АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Натуральний і синтетичний каучуки

Читайте также:
  1. Iван Якович Франко (1856-1916)
  2. O меморіально-ордерна (контрольно-ахова).
  3. А. Investigation
  4. Актуальність розділу.
  5. Будова і властивості полімерів
  6. Варіант 1 (бухгалтер)
  7. ВЕРИФІКАЦІЯ ПРОГНОЗУ
  8. ВИЗНАЧЕННЯ ПРОГНАЗОВАНОЇ КІЛЬКОСТІ РЕАЛІЗОВАНОЇ ПРОДУКЦІЇ
  9. Вимоги до якості білих соусів на м’ясному і рибному бульйонах
  10. Виникнення, суть і функції грошей
  11. Відділ Глаукоцистофітові водорості – Glaucocystophyta
  12. Відділ Діатомові водорості – Bacillariophyta

 

Натуральний каучук добувають з соку деяких рослин. До каучуковмісних рослин відносяться гевея, гваюлла, кок-сагиз, таусагиз, звичайна кульбаба. При коагуляції молочного соку перерахованих рослин виділяється каучук. Промислове значення має в даний час добування натурального каучуку лише на основі культивованих плантацій тропічного дерева гевеї.

По хімічному складу і будові Натуральний каучук являє собою стереорегулярний цис-полімер ізопрена. Транс-полімер ізопрену також зустрічається в природі у вигляді гуттаперчі.

Будову каучуку було доведено методом озонування (Гардієс). Добування при озонолізі лавулінового альдегіду підтверджує впорядковану 1,4-будову:

левуліновий альдегід

В даний час виробляють синтетичні каучуки на основі таких мономерів: дивінілу, ізопрену, хлоропрену, а також з олефінів, етилену (+пропілен) і ізобутилену.

 

Представники.

Акрилан (нітрон):

СКБ: натрій бутадієновий каучук

СКД: бутадієновий стереорегулярний

СКИ: ізопрено стереорегулярний

Хлорпропен:

Mr > 100000.

СКД: (цис-конфігурація)

Натуральний каучук:

(1,4-поліізопрен)

Поліметилакрилат:

Поліметилметакрилат:


 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)