АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Лекційний курс – 20 годин

Читайте также:
  1. E. циліндр з годинниковим механізмом.
  2. E. циліндр з годинниковим механізмом.
  3. В годину суровых испытаний
  4. В Україні традиційно використовують дві форми оплати праці: погодинну й відрядну.
  5. ВГф - фактична кількість відпрацьованих годин.
  6. Виконайте настроювання Панелі задач: приберіть годинник з області повідомлень Панелі задач; встановіть режим відображення Панелі задач зверху всіх вікон.
  7. Години на тиждень,
  8. Годинні значення інтенсивностей транспортних засобів
  9. Друге семінарське заняття – 2 години
  10. Друге семінарське заняття – 2 години
  11. Друге семінарське заняття – 2 години
  12. Друге семінаське заняття – 2 години
№№ Тем Назва розділу/теми та її зміст Тривалість (годин)
  Модуль 1. Сутність біржової діяльності і її законодавчо-нормативне регулювання. Види бірж.  
  Сутність біржової діяльності. Біржова торгівля як основа біржової діяльності. Еволюція біржової торгівлі. Поняття бірж. Завдання та функції бірж. Види бірж їх спеціалізація. Основні світові біржові центри. Ф’ючерсні біржі. Суб’єкти біржової діяльності: біржі, продавці і покупці, посередники, брокерські контори, організації, що саморегулюються, держава. Біржовий товар.   Самостійне опрацювання Причини відродження і умови функціонування бірж в Україні у сучасних умовах.  
  Товарна біржа та діяльність брокерських контор. Формування товарних ринків як основних учасників і особливості діяльності товарних бірж, формування товарних ринків. Біржовий товар товарної біржі, його стандартизація і допуск на біржу. Учасники біржової торгівлі. Матеріально технічна база і організація роботи біржі. Біржові угоди та їх класифікація. Послідовність укладання угоди: продавець, брокер, біржа, брокер, покупець. Організація торгівлі на біржі, біржова сесія, біржові торги. Біржовий торгівельний зал. Операції у торгівельному залі. Техніка проведення біржових торгів. Торги у дошки. Особи, які присутні у залі. Аукціонна торгівля. Мова біржових жестів. Інформація всередині і зовні біржі. Використання електронних засобів інформації. Розрахунок за біржовими угодами на товарній біржі. Сутність та функції біржових контор.   Самостійне опрацювання Організаційна структура брокерських контор, їх доходи та витрати. Порядок реєстрації брокерських контор на біржі. Ціновий аналіз. Фундаментальний і технічний аналіз.  
  Ф’ючерсна біржа. Ф’ючерсний контракт і хеджування. Поняття, історія та причини виникнення ф’ючерсної торгівлі. Цілі та функції ф’ючерсної торгівлі. Реальний товар. Наявний і ф’ючерсний ринок. Характеристика первинного і вторинного ринків. Механізм біржової ф’ючерсної торгівлі. Поняття і основні ознаки ф’ючерсного контракту. Єдність та розбіжності ф’ючерсного і форвардного контрактів. Об’єкти ф’ючерсного контракту. Види ф’ючерсних контрактів.   Визначення вартості ф’ючерсних контрактів, підрахунок прибутків і збитків.   Самостійне опрацювання Хеджування і біржова спекуляція, сутність, види, функції і методи.  
  Опціони і ф’ючерсні контракти. Опціонні угоди із ф’ючерсними контрактами та їх цілі. Поняття опціону, спільні риси і розбіжності опціонів і ф’ючерсних контрактів. Фактори, які визначають розміри опціонних угод. Ціна реалізації і вартості опціону. Дострокова ліквідація опціону.  
  Модуль 2. Ф’ючерсні угоди. Фондові та валютні біржі.  
  Фондова біржа.  
  Фондова біржа і фондовий ринок. Цінні папери як біржовий товар, їх класифікація у світовій і українській практиці. Учасники біржового ринку: емітенти цінних паперів, інвестори продавці і покупці, посередники, держава. Економіко-статистичні показники ринку цінних паперів. Біржові індекси. Сутність і порядок укладання біржових угод на фондовій біржі види заяв на здійснення угод. Види біржових угод, їх основні характеристики, оформлення і використання.   Самостійне опрацювання Лістинг (допуск) цінного паперу до участі у торгах на біржі. Організація біржової торгівлі. Здійснення котировок цінних паперів.  
  Валютна біржа. Історія виникнення і особливості валютної біржі і валюти як товару. Організація валютної біржі. Види валютних угод і механізм їх укладання.   Самостійне опрацювання Операції з купівлі і продажу засобів у іноземній валюті і правила їх проведення.    
  УСЬОГО  

Семінари [1]

___12___ / годин /

(передбачена можливість застосування обчислювальної техніки)

№№ семінару Назва семінару Тривалість (годин)
  Модуль 1. Сутність біржової діяльності і її законодавчо-нормативне регулювання. Види бірж.  
  Сутність біржової діяльності. (передбачена можливість застосування обчислювальної техніки)  
  Товарна біржа та діяльність брокерських контор. (передбачена можливість застосування обчислювальної техніки)  
  Ф’ючерсна біржа. Ф’ючерсний контракт і хеджування. (передбачена можливість застосування обчислювальної техніки) Опціони і ф’ючерсні контракти. (передбачена можливість застосування обчислювальної техніки)  
  Модуль 2. Ф’ючерсні угоди. Фондові та валютні біржі.  
  Фондова біржа. (передбачена можливість застосування обчислювальної техніки)  
  Валютна біржа. (передбачена можливість застосування обчислювальної техніки)  
     

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)