АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практичні завдання. Вправа 1. Для кожного наведеного нижче положення знайдіть відповідний термін або поняття

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II. Завдання та обов'язки
  3. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  4. II. Перевірка домашнього завдання.
  5. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  6. IV. Домашнє завдання з інструктажем.
  7. V. Домашнє завдання з інструктажем.
  8. VI. Домашнє завдання.
  9. VI. Домашнє завдання.
  10. VI. Домашнє завдання.
  11. VII. Домашнє завдання.
  12. А. Завдання

Вправа 1. Для кожного наведеного нижче положення знайдіть відповідний термін або поняття.

1. Змагання між економічними, ринковими суб’єктами за ринки збуту товарів з метою отримання більш високих доходів, прибутку, інших вигод.

2. Вид конкуренції як наслідок того, що є товари, які мають однакове призначення, але різняться якимось важливим параметром.

3. Конкуренція, що здійснюється за допомогою зниження цін.

4. Визначення конкурентних сил і конкурентної позиції підприємства у галузі.

5. Вид конкуренції як результат того, що фірми випускають ідентичні товари, які різняться лише якістю виготовлення або навіть однакові за якістю.

6. Група підпри­ємств галузі, які займають близькі позиції на ринку та конкурують між собою на основі однакових конку­рентних переваг, користуючись схожими методами.

7. Середовище, яке складається з елементів-факторів непрямої дії, тобто вони переважно прямо не пов’язані з конкретним підприємством, проте створюють певне сприятливе або несприятливе середовище для його господарсько-бізнесової діяльності.

8. Конкуренція, яка ґрунтується на тому, що одну й ту саму потребу можна задовольнити різними способами.

9. Фізичні та юридичні особи, які зацікавлені у розвитку даного підприємства і здатні впливати на цей розвиток.

10. Масове виробництво одного продукту.

11. Конкуренція, що здійснюється за допомогою покращення якості продукції та умов продажу при незмінних цінах.

12. Переваги і можливості підприємства, уміле викорис­тання яких забезпечить йому високу конкуренто­спроможність і прибутковість у стратегічному періоді.

13. Поділ ринку на певні групи покупців зі схожими параметрами, які потребують специфічних товарів і для яких необхідні такі самі специфічні маркетингові програми.

14. Середовище безпосереднього впливу на підприємство, тобто це учасники ринку, які безпосередньо контактують із підприємством.

15. Виробництво кількох різновидів продукту, кожний з яких спрямований на конкретний ринковий сегмент.

16. Спеціалізація на виробництві високоякісних дорогих продуктів для одного ринкового сегмента.

17. Елементи та фактори, що визначають внутрішній стан, сильні і слабкі сторони і значною мірою ефективність діяльності підприємства.

18. Суб’єкти конкурентної боротьби (конкуренти) і їх дії із забезпечення власних інтересів, у результаті чого формуються певні умови діяльності підприємства.

Поняття:

Макросередовище, внутрішнє середовище, конкуренція, цінова конкуренція, нецінова конкуренція, функціональна конкуренція, видова конкуренція, предметна конкуренція, конкурентне середовище підприємства, конкурентний аналіз, стратегічна група конкурентів, ключові фактори успіху, сегментація, диференційований маркетинг, недиференційований маркетинг, концентрований маркетинг, стейкхолдери, мікросередовище.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)