АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні вимоги безпеки при обслуговування свинопоголів'я

До обслуговування свинопоголів'я допускаються особи, що не мають медичних протипоказань, пройшли вступний і первинний на робочому місці інструктажі, навчання по охороні праці. До обслуговування свинопоголів'я кнурів допускаються особи не молодші 18 років.

Після стажування протягом двох днів під наглядом завідуючого фермою або досвідченого працівника і засвоєння ним безпечних методів роботи, завідуючий фермою допуск працівника до самостійної роботи.

При обслуговуванні свинопоголів'я працюючі повинні проявляти обережність до шкідливих і небезпечних виробничих факторів рухомі частини машин і механізмів; електричний струм; недостатнє освітлення; підвищена загазованість повітря; слизька підлога; незакриті траншеї, приямки; пожежна небезпека.

Не допускається знаходження в робочій зоні сторонніх осіб, особливо дітей, розпивання спиртних напоїв, куріння, робота в стані алкогольного чи наркотичного оп'яніння.

Забороняється працювати на несправному обладнанні, користуватися несправним інструментом.

Персонал,допущений до обслуговування свиней повинен знати:

- будову і призначення обладнання яке обслуговується; захисних засобів, що забезпечують його експлуатацію:

- способи і прийоми безпечного виконання технологічних операцій;

- правила пристосування засобам колективного та індивідуального захисту;

- правила пожежної безпеки;

- способи надання першої долі карської допомоги.

Проходи в приміщеннях, підходи до пожежного інвентаря, електричних вимикачів, евакуаційні виходи повинні бути вільними.

Кнури повинні утримуватись в групових чи індивідуальних станках. Перегородки між станками повинні бути суцільними з міцного матеріалу висотою не менше 1,4м. Годівниці повинні влаштовуватись так, щоб працюючі могли роздавати корм з проходу, не заходячи в станок.

При досягненні кнурами з лучного віку у них укорочують і затупляють ікла, а далі це проводять регулярно при їх відростанні.

При випасанні і прогулянці свиней обслуговуючий персонал повинен бути забезпечений щитами розміром не менше 0,5x0,5 м і відрами з водою для втихомирення розлютованих кнурів.). Спільну прогулянку кнурів-плідників проводять в не спекотний час, вдень невеликими групами і тільки при умові що вони утримаються групами. Категорично заборонено змішувати окремі групи при прогулянці або випускати кнурів-плідників, якщо вони в окремих групах. Неспокійних кнурів виводять кожного окремо.

Про виявлені недоліки, несправності обладнання, відхилення від норми в поведінці тварин необхідно повідомляти завідуючого фермою і вживати заходів до їх усунення (за виключенням електрообладнання, усувати недоліки в ньому повинен електротехнічний персонал).

Забороняється:

- проводити обслуговування, очищення машин і механізмів на ходу;

- зупиняти рукою частини машин чи механізму, що рухаються по інерції;

- включати в роботу машину зі знятими захисними кожухами і огородженнями або якщо воно ненадійно закріплене;

- надівати, знімати, потрапляти чи ліквідовувати пробуксовування приводних пасів.

Для зниження мікробної забрудненості повітря свинарських приміщень необхідно застосовувати фізичні та хімічні засоби знезараження повітря: опромінення бактерицидними лампами БУВ-БУВ-30, БУВ-60, з екранами, які запобігають прямому попаданню променів на людину і тварину. Для боротьби із запахами рекомендується застосовувати електричні та хімічні зонатори, дезодоранти (хлорне вапно, персульфат амонію) і т.д.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)