АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Структура індивідуальної роботи

Читайте также:
  1. APQC структура классификации процессов SM
  2. B Хід роботи.
  3. I. Общие критерии оценки рефератов и их структура
  4. I.2 Реформирование и современная структура банковской системы РФ.
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. II. Структура Доклада
  7. II. Структура Переліку і порядок його застосування
  8. III. Диалектика: ее суть структура и альтернативы.
  9. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  10. III. Основний зміст роботи
  11. III. Социальная структура и стратификация
  12. IV. Границы структурализма?

Національний банк України

Університет банківської справи

Харківський інститут банківської справи

 

 

Кафедра фінансів

 

Ринок фінансових послуг

 

Методичні рекомендації до індивідуальної роботи студентів спеціальності

Фінанси»

Освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр»

 

Харків

Затверджено на засіданні кафедри фінансів,

протокол № 4 від 30 листопада 2009 р.

 

Орєхова К.В.

Ринок фінансових послуг: Методичні рекомендації до індивідуальної роботи студентів спеціальності 8.050104 «Фінанси» освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр». – Харків: ХІБС УБС НБУ, 2009. – 22 с.

 

Зміст

 

Вступ  
Структура індивідуальної роботи  
Тематика індивідуальної роботи  
Вимоги до оформлення індивідуальної роботи  
Рекомендована література  
Додатки  

 

 

Вступ

 

В процесі формування та розвитку ринкових відносин в Україні поряд з кредитним, страховим, фондовим ринками та ринком високих технологій ринок фінансових послуг відіграє одну з ключових ролей. Ринок фінансових послуг займає важливий сегмент ринку і представляє собою особливу сферу економічних взаємовідносин з приводу купівлі-продажу, розподілу та перерозподілу фінансових ресурсів країни між різними сферами економіки.

Індивідуальна робота з дисципліни «Ринок фінансових послуг» являється самостійною кваліфікованою роботою, яка виконується студентами денної та заочної форми навчання.

Метою індивідуальної роботи є закріплення та розширення одержаних у процесі навчання теоретичних знань та практичних навичок з дисципліни «Ринок фінансових послуг» шляхом розв’язання конкретної, актуальної фінансової проблеми.

Для досягнення вказаної мети студенти повинні вирішити такі завдання:

обґрунтувати вибір теми індивідуальної роботи, визначити її об’єкт, предмет та завдання;

вивчити та узагальнити законодавчу базу, нормативно-правові акти України та міжнародного права, вітчизняну та закордонну фінансово-економічну літературу з обраної теми індивідуальної роботи тощо;

підібрати та обробити статистичні та практичні матеріали з обраної теми індивідуальної роботи;

скласти план індивідуальної роботи;

написати теоретичну та практичну частини індивідуальної роботи;

зробити відповідні висновки з теоретичної та практичної частин індивідуальної роботи;

оформити результати проведеного теоретичного та практичного дослідження у вигляді пояснювальної записки;

захистити індивідуальну роботу.

Тобто в індивідуальній роботі студент повинен показати:

знання закономірностей, які відбуваються в економічному та фінансовому середовищах в умовах мінливості та невизначеності ринкового середовища;

уміння працювати із законодавчою базою, нормативно-правовими актами України та міжнародного права, вітчизняною та закордонною фінансово-економічною літературою;

здатність застосувати здобуті теоретичні знання щодо забезпечення ефективності руху фінансових ресурсів як на мікро-, так і на макро- та рівнях в умовах мінливості та невизначеності ринкового середовища.

Вибір теми індивідуальної роботи здійснюється за принципом відповідності її номера порядковому номеру прізвища студента в журналі академічної групи. При перебільшені кількості студентів у академічній групі над кількістю тем індивідуальної роботи останню слід визначати відповідно до номера 1.

Результати виконання індивідуальної роботи повинні бути конкретними, містити в собі чіткі висновки про стан та динаміку грошового ринку, валютного ринку, ринку позикового капіталу, фондового ринку в умовах мінливості та невизначеності ринкового середовища тощо.

Результати виконання індивідуальної роботи слід оформити у вигляді пояснювальної записки та надати її на перевірку викладачу відповідно до дати проходження модульного контролю. До неї також слід додати доповідь та ілюстративний матеріал, оформлений у вигляді презентації.

Форми контролю індивідуальної роботи:

1. Подання індивідуальної роботи, доповіді та ілюстративного матеріалу на перевірку викладачу;

2. Захист індивідуальної роботи протягом семестру на консультаціях.

 

 

Структура індивідуальної роботи

 

При виконанні індивідуальної роботи слід дотримуватися такої її структури:

Ø Титульний аркуш (1 стор.);

Ø Вступ (2 стор.);

Ø Теоретична частина (15-20 стор.);

Ø Висновки до теоретичної частини (2 стор.);

Ø Практична частина (15 стор.);

Ø Висновки до практичної частини (2 стор.);

Ø Висновки (1 стор.);

Ø Список літератури (≥25 джерел інформації);

Ø Додатки (при необхідності).

