АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПОДГОТОВКА МАШИНЫ К ВЫХОДУ

Читайте также:
  1. I. Назначение, классификация, устройство и принцип действия машины.
  2. IV. Техническое обслуживание машины. Перечень работ при техническом обслуживании.
  3. Барабанные рубительные машины.
  4. Виды психологической помощи: определение, структура. Подготовка психолога. Личностные качества психолога
  5. ВОДОПОДГОТОВКА
  6. Водоподготовка котельных установок малой мощности
  7. Водоподготовка. Водопользование. Водоотведение.
  8. ВСПОМОГАТЕЛЬНЫЕ МАШИНЫ
  9. Вспомогательные машины постоянного тока
  10. Десятка уже остановилась у ворот. Парень выходит из машины и, не закрывая дверь, смотрит на дом. На его лице растерянность, он не решается делать шаг вперед.
  11. Дисковые рубительные машины.
  12. Задания для самостоятельной работы студента во внеучебное время (самоподготовка).

Непосредственно перед выходом машины в эксплоатацию двигатель заправляется горячим маслом; при этом все маслокраники и пробки спускных отверстий надежно завертываются. Во время заправки необходимо следить, чтобы в масло не попала вода или снег, так как капли воды могут замерзнуть в узких трубопроводах и образовать ледяные пробки.

После заправки маслом или одновременно заправляется система охлаждения водой, подогретой до 50°. При этом все спускные краники и пробки должны быть открыты. Краники и пробки закрываются лишь тогда, когда нижняя часть радиатора, блоки цилиндров и вся водяная помпа будут нагреты протекающей водой (проверяется наощупь). Закрыв краники и пробки, в систему охлаждения доливают воду, нагретую до 80-90°.

После заправки двигателя маслом и водой необходимо несколько раз провернуть двигатель за рукоятку, а затем включить зажигание, открыть подачу топлива и запустить двигатель при помощи стартера. Запуск двигателя при помощи буксирования машины другой машиной категорически запрещается.
Двигатель прогревают на малых оборотах. Ускорять подогрев двигателя путем увеличения числа оборотов воспрещается, так как при этом загустевшее масло не успевает проходить к местам смазки и вследствие сильного увеличения давления в сети может выйти из строя маслопровод или манометр.

Перед выходом машины из парка необходимо проверить показания контрольных приборов и тщательно осмотреть бортовые фрикционы.
Когда двигатель будет достаточно прогрет, нужно вывести машину из парка и некоторое время двигаться на первой передаче, чтобы несколько разжижить смазку в коробке передач и в узлах ходовой части, а затем постепенно переходить на высшие передачи.

 

5 етап: підготовка парків і паркових приміщень до перекладу ВВТ:

- виконання заходів щодо приведення внутрішньої служби й порядку в парку у відповідність із вимогами керівних документів;

- виробництво поточного ремонту будинків і сховищ парку;

- підготовка й перевірка пожежного реманенту, молниезащиты будинків і сховищ;

- проведення З технологічного встаткування стаціонарних і рухливих засобів обслуговування й

Своєчасне і якісне технічне обслуговування є найважливішим елементом експлуатації автомобільної техніки й повинне забезпечувати:

 

постійну готовність машин до використання;

безпека руху;

усунення причин, що викликають передчасне зношування, старіння, руйнування, несправності й поломки складових частин і механізмів;

надійну роботу машин протягом установлених міжремонтних ресурсів і строків їх служби до ремонту й списання;

мінімальна витрата пального, мастильних і інших експлуатаційних матеріалів.

Сезонне технічне обслуговування машин проводиться два рази в рік з метою підготовки й забезпечення надійної роботи машин у зимовий і літній період експлуатації. У строки, установлювані командуючими військами військових округів, за планами, затверджуваним командирами військових частин, проводиться підготовка особового складу, парків, а також засобів технічного обслуговування й ремонту до експлуатації техніки в зимовий і літній період.

 

Дата на режим зимової (літньої) експлуатації й зливу води із систем охолодження машин оголошується наказом командира військової частини.

 

Сезонне технічне обслуговування машин полягає в проведенні чергового технічного обслуговування № 1 і 2 і додаткових робіт у відповідності в майбутнім періодом експлуатації:

 

- промивання, продувки стисненим повітрям, перевірки й регулювання приладів системи харчування двигуна;

 

- заміни сезонних мастильних матеріалів і спеціальних рідин в агрегатах і механізмах машин; всесезонні масла й рідини заміняються тільки після закінчення строку їх роботи; масла, що зливаються з агрегатів бойових і стройових машин, що й не відробили встановлених строків, після перевірки якості дозволяється використовувати для заправлення транспортних і навчальних машин.

 

- підфарбування або повного фарбування машин.

 

При підготовці машин до експлуатації в зимовий період додатково до сезонного технічного обслуговування проводяться:

 

- перевірка й підготовка до роботи засобів підігріву двигуна, обігріву кабіни й кузова, установка засобів утеплення;

 

- підключення до системи охолодження й перевірка роботи передпускового підігрівника двигуна й нагрівника кабіни;

 

- розблокування електромагнітних муфт приводу вентиляторів;

 

- заправлення системи охолодження двигуна низкозамерзающей рідиною (для встановлених марок машин);

 

- видалення конденсату із трубопроводів і каналів системи регулювання тиску повітря в шинах і системи пневматичних приводів гальм.

 

При температурі, що встановився, повітря нижче мінус 15 0 С акумуляторні батареї з машин знімаються й зберігаються в опалювальних приміщеннях.

