АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

В — єшелоновано

 

Пристрої для навішування машин на трактор можуть мати різну конструкцію

залежно від того, як розташована машина відносно трактора. Для навішування машин або знарядь спереду або збоку трактора передбачені місця кріплення на піврамі з отворами під болти (МТЗ-50, Т-40, Т-25) або спеціальні кронштейни (ДТ-75, Т-74). Для навішування машин між передньою і задньою осями (Т-16М) передбачені спеціальні планки — лонжерони, приварені до поздовжніх труб рами, а також отвори під болти на передньому брусі. Для приєднання начіпних машин ззаду трактора застосовують спеціальні начіпні механізми.

За способом приєднання тяг до трактора начіпні механізми (рис. 2) можна настроювати на триточкову або доточкову схему.

Рис.2

1 — вал піднімальних важелів; 1 — правий піднімаль-

ний важіль; З — правий розкіс; 1 — верхня тяга; 5 —

приєднувальний шарнір верхньої тяги; 6 — права

нижня тяга; 7— стояк знаряддя; 8 — вісь підвішуван-

ня знаряддя; 9 — приєднувальний шарнір лівої ниж-

ньої тяги; 10 — ліва нижня тяга; 11 — лівий розкіс;

12 — лівий піднімальний важіль: 13 — силовий циліндр

Знаряддя утворюють трапецію. Якщо начіпний механізм переобладнують на двоточкову схему, тяги 10 і 6 приєднують до трактора у точці А', завдяки чому нижні тяги з рамою знаряддяутворюють трикутник. Верхня тяга 4 в обох схемах залишається на тому самому місці.

Отже, знаряддя, навішене на начіпний механізм, переобладнаний на три точкову схему, з трактором з'єднується жорстко і не може відхилятися від поздовжньої осі.

Знаряддя ж, навішене на механізм, переобладнаний на двоточкову схему, може відхилятися на деяку величину від поздовжньої осі трактора.

Якщо гусеничний трактор працює з начіпним плугом, начіпний механізм переобладнують на двоточкову схему, що допускає деякий поворот (без поломок) трактора відносно плуга з заглибленими у грунт робочими органами.

 

Точка приєднання нижніх тяг до трактора повинна забезпечувати також можливість зміщення плуга трохи вправо від середини трактора для забезпечення руху правої гусениці по незораному полю на відстані 10—15 см від стінки борозни.

У колісних тракторах, які працюють з начіпними плугами, точку приєднання нижніх тяг зміщати вправо не треба, бо праві колеса цих тракторів ідуть по дну борозни.

Під час роботи гусеничного трактора з сівалками, культиваторами та деякими іншими широкозахватними машинами начіпні механізми переобладнують на триточкову схему, що усуває можливість зміщення машини в горизонтальній площині.

Це дуже важливо і для агрегатів з колісних тракторів, особливо під час роботи з машинами, що потребують суворого додержання прямолінійності руху (наприклад, просапні культиватори), бо порушення цієї вимоги призведе до погіршення якості роботи (до підрізування рослин).

Для збільшення жорсткості у начіпних механізмах, переобладнаних на триточкову

схему, нижні тяги блокують штангами, планками або ланцюгами. Начіпний механізм трактора Т-74, встановлений на двоточкову схему, на триточкову переобладнують у такій послідовності. Верхню тягу закріплюють вздовж осі трактора; знімають задні кінці обмежувальних ланцюгів; від'єднують нижні тяги від центральної головки і закріплюють на бокових; з'єднують тяги з обмежувальними ланцюгами;переставляють верхні кінці розкосів на лівий бік задніх головок підйомних важелів.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)