АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Й ефективність діяльності керівника

Читайте также:
  1. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  2. II. Мотивація навчальної діяльності школярів
  3. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  4. III. Витрати діяльності
  5. IV. Мотивація навчально-трудової діяльності.
  6. IV. ПОРЯДОК УТВОРЕННЯ І ДІЯЛЬНОСТІ СТАТУТНИХ ОРГАНІВ
  7. V. ЗМІСТ ВИХОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
  8. VIII. ГАРАНТІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОФСПІЛКОВИХ ОРГАНІВ ТА ІНШИХ ПРЕДСТАВНИЦЬКИХ ОРГАНІВ ПРАЦІВНИКІВ
  9. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  10. Авторське право на об'єкти будівельної діяльності. Експертиза будівельного проекту.
  11. Аналіз виконання договірних зобов’язань щодо поставки продукції та показників результативності збутової діяльності
  12. Аналіз витрат і ефективності діяльності суб’єктів державного сектору.

Ефективність діяльності керівника залежить від його інди­відуального часового горизонту. Часовий горизонт — це здатність охопити поглядом тривалі проміжки часу та вибудовувати своє життя відповідно до взаємозв'язку між короткостроковими та дов­гостроковими цілями. Часовий горизонт людини не пов'язаний з її


інтелектом. Навіть дуже розумна людина може не впоратися з ро­ботою, що вимагає перспективного мислення, тривалого часового горизонту. Однак часовий горизонт індивіда має тенденцію з рока­ми розширюватися.

Обмежений часовий горизонт створює низку проблем, коли треба спрогнозувати розвиток подій, оскільки індивід не може передбачити, що може й повинно трапитися через кілька років. Індивід з обмеженим часовим горизонтом орієнтується на корот­кострокові цілі.

Часовий горизонт керівника завжди повинен бути ширшим, ніж часовий горизонт індивіда, який не має керівницьких амбі­цій. Чим ширший часовий горизонт керівника, тим успішніше він буде діяти відповідно до виробленої стратегії на основі вза­ємозв'язку між короткостроковим та довгостроковим плануван­ням і тим успішнішим буде прогнозування наслідків організацій­ної діяльності.

Мета прогнозування — прийняти таке рішення, яке дозволить суб'єкту найбільш ефективно вирішити поставлені перед ним за­вдання в конкретних умовах.

Розглянемо методи прогнозування — індуктивний і дедуктив­ний. Індуктивний метод передбачає аналіз інформації від простого до більш складного, від конкретного факту до узагальнення. Ви­користовуючи індуктивний метод, тобто виявляючи й вивчаючи різноманітні зміни середовища на мікрорівні, можна проаналізува­ти, пояснити й спрогнозувати виникнення й розвиток змін на ма-крорівні. Дедуктивний метод, навпаки, дозволяє на основі знання загальних закономірностей, інформованості про соціальні процеси прогнозувати розвиток змін на мікрорівні.

Прогнозування напряму.й масштабів зміни середовища, а та­кож можливих наслідків своєї діяльності дозволяє контролювати зовнішні та внутрішні умови й впливати на їх трансформацію. Уміння прогнозувати дає можливість індивіду: • сформувати власне уявлення про спрямованість і характер

зміни середовища;


 


 



ПСИХОЛОГІЯ УПРАВЛІННЯ



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)