АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Охолодження і обрізка плит ДСП

Читайте также:
  1. Bi, Cu, Hg, Ag, Pd, Pt, Au
  2. Video: Менінгококова інфекція
  3. АВТОМАТИЗАЦІЯ УСТАНОВКИ ДЛЯ ФІЛЬТРАЦІЇ
  4. Анафілактичний шок. Протокол надання медичної допомоги при анафілактичному шоці
  5. Базові навички, необхідні для вивчення теми (міждисциплінарна інтеграція).
  6. Білі чавуни
  7. БПМ 2.3.7. Питома теплоємність речовини
  8. Броунівський рух
  9. Будова і властивості напівпровідників
  10. В 70-х роках минулого століття, при дослідженні головного мозку були виявлені речовини – ендорфіни. Яку дію мають ці речовини?
  11. В обстежуваного А., 25 років визначали показник споживання кисню за 1 хвилину. Яка величина цього показника в нормі?
  12. Варіант № 8

Спресовані листи ДСП піддаються обрізку під заданий торговий формат. Обрізання листа може відбуватися на гарячу, відразу з під преса або після його охолодження. Таким чином поділяють гарячу і холодну обрізку. Найбільш частіше в лінії виробництва використовують холодну обрізку.

Необхідність охолодження плит ДСП пов'язана з тим, що після вивантаження з термопресса вони, по-перше, мають дуже високу температуру, а по-друге - досить велику розбіжність по тій же температурі і вологості. Вологість зовнішніх шарів становить близько 2-4%, при тому що внутрішні шари ДСП містять в цей час близько 10-13% вологи. Різниця в температурі ж може складати близько 80 градусів за Цельсієм (105 зовні і до 180 всередині). Такі градієнти є джерелом внутрішніх напружень. При подальшій обробці гарячої плити ці напруги можуть привести до її деформації. Саме тому плити дають охолонути в охолоджувачах.

 

Охолоджувач ДСП віяловий. Для охолодження деревно-стружкових плит використовують віялові охолоджувачі, які представляє собою установку з великим обертовим барабаном, що складається з декількох десятків осередків. При установці нової плити барабан повертається на одну клітинку: при цьому з іншого боку охолоджувача знімається плита вже досягла температури близько 50 градусів. Продуктивність охолоджувачів становить порядку 200 аркушів на годину: на охолодження однієї плити завтовшки 19 мм до температури 50 градусів йде близько 12-15 хвилин.

Обрізка листів відбувається на декількох спеціальних форматних верстатах.

 

Верстат для шліфування торців. Верстат для розпилу боковин. Поперечний распилювач боковин.

Потім плити переміщаються на проміжний склад, укладаються в стопи, де витримуються не менше 5 діб.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)