АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Охарактеризуйте розвиток українсьської освіти і науки в незалежній Україні

Читайте также:
  1. IV. ВПРАВИ НА РОЗВИТОК МОВЛЕННЯ
  2. А)Ранній гуманізм в Україні
  3. Автономія в Україні. Конституційно-правовий статус Автономної Республіки Крим
  4. Анатомия и физиология как науки, их взаимосвязь между ними.
  5. АРХІВНА СПРАВА В ЗАХІДНІЙ УКРАЇНІ, НА БУКОВИНІ ТА ЗАКАРПАТТІ У 1920-1930-Х РР.
  6. Архівна справа в Україні в роки другої світової війни
  7. Атестація професійної діяльності вчителів в організації післядипломної педагогічної освіти в Греції
  8. Биологические науки
  9. Біоетика і становлення національної системи охорони здоров’я в Україні.
  10. Болонський процес і перспективи розвитку вищої освіти в Україні
  11. В другій половині ХХ ст. розвиток неомарксизму був стимульований низкою чинників об“єктивного характеру.
  12. В наш час дискретна математика є необхідною компонентою математичної освіти студента-фізика.

У сучасній Україні система освіти безперервно розвивається, і для неї характерне постійне відновлення й саморозвиток.

1990-ті рр. Замість колишньої єдиної й однакової школи з'явилися гімназії, ліцеї, коледжі, школи різних профілів і напрямів. Відкрито міжнародні школи й університети, приватні школи і вищі навчальні заклади. Замість інститутів і спеціалізованих вищих училищ (військових, цивільної авіації, мистецтва) основні вищі навчальні заклади тепер здебільшого університети й академії.

Середня освіта в Україні впродовж різних історичних епох і в XX ст. зокрема не мала постійного терміну і коливалася від 9-річної (1940 ~" 1950)> 10-річної (1950 - 1967, 1997 ~ І991)і 11-річної до 12-річної.

Також, було запроваджено ЗНО, що замінило вступні іспити до вузу, де навчання стало можливе, як на бюджетній основі, так і на контрактній.

Провідним науковим центром залишається Академія наук України, проголошена в 1994 році національною. Однак і в ній нагромадились серйозні проблеми. Орієнтація на прикладні розробки супроводжувалась падінням престижності фундаментальних досліджень. Понад 90% нових технологічних розробок не впроваджується у виробництво. Серйозною вадою є поділ науки на академічну, вузівську і галузеву. Великі труднощі в матеріально-технічному та кадровому забезпеченні створює низький рівень фінансування. Окремі інститути втратили за останні роки 50-60 % свого кадрового складу.

Охарактеризуйте телебачення незалежної України

Українське телебачення сьогодні набуло широких темпів розвитку. Слід зазначити, що Україна зробила гігантський стрибок у розвитку телебачення починаючи з часу проголошення незалежності і до сьогоднішнього дня.

Телеканал СТБ, заснований у 1996р., він транслюється у всіх центрах України та у великих містах з населенням більше 50 тисяч чоловік.

«1+1» найпопулярніший телеканал України. Про це свідчать рейтинги та шалена любов телеглядачів. Заснований у 1995 р. він охоплює своїми «телехвилями» близько 47 мільйонів населення.

Перший Національний - канал випробуваний часом та довірою глядачів, хоч позиціями в рейтингах трішки поступається вищезазначеним.

М – 1 та Новий канал – канали із різними видами інформації та аудиторією, але пов’язує їх широкий злет на вершини рейтингів за останні роки. Обидва канали орієнтуються, здебільшого, на молодого глядача, пропонуючи йому якісну продукцію.

ICTV – перший в Україні недержавний загальнонаціональний канал. Свою історію веде із 1992р. Орієнтований на розважальні програми, покази безлічі зарубіжних фільмів та новини.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)