АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Задача 4. Рішенням Рожнівської сільської ради Броварського району Київської області від 03 березня 2009 р

Читайте также:
  1. XV. СВЕРХЗАДАЧА. СКВОЗНОЕ ДЕЙСТВИЕ
  2. Вторая задача анализа на чувствительность
  3. Глава III. ЗАДАЧА
  4. Главная задача вакханалии этого этапа — хотя бы частично вывести поедание людей из-под уголовного преследования. Хоть раз, хоть в какой-то исторический момент.
  5. Движение вектора смещения (вторая задача)
  6. Задание 48-2: (Кейс 2 подзадача 1)
  7. Задача .
  8. Задача 1
  9. Задача 1
  10. Задача 1
  11. Задача 1
  12. Задача 1

Рішенням Рожнівської сільської ради Броварського району Київської області від 03 березня 2009 р. розмір орендної плати за земельні ділянки комунальної власності щодо ділянок, які надаватимуться в оренду протягом року з дня прийняття цього рішення, становитиме 0,1 % від нормативної грошової оцінки відповідної земельної ділянки, а у разі її відсутності – відповідно до ставок, визначених в ч. 2 ст. 7 Закону України „Про плату за землю”. В мотивувальній частині рішення рада зазначило, що встановлення таких низьких ставок обумовлено прагненням покращити інвестиційну привабливість села в умовах світової фінансової кризи.

Прокурор Броварського району вніс протест на зазначене рішення ради, мотивуючи його тим, що встановлені ставки орендної плати не відповідають вимогам чинного законодавства. На сесії ради протест відхилено. Прокурор звернувся із позовом про визнання нечинним та скасування рішення ради до суду.

Визначте види правовідносин, що виникли.

Які розміри орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності передбачені чинним законодавством?

Чи правомірним є рішення ради?

Проаналізуйте правову позицію прокурора.

Вирішіть справу.

Задача 5

Між Канівською Районною державною адміністрацією Черкаської області (РДА) та фермерським господарством „Промінь” (ФГ) укладено договір оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 12 га. За умовами договору ФГ зобов’язано в якості орендної плати передати РДА 10 % від врожаю соняшнику, який буде зібрано на орендованій земельній ділянці. Також передбачено, що у разі належного виконання ФГ його договірних обов’язків після закінчення строку дії договору ФГ набуває право власності на орендовану ділянку.

Після призначення нового голови РДА ним було організовано проведення аналізу договорів оренди землі, укладених попереднім головою, на предмет відповідності чинному законодавству.

За наслідками перевірки начальник юридичного відділу рекомендував голові звернутись до суду про визнання договору із ФГ недійсним.

Визначте види правовідносин, що виникли.

Які форми орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності передбачені чинним законодавством?

Чи правомірним є умови договору щодо набуття права власності на земельну ділянку ФГ?

Обґрунтуйте із посиланням на чинне законодавство правову позицію РДА щодо визнання договору недійсним.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)