АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Підсумковим контролем є залік

Читайте также:
  1. Виносяться на залік.
  2. ВНИМАНИЕ: данная операция должна производиться только, бухгалтером или под контролем бухгалтера, ответственного за работу на данном участке.
  3. Все решения, которые принимают члены секты, находятся под постоянным наблюдением и контролем «наставников»
  4. Жизнь под контролем чужого страдания
  5. Индекс руководства для среднего уровня и предлагаемый охват контролем (чел.)
  6. Класс B1 - мандатная защита, основанная на присвоении меток объектам и субъектам, находящимся под контролем TCB – Trusted Computing Base
  7. Самостоятельная работа студентов (проводится под контролем преподавателя).
  8. Статья 96. Товары, находящиеся под таможенным контролем
  9. Тема 9. Організація праці персоналу, зайнятого бухгалтерським обліком, контролем і аналізом
  10. Тема 9. Організація праці персоналу, зайнятого бухгалтерським обліком, контролем та аналізом
  11. Управляющие контролем и властью

 

 

2.3. Структура залікового кредиту та тематика лекційних, семінарських, практичних і лабораторних занять VІ семестр
Структура вивчення навчальної дисципліни Кількість годин Вид контролю
Модуль 1   МК
  Змістовий модуль № 1: Історико-методологічні засади формування договірного регулювання в суспільстві  
  Тема № 1: Історико-методологічні засади формування договірного регулювання в суспільстві  
  Лекція за темою № 1: Історико-методологічні засади формування договірного регулювання в суспільстві. У лекції розглядаються поняття, сутність та види інтересу як фактора урегульовування відносин. Зміст категорії інтерес. Інтерес і суб’єктивне право. Інтерес і свободи. Види інтересу. Суспільний інтерес. Державний інтерес. Корпоративний інтерес. Індивідуальний інтерес. Законний інтерес. Інтерес як основний фактор формування договірного регулювання у суспільстві. Законодавство як основа закріплення інтересів. Форми договірного регулювання як відображення сформованого інтересу. Історичний розвиток договірного регулювання відносин. Особливості договірного регулювання відносин в різні історичні періоди. Особливості регулювання договірних відносин на території нинішньої України. Історичний огляд договірного регулювання відносин на території зарубіжних країн. Особливості договірного регулювання відносин приватної та публічної сфери в різні історичні періоди. Історія становлення та розвитку договірного регулювання відносин у приватній сфері Історія становлення та розвитку договірного регулювання відносин у публічній сфері  
  Самостійна робота: Історико-методологічні засади формування договірного регулювання в суспільстві.  
  Тема № 2: Місце договірного регулювання у системі правового регулювання відносин  
  Лекція за темою № 2: Місце договірного регулювання у системі правового регулювання відносин. У лекції розглядаються суспільство як регулятор відносин. Суспільний інтерес і правове регулювання відносин. Специфіка інтересів окремих частин суспільства. Держава у регулюванні відносин. Державний інтерес і державно-правове регулювання відносин. Специфіка інтересів в сфері державного управління. Роль держави та її функції у процесі регулювання відносин. Поняття та структура договірного регулювання відносин. Поняття договірного регулювання відносин. Ознаки договірного регулювання відносин. Забезпеченість дієвості договірного регулювання. Місце договірного регулювання в механізмі правового регулювання відносин. Договірне регулювання приватних та публічних відносин: державна допустимість та суспільна необхідність. Договір як елемент механізму правового регулювання. Сила договірного регулювання та фактори, які впливають на неї. Співвідношення правового та договірного регулювання відносин.  
  Практичне заняття: Місце договірного регулювання у системі правового регулювання відносин. 1. Законодавство як основа закріплення інтересів. 2. Форми договірного регулювання як відображення сформованого інтересу. 3. Історичний розвиток договірного регулювання відносин. Особливості договірного регулювання відносин в різні історичні періоди. 4. Історичний огляд договірного регулювання відносин на території зарубіжних країн. 5. Суспільство як регулятор відносин. 6. Суспільний інтерес і правове регулювання відносин. 7. Специфіка інтересів окремих частин суспільства. 8. Держава у регулюванні відносин. 9. Державний інтерес і державно-правове регулювання відносин. Специфіка інтересів в сфері державного управління. 10. Поняття та структура договірного регулювання відносин. 11. Співвідношення правового та договірного регулювання.  
Самостійна робота: Місце договірного регулювання у системі правового регулювання відносин.  
  Тема № 3: Теоретичні основи договірного регулювання відносин.  
