АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Команда персоналу з обслуговування в барах закордоном

Читайте также:
  1. IV. СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, ЖИТЛОВО-ПОБУТОВЕ ТА МЕДИЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ
  2. А)задолженность персоналу по оплате труда
  3. Адаптація персоналу.
  4. Аналіз витрат на обслуговування виробництва
  5. Аналіз рольової структури персоналу
  6. Банкрутство безвідповідальна поведінка персоналу
  7. Бар, який зазвичай працює в ночі , обслуговування здійснюється через офіціантів, комплектується бар, в основному, жіночим персоналом називають...
  8. Бібліотечно-інформаційне обслуговування як система
  9. Брокерське обслуговування за договором
  10. Брокерське обслуговування за дорученням
  11. Визначення методу технічного обслуговування машин
  12. Вимоги, що пред'являються до зовнішнього вигляду й особистої гігієни персоналу готелів

1.Супервайзер (менеджер)бару – передбачається така посада у великих бара, його обов’язки аналогічні старшому офіціанту - планування і контроль з реалізації продукції.

2. Бармен (bartender, barkeeper) та barmaid – під поняттям «бартендер»і «баркіпер» в англо - американських країнах розуміють власник або адміністратор бару. В Европі «бармен»- спеціаліст з приготування коктейлів і керівник бару. Бармен і бармед – це вузькоспеціалізовані працівники з поглибленими знаннями приготування коктейлів.

3.Баркоміс (barboy) - помічник бармена. В основному його робота пов’язана з напоями, в його обов’язки також входить прибирання столів

4.Барвайтер (barwaiter - кельнер) - постійно знаходиться за барною стійкою. Виконує роботу по обслуговуванню гостей, але приймає закази тільки від бармена або баркомміса в самому барі, при цьому також займається розрахунком.

 

 

  1. Організація і оснащення робочого місця бармена.

Організація роботи бармена залежить від особливостей роботи самого підприємства. На підприємстві, де передбачене одне робоче місце за барною стійкою, бармен сам отримує замовлення, готує продукцію, відпускає її і розраховується з відвідувачами. У великих барах на зміну одночасно можуть працювати 2-3 бармени, які розподіляють обов’язки між собою.

Мобільна робоча барна стійка

Робочий день бармена умовно можна поділити на дві частини: час, який він витрачає на підготовку підприємства до відкриття і попереднє приготування визначеної кількості продукції, і час протягом якого відбувається основна виробничо-торгова діяльність. Підготовчий період звичайно займає 1/3 робочого дня, проте за цей час слід підготувати основну масу продукції.

Перед початком роботи згідно з меню і виписаною накладною-вимогою бармен отримує зі складу продукти, необхідні для приготування змішаних напоїв з доготівельного цеху - продукти для вітрини та освіжаючі холодні напої, солодкі страви, холодні закуски. При оформленні вітрин і стійки слід враховувати температуру відпуску закусок і страв, товарне сусідство, поєднання товарів за кольором, розміром, способи розміщення товарів (ступінчатий, у вигляді піраміди та ін.).

На робочому місці бармена повинні бути настільні циферблатні ваги, обробна дошка, гастрономічні ножі, інструменти для відкривання пляшок, прибори для розкладання готової продукції, мірний інвентар і достатня кількість необхідного посуду для відпускання закусок, страв і напоїв (згідно з асортиментом продукції, яка реалізується в буфеті).

Робоче місце бармена має бути обладнане всім необхідним для роботи.

Зліва від нього розміщують підноси, покриті лляними серветками або рушником з посудом для подавання коктейлів, необхідний інвентар (шейкер, мірний посуд, ложечки, щипці, ключі для відкривання банок, пляшок з водою, штопор, рушники для протирання стійки), нарізані цитрусові, плоди і угоди (для оформлення напоїв).

Справа ставлять пляшки з напоями, графіни із сиропами, соками в певній послідовності: у першому ряду - сиропи і соки, у другому - зліва направо розміщують коньяк, горілку, ром, лікери, кріплені і натуральні,вина, а також подрібнені горіхи, терті вафлі і шоколад.

Перед барменом кладуть соломку для коктейлів, чашку-термос, відерко з льодом, обробну дошку для нарізування фруктів, цитрусових та інших продуктів, справа біля дошки - інвентар для нарізування (ножі кухарські, карбувальні).

 

Внизу на робочому столі: соковижималка для цитрусових, безалкогольні добавки до коктейлів (кола, тонік, імбирний ель), гарніровка (скибочки лимона, оливки, вишні на коктейльних паличках), спеції, приправи (соус Вотчестер, Табаско, сіль, перець..), джиггер (унцовка), мірний стакан, лимонний сік та цукровий сироп дошка для нарізання та ніж бармена барне ситечко між двома барними ложками універсальний ключ бармена молоточок для подрібнення льоду, у правому кутку напої, які частіше використовуються: скотч, канадський віскі, бурбон, джин, горілка, вермут.

Зверху на робочому столі: содова, кувшини з соками, коктейльна гарніровка для сауерів та коллінзів, мішалка для лонг-дринків, барна карта, барний стакан, барне ситечко, шейкери, відерко для льоду щипці для льоду, стакан з коктейльними соломинками.

Після підготовки робочого місця бармена до обслуговування, слідом відводиться час для особистої підготовки.Після підготовки (барменів, буфетників) до роботи, метрдотель збирає їх у залі, і проводить інструктаж.

Бармен (офіціант, буфетник) перебуває у постійному контакті з відвідувачами. Від них значною мірою залежать репутація і популярність бару Крім професійних знань і досвіду бармен повинен стежити за своїм зовнішнім виглядом, правильною осанкою, бути підтягнутим, підпримувати елегантний стан форми, мати добрі манери під час спілкування з гостями.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)