АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Визначить стратегії психотерапевтичної роботи з клієнтом і рекомендації для нього: молодий чоловік віком 26 років страждає на ігроманію

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. B. 2,2 (чоловіки) та 2,3 (жінки)
  3. II. Гігієнічні рекомендації
  4. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  5. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  6. III. Основний зміст роботи
  7. Kumite male 14-15 years – 63 kg. (Куміте хлопці 14-15 років – 63 кг.)
  8. Kumite male 8-9 years – 32 kg. (Куміте хлопці 8-9 років – 32 кг.)
  9. Team kata male 8-13 years (Командне ката хлопці 8-13 років)
  10. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  11. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ
  12. VІ. ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Як виникає залежність від азартних ігор?
Базова проблематика:
Порушення у сфері самооцінки («нарцисизм»)
Порушення у сфері міжособистісних відносин
Порушення регуляції власного стану збудження

Психотерапія спрямована на підтримку «загальної гармонії самопочуття» у широкому сенсі слова. Головна мета психотерапевтичного впливу полягає в тому, щоб допомогти клієнту внести в своє життя необхідні зміни.

Етапи психотерапевтичного процесу: 1) встановлення контакту і орієнтування клієнта на роботу;2) збір інформації про клієнта, рішення питання «У чому полягає проблема?»;3) усвідомлення бажаного результату, відповідь на питання «Чого ви хочете досягти?»;4) розробка альтернативних рішень, які можна позначити як «Що ще ми можемо зробити з цього приводу?»; 5) узагальнення психологом у формі резюме результатів взаємодії з клієнтом.

Стратегія: Дізнатися що привело клієнта до психотерапевта (довідатись про мотивацію).Дізнатися як клієнт бачить власну проблему. Дізнатися особисті дані клієнта.Психотерапевт обрисовывает модель психотерапії. В процесі психотерапії відбуваються певні особисті трансформації, і обов'язок психотерапевта – обговорити цю перспективу з клієнтом. Робота над поставленими цілями (психотерапевтична робота).Клієнт освоює нові поведінкові зразки, набуває здатність діяти спонтанно, на основі адаптивних когнітивних стратегій, у відповідності зі своїми внутрішніми потребами.

Рекомендації: Ретельно контролюйте наявну у Вашій кишені суму грошей. Намагайтеся, щоб Ви чітко уявляв собі, на що призначені гроші, які лежать у Вашій кишені.Намагайтеся завжди складати заздалегідь список справ або необхідних занять на наступний день. При цьому розподіляйте час і справи протягом дня так, щоб не залишалося значних проміжків, коли Ви не будете знати, чим зайнятися.Подолайте недовіру Ваших близьких, намагайтеся знайти у них розуміння і підтримку. У багатьох ігроманів на протязіїх «ігрового періоду» поступово псуються відносини з родичами, іноді справа доходить до повного розриву відносин, руйнування сімей.частіше говоріть про те, що Вас турбує; незбирайте в собі роздратування і гнів;цікавтеся тим, що відбувається в житті близьких Вам людей; намагайтеся проводити більше часу з сім'єю.

25. Охарактеризуйте основні напрямки психотерапевтичної роботи, які можутьбути застосовані з клієнтом (дівчина 20 років, студентка, мешкає в гуртожитку, має проблеми у налагодженні стосунків з сусідками по кімнаті; на момент звернення до психолога переведена вже до третьої кімнати).

Психодіагностика. Виявлення причин виникнення проблем у налагодженністосунків з людьми.Обговорення цілей та очікувань клієнта. Обговорення шляхів вирішення проблеми, пошук альтернативних рішень.Проведення методик: Методика діагностики «перешкод» у встановленні емоційних контактів за В. В. Бойком; Методика діагностики домінуючої стратегії психологічного захисту в спілкуванні за В.В. Бойком, методика діагностики комунікативної установки за В. В. Бойком (визначення загальної комунікативної толерантності);Методика «Потребность в общении» та подібних методик.

Психопросвітницькі заходи (бесіди, лекції, тренінги на теми «Успішного спілкування», «Спілкування у нашомужитті», «Як знайти спільну мову з оточуючими» і т.і.

Психокорекція. Прсихокорекційна робота. Відвідування психолога 2 рази на тиждень до моменту повногоусунення проблем, пов»язанихзіспілкуванням.Можливасімейнапсихотерапія.

Проведення бесіди по визначенню проблеми дизадаптивності,конфліктності. Визначаються психотравмуючі життєві ситуації,які призвели дівчину до недовіри та ворожості щодо оточуючих.

26. Охарактеризуйте основні напрямки психотерапевтичної роботи, які можуть бути застосовані з клієнтом (дівчина 17 років, студентка 1 курсу, переживає стан стресу перед першою сесією, хвилюється, що не зможе скласти екзамени). Сформулюйте цілі психотерапевтичної роботи з клієнтом, наведіть приклади доцільних методів і технік психотерапевтичної.

Ціль: виявити і усунути причини хвилювання: сформувати позитивне налаштування на успішність сесії, розкрити позитивні сторони екзамену.

Раціональна терапія: Основний інструмент психотерапевта — переконання, аргументи та докази, вплив направлено на розум (раціо) пацієнта. Ефективність даного методу залежить від авторитетності терапевта і від тих доводів і доказів, які він наводить. Діалог повинен будуватися на основі «Я — Ти» і повинен бути звернений саме до пацієнта.

Напрямки психотерапевтичної роботи:

1.Відвідування психотерапевта 2 рази на тиждень.

2. Виключення перевантажень, відпочинок.

Цілі

1) зрозуміти причини,виявити головні психотравмуючі ситуації, що провокують виникнення стресу.

2) професійно визначати необхідні методи психотерапії

3)Подолати наслідки стресу, сформувати впевненість у власному рівні знань студентки.

ТЕХНІКА поведінкової терапії.
Найбільш простим способом поведінкової психотерапії є навчання релаксації. Даним способом можна навчатися за записаним на звуковий носій інструкцій або під час групових сеансів, що дозволяє знизити витрати часу психотерапевта. Релаксацію можна проводити регулярно протягом дня або вдаватися до неї тільки в стресових ситуаціях. Зазвичай терапія починається з першого варіанту і прогресує до другого.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)