АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Інформація: суть і специфіка

Читайте также:
  1. Зміст та специфіка функціонування міжнародного кредитного ринку
  2. ІІ. У чому специфіка сімейного виховання, які об’єктивні особливості?
  3. Лексико-семантична та граматична специфіка термінів на позначення явищ спорту
  4. Поняття психотерапії. її специфіка, мета та завдання
  5. ПОНЯТТЯ «ОБРАЗ» – «ІМІДЖ» – «БРЕНД» ТЕРИТОРІЇ: ІЄРАРХІЯ, СУТНІСТЬ, ВЛАСТИВОСТІ ТА СПЕЦИФІКА ЗАСТОСУВАННЯ
  6. ПРИЧИНИ ВИНИКНЕННЯ ЦЕНЗУРИ В РОСІЙСЬКІЙ ІМПЕРІЇ ТА СПЕЦИФІКА ЇЇ ЗАСТОСУВАННЯ ДО УКРАЇНСЬКОГО ДРУКУ
  7. Проект та специфіка проектної діяльності
  8. Ринок ф'ючерсних угод та його специфіка
  9. СПЕЦИФІКА HAVKOBO-ДОСЛІДНИЦЬКОІ ДІЯЛЬНОСТІ
  10. Специфіка вивчення та прогнозування попиту на товари та послуги в роздрібній торгівлі.
  11. Специфіка використання вербальних і невербальних засобів мовленнєвого етикету

Інформація, управління і організація, як могутні рушійні сили прогресу, продвинули розвинуті країни світу в нову цивілізацію – інформаційну. Цей період почався у 60-ті роки і завершився для цих країн у середині 80-хроків. Наприкінці ХХ ст. світове співтовариство приділяло особливу увагу процесу еволюції індустріального суспільства в інформаційне. Характерними ознаками інформаційного суспільства є: створення й розвиток національної інформаційної інфраструктури, інформатизація суспільних процесі, запровадження інформаційних технологій мережі Інтернет, використання програмних комплексів у всіх сферах соціального виробництва.

У країнах світу з розвиненою ринковою економікою інформація нарівні з такими видами ресурсів як природні, енергетичні й фінансові розглядається як стратегічний національний ресурс, що забезпечує стабільне матеріальне й духовне зростання суспільства.

Для формування інформаційного суспільства в країні виникає потреба у створенні інформаційного простору, у якому будуть реалізовані права громадян на інформацію та інформаційні ресурси, що будуть використані для соціального розвитку держави.

Що ж таке інформація? На перший погляд може здаватися, що відповідь на це питання проста й очевидна. У дійсності все по-іншому. Нині можна констатувати, що остаточно не розв’язана проблема наукового тлумачення поняття “Інформація” у будь-якій галузі науки (філософії, інформатики, кібернетики, соціології управління та ін.), наскільки неоднозначним виявилося його визначення. І досі з’являються спроби винаходу нових його формулювань. Дискусійним щодо витлумачення поняття інформація є питання: чи є інформація властивістю всього матеріального, чи тільки живих організмів? Або це властивість, яка притаманна виключно розумним, свідомо діючим істотам. Н.Вінер як класик науки кібернетики наголошував: “Інформація є інформацією, а не матерією, і не енергією”.

2. Правильно наголосіть слова:

добуток, ознака, симетрія, величина, аргумент, одного, від одного, похибка, плоский, відрізок, множина, півплощина, сегмент, січна, числові вирази, переріз, перпендикуляр, пара­лелепіпед, дециметр, квартал, центнер, знаменник, чисельник, багатогранник, двочлен, нульова кривина.

3. Відредагуйте та запишіть правильно бібліографічний опис джерел (правила оформлення додаються):

1) Верлань А.Ф. Основи інформатики і обчислювальної техніки: Підручник. – К.: Освіта, 1997.

2) Руденко В.Д., Макарчук О.М., Паланжоглу М.О., “Практичний курс інформатики”, Київ, 1997.- 418 с.

3) Фігурнов В.Е. “IBM PC для користувача”, Москва, 1998.- 387 с.

4) Зарецька Т.І., Колодяжний Б.Г. та ін. Інформатика. Навчальний посібник.К., Навчальна книга, 2002. – 425 – 438 с.

5) Основи інформатики: Учеб. Посібник / А.Н. Морозевич, Н.Н. Говядинова й ін.; Під ред. А.Н. Морозевича. - Мн.: "Нове знання", 2001.

 

Аудиторна робота

1. Складіть номінативний (1 варіант) / питальний (2 варіант) план до запропонованої статті.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)