АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Педикюр

Читайте также:
  1. История появления педикюра
  2. Педикюр для діабетиків.

Основою догляду за ногами є педикюр, що проводиться, в середньому, раз на 2-3 тижні. Процедура педикюру полягає в спеціальному догляді за пальцями ніг з чищенням, поліруванням і корекцією нігтів, видалення мозолів і натоптишів. Педикюр теж розвивається, і на сьогоднішній день включає в себе, поряд із класичним, ще кілька видів. Кожен різновид педикюру має свої переваги і недоліки.

Обрізний класичний педикюр - це коли нігті та стопи обробляються старим, всім відомим способом, після обов'язкової ванночки, і з застосуванням ножиць або щипців для педикюру, пилками і грубої пемзою. Це найдоступніший метод педикюру. Але якщо не дотримуються всі норми дезінфекції, то існує небезпека зараження грибковими захворюваннями і вірусами гепатиту.

До необрізних методів відноситься "сухий" європейський педикюр. У цьому випадку кутикулу не обрізають, а наносять на неї спеціальний крем, який її розчиняє, не пошкоджуючи тонку шкірку. Потім кутикулу акуратно зрушують до основи дерев'яною паличкою. З кожним проведеним педикюром кутикула стає все тонше. Правда, хороший результат виходить тільки через 6-8 процедур.

Для апаратного педикюру використовуються шліфувальні насадки для поверхні нігтя та обробки шкіри без попереднього замочування. Це абсолютно безпечна і гігієнічна процедура, відмінно справляється з сухими мозолями, натоптишами і потовщеннями нігтьової пластини. Але, як і в попередньому випадку, з запущеними ногами апаратний педикюр справляється не відразу.

Дуже приємна процедура СПА - педикюру, що включає вирівнювання, нарощування нігтів, масаж стоп і парафінотерапія, оздоровчий вплив на мозолі і натоптиші за допомогою сучасної косметики на натуральних компонентах, різних скрабів, масок, лосьйонів і масел. Тобто це не тільки гігієнічний догляд за ногами, а й справжнє лікування.

Натоптиші - ущільнення шкіри стоп, найчастіше виникають від незручного взуття, для цього роблять ванночки. В ванночку наливають теплу воду і додають туди спеціальну сіль для ванн - з ромашкою, шавлією або будь-якими іншими цілющими травами. Вода повинна бути трохи вище температури тіла, інакше можуть виникнути проблеми зі здоров'ям, особливо у страждаючих захворюваннями серцево-судинної системи. Опускають у воду ноги і приймають таку ванну хвилин 15. Потім беруть скраб для ніг або звичайну сіль, і хвилин 10 круговими рухами масажують стопи. Скраб змивають теплою водою, після чого змащують ноги живильним кремом.

Зерно - теж завдає великі незручності від неможливості носити те взуття, яке хочеться, до жахливого болю, яке воно доставляє при ходьбі. Домашні способи видалення мозолів, як правило, неефективні, болючі та небезпечні. Гарантовано видалити мозолі може тільки професійний майстер сучасного педикюру - всього за 3-4 сеанси. У дома ж можна застосовувати щоденні ванни для ніг з яблучним оцтом для пом'якшення та використанням мозольного пластиру.

Якщо на підошвах часто з'являються тріщини, можна приймати ванни для ніг для пом'якшення, а потім втирати в шкіру перед сном оливкове масло і надягати на ніч бавовняні шкарпетки.

При підвищеній пітливості стоп: ванни з екстрактом дубової кори 2 рази на тиждень і перфороване взуття або сандалі, в яких нога "дихає". Не нехтуйте дезодорантами для ніг і для взуття.

Чудова річ - масаж стоп. Виявляє стимулюючий вплив не тільки на м'язи ніг. Він благотворний для всього організму в цілому, так як на підошві поверхні стопи знаходяться тисячі нервових закінчень, рефлекторно,що впливають на загальний стан людини:

1. Підкладіть одну велику подушку під коліно партнера, іншу - під стопу. Потім візьміть стопу напівзігнутими долонями з обох сторін і швидкими рухами вгору і вниз починайте розтирати її з боків. Це робить розслаблюючий вплив на суглоби та м'язи.

2. Щоб розслабити стопу ще більше, підведіть долоні під кісточку. Зробіть кілька поперемінних рухів вперед і назад, щоб нога гойдалася з боку в бік.