Титульний лист індивідуальної роботи виконується на уніфікованому бланку (додаток А) з підписами викладача та студента.

Зміст індивідуальної роботи має містити найменування та нумерацію початкових сторінок усіх розділів, підрозділів та пунктів (якщо вони мають заголовки), зокрема вступу, висновків до розділів, загальних висновків, списку літератури, додатків та ін.

У вступі доводиться актуальність обраної теми, розкривається її сутність, стан та значущість для ринку фінансових послуг в умовах мінливості та невизначеності ринкового середовища. Формується мета індивідуальної роботи та завдання, які необхідно вирішити для її досягнення, визначається об’єкт та предмет дослідження.

В теоретичній частині індивідуальної роботи обґрунтовується теоретична база обраної задачі (проблеми) та виконується її макроекономічний аналіз, дається огляд літературних джерел, нових розробок, іншої інформації, пов’язаної з обраною темою.

В огляді літератури студент окреслює основні етапи розвитку наукової та практичної думки за своєю задачею (проблемою). Теоретичний розділ розробляється на засадах вивчення спеціальної літератури, нормативно-законодавчої документації та офіційної статистичної інформації.

Огляд джерел інформації для теоретичної частини індивідуальної роботи включає такі види:

- законодавчі та нормативні акти України та міжнародного права;

- підручники та навчальні посібники;

- монографії та наукові статті в спеціальних періодичних друкованих виданнях;

- науково-публіцистичні статті в друкованих засобах масової інформації тощо.

Роботу над оглядом літературних та законодавчих джерел інформації необхідно починати з інформаційного пошуку. Список рекомендованих джерел інформації студенти готують самостійно або спільно з керівником індивідуальної роботи. Використання літературних та нормативних джерел інформації в індивідуальній роботі та наведення цитат з них супроводжується обов’язковим посиланням на відповідне джерело інформації.

В теоретичній частині індивідуальної роботи розглядаються такі аспекти: категорії, характеристики, законодавчі акти, які відображають тему; показники, фактори, алгоритми, формули розрахунків і моделі; стратегічні та тактичні аспекти, пов’язані з проблемою; ступінь їх вивченості.

Свої теоретичні дослідження доцільно обґрунтувати шляхом узагальнення світового та вітчизняного досвіду, залучення результатів наукових досягнень провідних учених тощо.

Результатом написання теоретичної частини індивідуальної роботи являється певна теоретико-методологічна концепція предмета дослідження, яка має бути відображена у висновках до розділу 1.

Після розгляду проблем в теоретичному аспекті студент має перейти до виконання практичної частини індивідуальної роботи. В ній слід провести аналіз стану та динаміки грошового ринку, валютного ринку, ринку позикового капіталу та фондового ринку, а також надати рекомендації щодо його поліпшення в умовах мінливості та невизначеності ринкового середовища.

Обов’язковою є власна оцінка автором виявлених тенденцій та обґрунтування пропозицій щодо удосконалення процесу формування, розподілу та використання фінансових ресурсів як на макро-, так і на мікро- рівнях. Ці рекомендації мають бути відображені у висновках до розділу 2.

Висновки – це завершальний етап індивідуальної роботи. В них автор підводить підсумки проведених теоретичних та практичних досліджень.

Студент у логічній послідовності узагальнює результати дослідження, формулює висновки та пропозиції до кожного розділу (підрозділу) та роботи в цілому.

У висновках викладають найбільш важливі наукові та практичні результати, одержані в роботі, які повинні містити квінтесенцію розв’язаної проблеми (задачі), її значення для фінансової науки та практики.

За змістом та формою висновки повинні бути чітко викладені, аргументовані та співвіднесені з уже відомими науково-практичними розробками.

Список літератури – елемент бібліографічного апарату, котрий містить бібліографічні описи використаних джерел і розміщується після висновків.

Бібліографічний опис джерел інформації складають відповідно до чинних стандартів з бібліотечної та видавничої справи. Зокрема, потрібну інформацію можна одержати із таких стандартів: ГОСТ 7.1-84 «Библиографическое описание документа. Общие требования и правила составления», ДСТУ 3582-97 «Інформація та документація. Скорочення слів в українській мові в бібліографічному описі. Загальні вимоги та правила», ГОСТ 7.12-93 «Библиографическая запись. Сокращение слов на руссом языке. Общие требования и правила».

Додатки не є обов’язковим розділом індивідуальної роботи. Доцільність додатків визначається автором роботи за узгодженням з керівником, виходячи з теми індивідуальної роботи та її обсягу.

За необхідністю до додатків доцільно включати допоміжний матеріал, необхідний для повноти сприйняття індивідуальної роботи:

- проміжні математичні доведення, формули та розрахунки;

- таблиці допоміжних цифрових даних;

- допоміжні матеріали, що мають прикладне значення (таблиці, рисунки, тощо).

Матеріал, що надається в додатках, повинен відповідати обраній темі роботи.

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)