АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Модуль і напрямок швидкості руху тіла під дією сили тяжіння в будь-який момент часу

Читайте также:
  1. I. Организационный момент
  2. I. Организационный момент.
  3. I. Первый (и главным) принцип оказания первой помощи при ранениях является остановка кровотечения любым доступным на данный момент способом.
  4. I. Первым (и главным) принципом оказания первой помощи при ранениях верхней конечности является остановка кровотечения любым доступным на данный момент способом.
  5. I. Поэтому первым (и главным) принципом оказания первой помощи при ранениях является остановка кровотечения любым доступным на данный момент способом.
  6. II етап. Тести контрольних моментів
  7. II. Злочинна самовпевненість. Інтелектуальний і вольовий момент
  8. II. Учет продажи продукции в случае момента перехода права собственности, отличного от момента отгрузки продукции покупателю
  9. III. КРИТЕРИИ ДОПУСКА К СДАЧЕ ИТОГОВОГО МОДУЛЬНОГО КОНТРОЛЯ (ЭКЗАМЕНА).
  10. А) Аутентичность - полное осознание настоящего момента, выбор способа жизни в данный момент, принятие ответственности за свой выбор
  11. А) система для передачі крутного моменту від вала ротора до робочої машини (генератора)
  12. Базис у момент початку хеджування склав – 50 центів; у момент завершення він склав – 35 центів. Хто виграє від такої зміни базису?

Швидкість тіла при криволінійному русі завжди спрямована по дотичній до траєкторії руху.

43. Чому в разі певної швидкості руху тіло, кинуте горизонтально не впаде на Землю?

При певній швидкості руху тіло, кинуте горизонтально не впаде на Землю, тому що Земля має форму кулі і на скільки тіло буде наближатись до поверхні Землі настільки Земля буде віддалятись від тіла.

44. Перша космічна швидкість – швидкість, яку треба надати тілу в момент запуску з даної планети, щоб тіло стало її штучним супутником і при цьому рухалося ю по колу центр якого збігається з центром самої планети.

- першої космічної швидкості для супутника на висоті над поверхнею Землі

- першої космічної швидкості поблизу поверхні Землі

ДИНАМІКА №2

1.Деформація – зміна форми чи розмірів тіла.

2.Види деформації: розтягнення, стиснення, зсув, вигин, кручення.

3.Видовження - це фізична величина, яка дорівнює зміні довжини тіла при деформації розтягнення або стиснення

Де - довжина деформованого тіла

- початкова довжина тіла

4.Відносне видовження - це фізична величина, яка дорівнює відношенню видовження до початкової довжини тіла

5.Пружні деформації – деформації, які повністю зникають після припинення дії на тіло зовнішніх сил.

6.Пластичні деформації – деформації, які зберігаються після припинення дії на тіло зовнішніх сил.

7.Сила пружності це сила, яка виникає під час пружної деформації тіла і напрямлена протилежно напрямку зміщення частин (частинок) цього тіла в процесі деформації.

8.Сила нормальної реакції опори -це сила пружності, яка діє на тіло з боку опори і спрямована перпендикулярно до поверхні опори.

9.Сила натягу підвісу -це сила пружності, яка діє на тіло з боку деформованого ним підвісу і напрямлена вздовж підвісу.

10. Механічна напруга - це фізична величина, яка характеризує деформоване тіло і показує яка сила пружності виникає на кожному квадратному метрі поперечного перерізу тіла. Механічна напруга визначається відношенням сили пружності до площі поперечного перерізу тіла.

1Па (Паскаль) – це механічна напруга при якій на кожному 2 перерізу тіла

виникає сила пружності 1Н.

11. Закон Гука: при пружних деформаціях розтягнення та стиснення механічна напруга прямо пропорційна відносному видовженню

Е – модуль Юнга (модуль пружності)

Закон Гука: при пружних деформаціях розтягнення та стиснення виникає сила пружності , яка прямо пропорційна видовженню тіла або і діє в напрямку, протилежному напрямку зміщення частин (частинок) тіла під час деформації:

k –жорсткість тіла.

12. Межі застосування закону Гука: застосовується у випадку малих пружних деформацій, тобто за умови, що механічна напруга, яка виникає в тілі не перевищує межу пропорційності.

13. Графік залежності сили пружності від модуля видовження тіла у разі пружної деформації – це пряма, що проходить через точку перетину осей і та тангенс кута нахилу якої до осі абсцис дорівнює жорсткості тіла

14. Модуль Юнга – це фізична величина, що характеризує пружні властивості матеріалу і чисельно рівна механічній напрузі, що виникає в тілі, виготовленому з даної речовини, при збільшенні (зменшенні) його розмірів вдвічі або показує яка сила пружності виникає в тілі, виготовленому з даної речовини довжиною і площею перерізу 2 при збільшенні його розмірів вдвічі.

Модуль Юнга визначають експериментально та фіксують у таблицях.

15. Жорсткість тіла - фізична величина, що характеризує пружні властивості тіла і показує яка сила пружності виникає в тілі при його абсолютному видовженні (стисканні) на 1м.

Е – модуль Юнга

- площа поперечного перерізу тіла

- довжина недеформованого тіла

Жорсткість тіла залежить від пружних властивостей матеріалу, з якого

виготовлене тіло і від геометричних параметрів тіла.

16. Природа сил пружності: сила пружності – це сума всіх сил електромагнітної взаємодії між молекулами речовини.

17. Вага - це сила пружності з якою тіло діє на горизонтальну опору чи вертикальний підвіс внаслідок притягання до Землі.

Вага завжди діє (прикладена) на опору чи підвіс, а не на саме тіло.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)