3. Стисніть ліву руку в кулак і притисніть її до подушечок підошви. Праву руку покладіть на стопу зверху і теж притисніть. Працюйте обома руками по черзі: натиск лівим кулаком на підошву, розтирання верхньої частини правою долонею.

4. Залиште праву долоню на стопі зверху, візьміть її міцніше, а ліву руку підведіть під п'яту. Потім м'яко потягніть п'яту на себе і при цьому кілька разів покрутіть стопу то в один, то в інший бік.

5. Покладіть великі пальці поверх стопи, решту пальців притисніть знизу до підошви. Зведіть і розведіть великі пальці, розтираючи поверхню стопи. Почніть зверху, з підйому стопи, і пройдіть до основи пальців.

6. Обхопіть стопу лівою рукою, притиснувши великий палець знизу. Великим пальцем правої руки починайте розтирати внутрішню сторону підошви, роблячи невеликі кругові рухи і поступово просуваючись від п'яти до подушечок. Потім поверніться назад. Змініть руки і розітріть підошву лівою рукою.

Запам'ятайте, тільки здорові і доглянуті стопи допоможуть вам легко й радісно йти по життю багато і багато років.

Врослий ніготь - це захворювання переважно вражає великий палець стопи. Причина врослого нігтя: постійний тиск краю нігтя на навколонігтьовий валик. Сприяючими факторами є носіння тісного взуття, неправильна стрижка нігтя (занадто глибоко зрізають бічні краї). Прояви врослого нігтя: відзначається біль в області нігтя при ходьбі, набряк тканин. Потім з'являється гній.

При носінні вузького взуття, в результаті довготривалого тиску або тертя найчастіше на пальцях ніг, іноді на підошвах, п'ятах, з'являються мозолі.

Мозоль є способом самозахисту від зайвого роздратування або механічного впливу. Виникнення мозолів можна уникнути, якщо ретельно підбирати взуття, яке б відповідало нозі і за формою, і за розміром. При легких і поверхневих мозолях рекомендується спочатку розм'якшити їх за допомогою ніжних ванн з доданим у воду невеликої кількості нашатирного спирту або питної соди, а потім видаленням за допомогою пемзи. Після підсушування ніг на мозолі накладають спеціальні пластирі з ліками. Такі процедури тривають до зникнення мозолів. Необхідно дотримуватися обережності, щоб пластир не потрапив на здорову шкіру, тому що можуть виникнути запалення. Якщо мозолі утворюються між пальцями, на ніч змащуйте їх живильним кремом, а вдень припудрюють присипкою. Крем втирають масажними рухами від кінчиків пальців, якби надягаючи шкарпетки.У боротьбі з мозолями допомагає простий, давно випробуваний засіб - рослинна олія. Після миття ніг перед сном, промасажуйте їх і змастіть олією або розчином вітаміну Е (природний антиоксидант, вітамін омолодження). Якщо ви будете проробляти цю процедуру регулярно, то вже через 3-4 дні мозолі почнуть пом'якшуватися і поступово зникати. Радимо розпарити ногу перед сном, прив'язати до мозолю шкірку лимона з м'якоттю. Протягом 2-3 днів процедуру повторювати, після чого знову розпарити ногу і акуратно зняти мозоль. А ось зовсім простий рецепт. Щодня вранці і ввечері робити ванни для ніг. Після ванни накладати хлібний м'якуш, змочений в оцті.

Видалити старі мозолі можна таким чином. Зробіть мильно-содову ванночку з розрахунку половина столової ложки питної соди на 2 л води. Потім змастіть мозоль мозольною рідиною, ляпіс або накладіть мозольний лейкопластир. Рідина наноситься строго на мозоль, інакше можна пошкодити здорову шкіру навколо мозолю. Якщо з першого разу мозоль не видаляються, процедуру слід повторити.

Твердий мозоль видаляють так. Після розм'якшення у ванні, яку роблять перед сном, мозоль змазують жирним кремом. Потім на неї накладають шматочок алое, розрізаного уздовж листочка, накривають компресним папером або клейонкою і фіксують пластиром. Вранці компрес знімають і змазують мозоль мозольною рідиною. Радимо, щоб позбутися мозолів на кожен з них накладають чисте лавандове, лимонне масла у вигляді компресу 3 рази на день.

Для втомлених ніг рекомендуємо приймати теплі ванночки: у воду додати 5 крапель евкаліптової і 5 крапель м'ятної ефірних олій.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)