ролика. Зусилля притискання притискувального ролика і підшипника регулюється гвинтом, встановленим на Г-подібному важелі, який впирається в пружну пластину верхнього важеля.

Подавальний і притискувальний ролики мають шестерні, що знаходяться в зачепленні. Це дозволяє використовувати притискувальний ролик, як подавальний.

Дріт у механізм подачі надходить з касети. Касета встановлена на осі гальмівного пристрою, яка запобігає її довільному провертанні.

Передня панель призначена для розміщення приладів і пристроїв керування напівавтоматом. На ній змонтовані вольтметр для контролю величини напруги дуги, перемикач ступіней режиму роботи, ручка модуля керування електродвигунів для забезпечення плавного регулювання швидкості подачі зварювального дроту і клеми для приєднання кабелю з затискачем.

Зварювальний пальник служить для підведення зварювального струму, направлення електродного дроту до місця зварювання і подачі захисного газу в зону дуги. Електродний дріт подається через гнучку напрямну трубку, виконану у вигляді спіралі; захисний газ – через кільцевий канал. Фіксується пальник у напівавтоматі шляхом затискання струмопідводу за допомогою болта. Підключення пускової кнопки (клавіші) пальника до електричної схеми напівавтомата здійснюється через розетку з'єднувача.

На задній стінці напівавтомата розташований вимикач напруги живлення напругою 36 В для підключення нагрівача газу, штуцер для приєднання шланга від балона з захисним газом, мережний шнур і болт захисного заземлення.

Для запобігання замерзання редуктора при інтенсивному відборі вуглекислого газу з балону перед редуктором встановлівають підігрівач. На практиці найбільше застосування одержали підігрівачі з мідної трубки, виконаної у вигляді змійовика, по якій проходити вуглекислий газ. Мідна трубка-змійовик обігрівається електричною спіраллю. Конструктивна схема такого підігрівача представлена на рисунку 5.2.

 

 

Рис. 5.2 – Конструктивна схема підігрівача

 

Для зручності переміщення напівавтомат встановлений на колеса.

Основні технічні характеристики напівавтомата приведені нижче. його монтажне креслення з системами електричного та газового забезпечення

– на рисунку 5.3.

 

Основні технічні характеристики напівавтомата

дугового зварювання «Пульсар 100 М»:

Зварювальний струм, А 30...100

Напруга холостого ходу, В 19...27

Напруга живлення, В 20

Частота струму, Гц 50

Діаметр електродного дроту, мм 0,8…1,0

Товщина металу, що зварюється, мм 6…3,0

Споживана потужність, кВт, не більше 2,8

Габаритні розміри, мм, не більше:

– висота 620

– довжина 420

– ширина 240

Маса (без дроту), кг, не більше 40

 

Рис. 5.3 – Монтажне креслення напівавтомата дугового зварювання

«Пульсар -100 М» з системами електро - та газозабезпечення:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)