АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА № 7. РОЗРОБКА ТЕСТУ

Читайте также:
  1. Case 3. Розробка товарної стратегії фірми
  2. II. Контрольна робота.
  3. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  4. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  5. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  6. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  7. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  8. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  9. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  10. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  11. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  12. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.

. Мета роботи:

Þ ознайомити студентів із вбудованими функціями ЕСЛИ та И, скласти алгоритм роботи з створення тесту у середовищі табличного процесора за допомогою панелі інструментів Форма.

. Постановка завдання:

Þ розробити дидактичний матеріал на прикладі тесту, що містить шаблон тесту, який передбачає вибір учнем варіанту відповіді на поставлене питання, визначення набраних учнем балів та оцінки учня.

. Довідкові дані

Поряд з іншими формами контролю – заліками, контрольними й самостійними роботами багато вчителів використовують тестові завдання для оцінки знань учнів. Тестовий облік усуває випадковість, суб'єктивність і приблизність оцінки роботи учнів. Складання тестів справа трудомістка, але, це цілком окупається підвищенням ефективності навчального процесу. Тести забезпечують можливість об'єктивної оцінки знань і вмінь учнів у балах по єдиних для всіх учнів критеріях. Це дозволяє визначити, хто з учнів не оволодів програмним матеріалом, хто оволодів ним на мінімальному рівні, хто повністю й упевнено володіє знаннями й уміннями відповідно до вимог програми, хто з учнів не тільки повністю оволодів необхідними знаннями, але може застосовувати їх у нових ситуаціях, володіє вміннями на більш високому рівні, що передбачені програмою. Перш ніж складати тести, слід визначатися з метою вивчення даної теми й конкретного уроку, тобто як учні повинні засвоїти навчальний матеріал: тільки пізнавати, розрізняти, що до чого (1-й рівень), або вміти виконувати якісь завдання, дещо визначати, доводити, тобто діяти у відомій їм стандартній ситуації (2-й рівень); на рівень евристичної діяльності, враховуючи вміння діяти в нестандартній для них ситуації (3-й рівень).

Можливості MS Excel не обмежуються створенням розрахункових таблиць і складання графіків. MS Excel має потужні вбудовані функції з можливістю складати свої власні й комбінувати наявні функції. Найцікавішими функціями представляються логічні, які в комбінації з функціями обробки тексту й арифметичними функціями дозволяють створювати цікаві тестові програми з будь-якого предмету. Такі програми можуть складати не тільки вчителі інформатики, але й учителі-предметники, що мають початкові знання з MS Excel. Ці тести можуть бути використані на уроках і в позаурочний час. При створенні комп'ютерних тестів і контролюючих завдань засобами MS Excel можна використовувати наступний алгоритм:

1. Продумати спосіб оформлення питань. Скласти питання й по необхідності різні додатки (малюнки, відео)

2. Вибирати спосіб введення відповіді й оформлення відповіді.

3. Вибирати спосіб оцінювання й підведення підсумків.

Табличний процесор MS Excel дозволяє створювати наступні тести:

Ø з вільною відповіддю (коли учню, не дається варіанта відповіді);

Ø з вибірковою відповіддю (коли учню, пропонуються варіанти відповідей, з яких він вибирає правильний);

Ø завдання на відповідність (коли учню, пропонується встановити відповідність між двома множинами).

Тестування, як одна з ефективних форм оцінювання знань учнів, в останні роки активно впроваджується. Електронне ж тестування суттєво полегшує перевірку, яка повністю перекладається на комп'ютер. Учні залюбки тестуються на комп'ютері, ніж традиційним ручним способом.

Електронні тести можна застосовувати як у режимі навчання, тобто відстеження на екрані правильності вибору відповіді, так і в режимі контролю. В освітньому процесі тестування відіграє важливу роль у перевірці знань і розширенні кругозору.

. Використовуваний інструментарій:

Ø Функція ЕСЛИ викоритсовується для вибору одного з двох значень у залежності від того, виконується задана умова або ні.

Синтаксис: ЕСЛИ(лог_выражение;значение_если_истина;значение_если_ложь)

Лог_выражение – це будь-яке значення або вираз, що визначає умову.

Значение_если_истина – це значення, яке по повертається, якщо лог_выражение при обчисленні дає значення ИСТИНА. Значение_если_истина може бути формулою.

Значение_если_ложь – це значення, яке по повертається, якщо лог_выражение при обчисленні дає значення ЛОЖЬ. Значение_если_ложь може бути формулою.

Примітка: До 7 функцій ЕСЛИ можуть бути вкладені одна в одну як значення аргументів значение_если_истина і значение_если_ложь для конструювання більш складних перевірок. Якщо один з аргументів функції ЕСЛИ є масивом, при виконанні функції ЕСЛИ обчислюються всі елементи масиву.

Ø Функція И повертає значення ИСТИНА, якщо всі аргументи мають значення ИСТИНА; повертає значення ЛОЖЬ, якщо хоча б один аргумент має значення ЛОЖЬ.

Синтаксис


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)