  Лекція за темою № 3: Теоретичні основи договірного регулювання відносин. У лекції розглядаються мета та завдання договірного регулювання відносин. Види та фактори легітимації відносин. Легітимація та легалізація.Функції договірного регулювання відносин. Соціальні рівні функціонування договірного регулювання. Залагодження конфлікту. Співвіднесення інтересів. Межі договірного регулювання відносин Поняття меж та обмеження в правовому регулюванні.Фактори впливу на встановлення правових обмежень в договірному регулюванні.Обмеження договірного регулювання за територією і часом. Межі договірного регулювання відповідно до предмету галузі права. Законність та обґрунтованість обмеження правового та договірного регулювання відносин. Поняття та природа правових обмежень. Роль меж та обмежень в договірному регулюванні. Види обмежень в правовому та договірному регулюванні. Суб’єктивні обмеження договірного регулювання відносин. Загальні та спеціальні принципи договірного регулювання. Принцип верховенства права в договірному регулюванні. Принципи справедливості, розумності, добросовісності в договірному регулюванні. Спеціальні принципі договірного регулювання: свободи договору, визначеності результату, співробітництва.  
  Практичне заняття: Теоретичні основи договірного регулювання відносин. 1. Мета та завдання договірного регулювання відносин. 2. Види та фактори легітимації відносин. Легітимація та легалізація. 3. Функції договірного регулювання відносин. 4. Межі договірного регулювання відносин. 5. Види обмежень в правовому та договірному регулюванні 6. Загальні та спеціальні принципи договірного регулювання. 7. Спеціальні принципі договірного регулювання: свободи договору, визначеності результату, співробітництва.  
Самостійна робота: Теоретичні основи договірного регулювання відносин  
  Тема № 4: Характеристика форми договірного регулювання відносин  
  Лекція за темою № 4: Характеристика форми договірного регулювання відносин. У лекції розглядається поняття та суть форм договірного регулювання відносин. Поняття та сутність форми відносин. Види форм регулювання відносин. Форми не договірного регулювання відносин. Форми договірного регулювання відносин. Поняття та сутність форми договірного регулювання відносин. Види відносин, що можуть бути врегулювання в договірних формах. Правові форми договірного регулювання відносин. Класифікація форм договірного регулювання відносин. Законодавчо регламентовані та нерегламентовані. Матеріальні та процесуальні. Альтернативні та безальтернативні. Односторонньо ініційовані та ініційовані декількома учасниками. Договір. Домовленість. Угода. Контракт. Пакт. Протокол. Конвенція. Меморандум. Погодження, узгодження, згода. Поняття засобу регулювання та правового регулювання. Ознаки засобу правового регулювання. Види засобів правового регулювання. Поняття та характеристика засобів договірного регулювання відносин. Норма договору (договірна норма) як основний засіб договірного регулювання відносин. Поняття, суть та ознаки договірної норми як засобу договірного регулювання.  
  Практичне заняття: Характеристика форми договірного регулювання відносин. 1. Поняття, суть форм договірного регулювання відносин. 2. Види відносин, що можуть бути врегулювання в договірних формах. 3. Класифікація форм договірного регулювання відносин. 4. Законодавчо регламентовані та нерегламентовані. Матеріальні та процесуальні. Альтернативні та безальтернативні. Односторонньо ініційовані та ініційовані декількома учасниками. 5. Договір. Домовленість. Угода. Контракт. Пакт. Протокол. Конвенція. Меморандум. Погодження, узгодження, згода. 6. Поняття та характеристика засобів договірного регулювання відносин. 7. Поняття, суть та ознаки договірної норми як засобу договірного регулювання.  
Самостійна робота: Характеристика форми договірного регулювання відносин.  
  Тема № 5: Суб’єкти договірного регулювання відносин  
  Лекція за темою № 5: Суб’єкти договірного регулювання відносин. У лекції розглядаються поняття та правова природа суб’єкта права. Суб’єкт правового та договірного регулювання. Держава, як суб’єкт договірного регулювання. Правосуб’єктність держави як суб’єкта договірного регулювання. Державні органи, органи місцевого самоврядування, як суб’єкт договірного регулювання. Державні органи як суб’єкт права та суб’єкт договірного регулювання Органи місцевого самоврядування як суб’єкт права та договірного регулювання Суб’єкти владних повноважень: поняття, ознаки, функції, завдання. Правовий статус органів державної влади. Правовий статус органів місцевого самоврядування. Правосуб’єктність (компетенція) як основна складова в правовому статусі органів державної влади та місцевого самоврядування. Юридичні особи, як суб’єкт договірного регулювання Правосуб’єктність юридичної особи: поняття, сутність, елементи Поняття, ознаки, види юридичних осіб. Здатність до договірного регулювання юридичної особи. Фізичні особи як суб’єкти договірного регулювання відносин. Здатність до договірного регулювання відносин фізичної особи. Сутність та зміст здатності до договірного регулювання фізичної особи підприємця. Сфери договірного регулювання відносин між фізичними особами.  