 

При підготовці особового складу в експлуатації машин у зимовий (літній) період на заняттях вивчаються:

 

- порядок підготовки й правила експлуатації машин у майбутній період;

 

- експлуатаційні матеріали й правила їх застосування.

 

При підготовці особистого складу до експлуатації машин у зимовий період, крім того, практично вивчаються:

 

- порядок пуску холодного двигуна при низькій температурі повітря;

 

- засоби, що полегшують пуск холодного двигуна;

 

- засобу обігріву й підтримки нормальної температури двигуна в русі й на стоянках у польових умовах

 

- заходу безпеки при прогріві двигуна й при обігу з отрутними низкозамерзающими рідини.

ОБСЛУГОВУВАННЯ МАШИН УЗИМКУ

Зима значно вскладнює обслуговування машин, що зберігаються в неопалюваних парках або зовсім на відкритих стоянках. Особливо складним у цих умовах є запуск двигуна.

Щоб полегшити запуск двигуна, необхідно заправити машину гарячою водою й гарячим маслом або підігріти двигун за допомогою танкових обігрівачів.

Спускати воду із системи охолодження випливає тільки після того, як вона остудилася до 50-60°, тому що при спуску гарячої води (вище 60°) через різку зміну температури в системі охолодження можуть утворюватися тріщини.

Необхідно також простежити, не чи засмітилися спускні краники, отвори, і переконатися в повному видаленні води із системи охолодження й особливо з колін труб нияжнего колектора радіатора, водяної помпи й т.п. Для цього найкраще підняти корму танка домкратом, дати стекти всій воді, а потім залити небагато денатурованого спирту й провернути кілька раз колінчатий вал за рукоятку. Випарювати ж залишки води із системи охолодження шляхом запуску двигуна категорично забороняється.

Після спуска води краники залишаються відкритими, а пробки загортаються на 1-2 нитки різьблення. Перед відходом з парку необхідно повісити на машину табличку (бирку) з написом "вода й масло спущені".

При постановці машини в консервацію необхідно пам'ятати, що внаслідок різкого охолодження в циліндрах двигунів конденсується волога, яка у вигляді крапель осідає на поршневих кільцях і утворює іржу на дзеркалі циліндра в місці положення кільця. Для попередження цього перед постановкою машини в консервацію необхідно залити у двигун (через отвір для свіч) підігріте масло з гасом і провернути двигун за рукоятку кілька раз.

У процесі зберігання машин або двигуна в консервації потрібно через 1-2 місяця провертывать колінчатий вал і вдруге заливати масло.

Акумулятори повинні зберігатися в теплому приміщенні, а міцність електроліту повинна бути підвищена. Акумулятор повинен бути повністю заряджений. Не повністю заряджений акумулятор замерзає навіть при слабких морозах.

Необхідно мати на увазі, що електроліт, охолоджений нижче 5°, знижує напруга акумулятора настільки, що стартером неможливо провернути колінчатий вал двигуна. У такому випадку потрібно тільки зробити обігрів акумулятора, вийняти його й укутати в тепле.

Електроліт прохолоджується тем швидше, чим нижче температура навколишнього повітря. Так, наприклад, при температурі повітря - 5° охолодження електроліту від +15° до -5° відбувається протягом 12 годин, а при температурі повітря -30° - за 6,5 години. Отже, якщо машина буде стояти на морозі більше часу, протягом якого відбувається охолодження електроліту від +15° до -5°, те потрібно утеплювати акумулятор, інакше запуск двигуна від стартера буде неможливий.

Вказівки по зберіганню радіостанцій узимку викладені у відповідних наставляннях.

Масло з картера двигуна й маслобаків необхідно спускати, поки воно гаряче.

З настанням холодів змащення в коробках передач, у картері заднього мосту, в агрегатах ходової частини й бортових передачах слід замінити на зимову.

ПІДГОТОВКА МАШИНИ ДО ВИХОДУ

Безпосередньо перед виходом машини в эксплоатацию двигун заправляється гарячим маслом; при цьому всі маслокраники й пробки спускних отворів надійно загортаються. Під час заправлення необхідно стежити, щоб у масло не потрапила вода або сніг, тому що краплі води можуть змерзнути у вузьких трубопроводах і утворювати крижані пробки.

Після заправлення маслом або одночасно заправляється система охолодження водою, підігрітої до 50°. При цьому всі спускні краники й пробки повинні бути відкриті. Краники й пробки закриваються лише тоді, коли нижня частина радіатора, блоки циліндрів і вся водяна помпа будуть нагріті водою, що протікає (перевіряється наощупь). Закривши краники й пробки, у систему охолодження доливають воду, нагріту до 80-90°.

Після заправлення двигуна маслом і водою необхідно кілька раз провернути двигун за рукоятку, а потім включити запалювання, відкрити подачу палива й запустити двигун за допомогою стартера. Запуск двигуна за допомогою буксирування машини іншою машиною категорично забороняється.

Двигун прогрівають на малих оборотах. Прискорюва підігрів двигун шляхом збільшенн числ оборот забороня_, тому що при цьому масло, що загустевшее, не успевает проходить к местам смазки и вследствие сильного увеличения давления в сети может выйти из строя маслопровод

Перед виходом машини з парку необхідно перевірити показання контрольних приладів і ретельно оглянути бортові фрикціони.

Коли двигун буде досить прогрітий, потрібно вивести машину з парку і якийсь час рухатися на першій передачі, щоб трохи разжижить змащення в коробці передач і у вузлах ходової частини, а потім поступово переходити на вищі передачі

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)