АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання виконується в середовищі Exel

Читайте также:
  1. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  2. II Завдання додому
  3. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  4. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. II. Практичне завдання.
  7. II. Практичне завдання.
  8. II. Тестові завдання
  9. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  10. IІ Завдання додому
  11. IІ Завдання додому
  12. IІ Завдання додому

 

Варіант 1 (непарний номер залікової книжки)

 

 

1. Реклама оздоровчого центру обіцяє клієнтам за місяць знизити вагу щонайменше на 8 кг. За результатами вибіркового обстеження 10 жінок, які скористалися послугами центру, зменшення ваги становило:

№ з/п.                    
Зменшення ваги, кг 7,2 8,4 6,0 5,2 5,8 6,6 7,4 8,7 5,5 9,2

За даними вибірки обчисліть середнє зменшення ваги і, якщо є відхилення від заявленого рекламою, за допомогою t -критерію Стьюдента перевірте, випадковий чи не випадковий характер мають ці відхилення. Висновок зробіть з імовірністю 0,95.

 

2. За результатами тестування двох груп студентів виявлені їхні здібності до наукової діяльності:

Група Кількість студентів Середній бал s
Перша      
Друга      

 

За допомогою двостороннього t - критерію перевірте гіпотезу про те, що обидві вибірки належать до однієї сукупності. Висновок зробіть з імовірністю 0,95.

 

3. Аби вирішити, з яким з двох постачальників у наступному році збільшити обсяги контракту, перевірили якість пластикових ящиків кожного постачальника. Результати перевірки виявилися такими:

Постачальник Бал якості
А 54,3 58,8 77,8 81,1 54,2 78,3
Б 93,6 69,7 87,7 96,0 82,2 -

За допомогою t-критерію Стьюдента перевірте, істотно чи неістотно відрізняється якість продукції двох постачальників. Висновок зробіть з імовірністю 0,95. Розрахунки зробіть за допомогою інструментів пакету Аналіз даних в середовищі Exel.

 

 

4. Директор фірми зафіксував великі витрати часу на телефонні розмови. Задля зменшення цих витрат деякі дзвінки переадресував своїм підлеглим. Тривалість телефонних розмов після переадресації дещо змінилася:

  Тривалість телефонних розмов протягом робочого дня, хв.
До переадресації                
Після                

 

За допомогою t-критерію Стьюдента перевірте, суттєво чи не суттєво змінилися витрати часу на телефонні розмови після переадресації дзвінків. Висновок зробіть з імовірністю 0,95. Розрахунки зробіть за допомогою інструментів пакету Аналіз даних в середовищі Exel.

 

Варіант 2 (парний номер залікової книжки)

 

1. Виробник електричних ламп стверджує, що середній термін служби його продукції становить 1000 годин при стандартному відхиленні 50 годин. Перевірте гіпотезу Н 0: = 1000, якщо за даними вибірки обсягом 25 ламп середній термін служби становить 875 годин. Висновок зробіть з імовірністю 0,95.

 

2. При опитуванні населення одне з питань передбачало оцінку орієнтації респондентів на індивідуальну незалежність від держави. Відповіді розподілилися так: у віковій групі до 35 років 28 респондентів із 40 вважають, що держава має створити лише умови для плідної роботи, а людина повинна сама забезпечити свою сім’ю; у групі старшого віку (понад 35 років) таку думку поділяють 24 із 60 респондентів.

Сформулюйте нульову та альтернативні гіпотези і за допомогою t -критерію Стьюдента перевірте, випадковий чи не випадковий характер мають розбіжності думок респондентів молодшого і старшого віку. Висновок зробіть з імовірністю 0,95.

 

3. З метою оцінювання конкурентоспроможності вашої продукції здійснена перевірка її надійності продукції порівняно з аналогічними виробами ваших конкурентів. Результати перевірки такі:

 

Постачальник Тривалість роботи до поломки, днів
Ваші вироби 5,3 8,9 1,2 9,8 4,9 1,8 3,1 3,6 2,1 2,9 8,6 - -
Вироби конкурентів 2,8 1,7 7,2 2,2 2,5 2,8 2,0 2,3 1,9 1,2 6,6 1,2 5,3

 

За допомогою t-критерію Стьюдента перевірте, істотно чи неістотно відрізняється тривалість роботи ваших виробів порівняно з конкурентом. Висновок зробіть з імовірністю 0,95. Розрахунки зробіть за допомогою інструментів пакету Аналіз даних в середовищі Exel.

 

4. Припустимо, ваша компанія вивчає вплив двох невеликих перерв в роботі протягом робочого дня на продуктивність праці. Обрано 10 працівників, зафіксована така продуктивність праці:

Продуктивність праці Працівники
А Б В Г Д Е Є Ж З І
Робота з перервами                    
Робота без перерв                    

 

За допомогою t-критерію Стьюдента перевірте, суттєво чи не суттєво різниться продуктивність праці при роботі з перервами і без перерв. Висновок зробіть з імовірністю 0,95. Розрахунки зробіть за допомогою інструментів пакету Аналіз даних в середовищі Exel.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)