  Практичне заняття: Суб’єкти договірного регулювання відносин. 1. Поняття та правова природа суб’єкта права 2. Суб’єкт правового та договірного регулювання. 3. Поняття та ознаки держави як суб’єкта права. 4. Правосуб’єктність держави як суб’єкта договірного регулювання. 5. Організаційно-правові форми участі держави у правовідносинах Держава, як суб’єкт договірного регулювання. 6. Державні органи, органи місцевого самоврядування, як суб’єкт договірного регулювання. 7. Юридичні особи, як суб’єкт договірного регулювання. 8. Фізичні особи як суб’єкти договірного регулювання відносин. 9. Державні органи як суб’єкт права та суб’єкт договірного регулювання 10. Органи місцевого самоврядування як суб’єкт права та договірного регулювання. 11. Правосуб’єктність (компетенція) як основна складова в правовому статусі органів державної влади та місцевого самоврядування. 12. Правосуб’єктність юридичної особи: поняття, сутність, елементи. 13. Здатність до договірного регулювання юридичної особи. 14. Здатність до договірного регулювання відносин фізичної особи. 15. Сутність та зміст здатності до договірного регулювання фізичної особи підприємця.  
Самостійна робота: Суб’єкти договірного регулювання відносин.  
  Тема № 6: Особливості договірного регулювання в приватному праві  
  Лекція за темою № 6: Особливості договірного регулювання в приватному праві. У лекції розглядається Концептуальні підходи та поняття договору в приватній сфері. Мета та функції договору в приватній сфері. Принципи договірного регулювання приватної сфери: рівність сторін, вільне волевиявлення, заборона зловживання правом. Особливості використання договірного регулювання в окремих приватно-правових галузях права. Предмет та об’єкт приватно-правового договору. Форма та зміст договорів. Порядок укладення, зміни припинення договорів. Підстави розірвання та відповідальності. Наслідки незаконності чи невідповідності законодавчому регулюванню. Законодавче забезпечення договірного регулювання відносин в приватній сфері.  
  Практичне заняття: Особливості договірного регулювання в приватному праві. 1. Концептуальні підходи та поняття договору в приватній сфері. 2. Мета та функції договірного регулювання відносин приватно-правової сфери. 3. Принципи договірного регулювання приватної сфери: рівність сторін, вільне волевиявлення, заборона зловживання правом. 4. Особливості використання договірного регулювання в окремих приватно-правових галузях права. 5. Предмет та об’єкт договірного регулювання відносин приватно-правової сфери. 6. Документарне вираження договорів в приватній сфері. 7. Зміст договірного регулювання відносин приватної сфери. 8. Порядок укладення, зміни припинення договорів. 9. Підстави розірвання договорів. 10. Відповідальність за невиконання чи неналежне виконання договору. 11. Наслідки незаконності чи невідповідності законодавчому регулюванню. 12. Законодавче забезпечення договірного регулювання відносин в приватній сфері.  
Самостійна робота: Особливості договірного регулювання в приватному праві.  
  Тема № 7: Особливості договірного регулювання в публічному праві  
  Лекція за темою № 7: Особливості договірного регулювання в публічному праві. У лекції розглядається Концептуальні підходи до договорів в публічній сфері. Правові та неправові договори публічної сфери. Особливості використання договірного регулювання в окремих галузях права публічної сфери. Принципи договірного регулювання публічної сфери: формальної рівності сторін, прямого дозволу на застосування договірного регулювання, пріоритету публічних інтересів. Предмет та зміст договорів. Форма врегульовування відносин. Особливості в порядку укладення договорів в публічній сфері та публічних договорів. Визнання незаконними дій суб’єктів владних повноважень як підстава припинення договору. Відповідальність. Законодавче забезпечення регулювання відносин у публічній сфері.  
  Практичне заняття: Особливості договірного регулювання в публічному праві. 1. Концептуальні підходи та поняття договору в публічній сфері. 2. Мета та функції договірного регулювання відносин публічно-правової сфери. 3. Принципи договірного регулювання публічної сфери: формальної рівності сторін, прямого дозволу на застосування договірного регулювання, пріоритету публічних інтересів. 4. Особливості використання договірного регулювання в окремих публічно-правових галузях права. 5. Предмет та об’єкт договірного регулювання відносин публічно-правової сфери. 6. Документарне вираження договорів в публічної сфері. 7. Зміст договірного регулювання відносин публічної сфери. 8. Порядок укладення, зміни припинення договорів. 9. Підстави розірвання договорів. 10. Визнання незаконними дій суб’єктів владних повноважень як підстава припинення договору. 11. Законодавче забезпечення договірного регулювання відносин в публічній сфері  
Самостійна робота: Особливості договірного регулювання в публічному праві  
Всього за заліковим кредитом:   ПМК

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)