АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Особливості і синтаксис речень модифікації

Читайте также:
  1. III. Художественная речь: фонетика, лексика, синтаксис
  2. IV. Техническое обслуживание машины. Перечень работ при техническом обслуживании.
  3. Административные взыскания: понятие, перечень и наложения
  4. Адміністративно-правові відносини, їх структура, особливості та види.
  5. Б) систематизированный перечень наименований дел, заводимых в организации с указанием сроков их хранения
  6. В якому з речень вжито форму герундія?
  7. В) учетный документ, содержащий перечень документов дела с указанием их порядковых номеров, индексов, названий, дат, номеров листов
  8. Велике князівство Литовське: особливості взаємодії культур литовської і давньоруської.
  9. Види конституції, їх структура та особливості
  10. Відтворення населення та його регіональні особливості
  11. Г) перечень типовых управленческих документов, образующихся в деятельности организации, с указанием сроков их хранения
  12. Галузеві особливості, що впливають на організацію обліку

Мова SQL

 

10.1.Маніпулювання даними.

10.2.Визначення даних

 

 

Особливості і синтаксис речень модифікації

 

Модифікація даних може виконуватися за допомогою речення DELETE (видалити), INSERT (вставити) і UPDATE (модифікувати).

 

Речення DELETE має формат

 

DELETE

FROM базова таблиця

[WHERE фраза];

 

і дозволяє видалити вміст всіх рядків вказаної таблиці (за відсутності WHERE фрази) або тих її рядків, які виділяються WHERE фразою.

 

Речення INSERT має один з наступних форматів:

 

INSERT

INTO базова таблиця

[(стовпець [,стовпець]...)]

VALUES ({константа | змінна}

[,{константа | змінна}]...);

 

або

 

INSERT

INTO базова таблиця

[(стовпець [,стовпець]...)]

підзапит;

 

В першому форматі в таблицю вставляється рядок із значеннями полів, вказаними в переліку фрази VALUES (значення), причому i-е значення відповідає i-му стовпцю в списку стовпців (стовпці, не вказані в списку, заповнюютьсннями). Якщо в списку VALUES фрази вказані всі стовпці таблиці, що модифікуєтьсяя NULL-значе, і порядок їх переліку відповідає порядку стовпців в описі таблиці, то список стовпців у фразі INTO можна опустити.

Проте не варто цього робити, оскільки при зміні опису таблиці доведеться переписувати і INSERT пропозицію.

В другому форматі спочатку виконується підзапит, тобто за пропозицією SELECT в пам'яті формується робоча таблиця, а потім рядки робочої таблиці завантажуються в таблицю, що модифікується. При цьому i-й стовпець робочої таблиці (i-й елемент списку SELECT) відповідає i-му стовпцю в списку стовпців таблиці, що модифікується. Тут також при виконанні вказаних вище умов може бути опущений список стовпців фрази INTO.

 

Речення UPDATE також має два формати. Перший з них:

 

UPDATE базова таблиця

SETстовпец = значення [, стовпець = значення]...

[WHERE фраза]

 

де значення - це

 

стовпець | вираз | константа | змінна

 

і може включати стовпці лише з таблиці, що обновляється, тобто значення одного із стовпців таблиці, що модифікується, може замінюватися на значення її іншого стовпця або виразу, значення декількох її стовпців, що містить, включаючи змінний.

 

За відсутності WHERE фрази обновляються значення вказаних стовпців у всіх рядках таблиці, що модифікується. WHERE фраза дозволяє скоротити число рядків, що обновляються, указуючи умови їх відбору.

 

Другий формат описує речення, що дозволяє проводити оновлення значень таблиці, що модифікується, по значеннях стовпців з інших таблиць. На жаль у ряді СУБД ці формати відрізняються один від одного і від стандарту. Для прикладу приведемо один з таких форматів:

 

UPDATE базова таблиця

SETстолбец = значення [, стовпець = значення]...

FROM базова таблиця [псевдонім]

базова таблиця [псевдонім]

[,базова таблиця [псевдонім]]...

[WHERE фраза]

 

Тут перелік таблиць фрази FROM містить ім'я таблиці і тих таблиць, значення стовпців яких використовуються для оновлення, що модифікується. При цьому, природно, таблиці повинні бути зв'язані між собою в WHERE фразі, яка, крім того, служить для вказівки умов відбору рядків таблиці, що модифікується, що обновляються.

В значеннях, що знаходяться в правих частинах рівності фрази SET, слід уточнювати імена стовпців, що використовуються, передуючи їм ім'ям таблиці.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)