АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Петровим В.М. про нещасний випадок, що стався з ним

Читайте также:
  1. Огляд місця, де стався нещасний випадок
  2. Розглянемо випадок, коли коефіцієнт кореляції рівний -1.
  3. Розрив матки, що стався

«»_____ 2011р. о 10.00.

 

Бесіду провели «_____»_______ 2011р. о 12.00 у медпункті заводу начальник відділу охорони праці і техніки безпеки Сидоренко І.В. і голова цехового комітету Розов Ю.В.

Запитання: Від кого ви одержали завдання на виготовлення па­нелі?

Відповідь: Ранком о 8.00 майстер цеху Зуєв С.П. (у присутності бри­гадира слюсарів Вітренка І.К.) дав мені завдання виготовити панель і вручив її робоче креслення.

Запитання: Чи давали вам інструктаж про засоби безпеки під час виконання цього завдання?

Відповідь: Ні. Майстер цеху, даючи завдання, сказав, що все по­трібне для роботи можна одержати на складах матеріального забезпе­чення та інструментів.

Запитання: Що ви одержали на складі для виконання цього завдан­ня?

Відповідь: На складі матеріального забезпечення я одержав стале­вий лист, а на складі інструментів — ножівку для металу, три ножів­кових полотна, зубило, молоток, слюсарний набір для розмічання ли­ста, набір свердел, електродриль у силуміновому корпусі напругою 220 В. Я спочатку просив електродриль на 36 В, але його вже не було. Оскільки на робочому місці були розетки на 36 і 220 В, я погодився виконати роботу дрилем напругою 220 В.

Запитання: Як було обладнане робоче місце для роботи електро­дрилем? Як ви її виконували?

Відповідь: Вирізав зі сталевого листа заготовку розмірами 200 х 200 мм і зробив розмітку на ній для свердління отворів; заготовку за­кріпив у слюсарних лещатах. Електродриль увімкнув у розетку 220 В, випробував у роботі, він працював нормально. Тоді я розпочав сверд­лити отвори і просвердлив п'ять отворів. Коли я свердлив останній отвір, відчув слабкий запах горілої ізоляції і подумав, що відсиріла ізоляція просохне, ввійде в норму. Коли свердлив шостий отвір, відчув паралізуючу дію в усьому тілі з сильними больовими відчуттями в руці.

Відпустити палець з пускового гачка, щоб вимкнути електродриль, і покликати на допомогу я не міг. Отямився від сильного запаху наша­тирного спирту. Я лежав на підлозі біля верстата. Наді мною, нахи­лившись, стояв слюсар сусіднього робочого поста Іванченко І.М. По­руч стояли майстер цеху Зуєв С.П. і бригадир Вітренко І.К. Через дея­кий час підійшов лікар заводського медпункту Колотов В.Д. Лікар оглянув мене. Дозволив підвестися. У супроводі лікаря і бригадира я прибув у медпункт заводу. Зараз почуваю себе задовільно.

Запитання: Чому, працюючи електродрилем напругою 220 В, ви не скористалися захисними засобами, що були на робочому посту?

Відповідь: Це була моя груба помилка. Сподівався, що нічого страш­ного не станеться. Визнаю, в тому, що мало місце, винен тільки я.

«»_________2011 р. Підпис

ПРОТОКОЛ


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)