АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 6: Психічні та поведінкові розлади внаслідок вживання алкоголю

Читайте также:
  1. Exercise 7 Перекладіть на англійську мову, звертаючи увагу на вживання артикля.
  2. IІІ. Захисні психічні механізми
  3. АЛКОГОЛЮ ТА НАРКОТИКІВ
  4. Антиконкурентна поведінка у вигляді зловживання монопольним становищем
  5. В експерименті у жаби було зруйновано гіпофіз. Внаслідок цього через деякий час її шкіра посвітлішала. Відсутність якого гормону викликала таку реакцію шкірного покриву?
  6. Вживання голосних при перекладі власних назв.
  7. Вживання книжних та урочистих слів у документах
  8. Вживання слів іншомовного походження у ділових паперах
  9. Вживання сполучників у професійному мовленні
  10. Виховна година на тему: «Шкідливість алкоголю»
  11. Внаслідок аварії на АЕС після її стабілізації
  12. Внаслідок поразки селянсько-козацького повстання 1637 р. повстання Павлюка реєстр було зменшено до 6 тис. чол. та обмежено козацьке самоврядування.

20631 Хворий 34 років прийшов на прийом з метою “підлікувати нерви та довести дружині, що випиваю як усі”. Розповів, що важко працює на нервовій роботі, пов’язаній з людьми. Вживає алкоголь переважно після роботи в компанії співробітників “для заспокоєння”. Інколи забуває деякі епізоди застілля. На наступний ранок почуває себе погано. Для покращення вживає 1-2 пляшки “Джин-тоніку”. Себе хворим не визнає на підставі досить довгих періодів повної тверезості. При розмові на алкогольну тематику спостерігається деяке збудження та гіперсалівація. Встановіть діягноз.

A. * Хронічний алкоголізм II ст.

B. Зловживання алкоголем.

C. Астенічний синдром.

D. Циклотімія.

E. Розпад особистості (психопатія) за збудливим типом.

20632 Хворий 45 років доставлений швидкою допомогою з відділення міліції, куди звернувся по допомогу,при цьому скаржився на переслідування з боку колишньої дружини. За словами пацієнта, вона найняла вбивць, які почали переслідувати хворого близько 6 вечора. Нібито бачив переслідувачів (і серед них дружину), чув їх розмови. На прийомі: збуджений, вкритий холодним потом, кінцівки тремтять. Відмічається тахікардія.

A. * Алкогольний делірій.

B. Галюцінаторно-параноїдний синдром.

C. Пресенильний параноїд.

D. Психогенно-реактивне збудження.

E. Шизофренія, синдром психічного автоматизму.

 

21194 Больной 45 лет поступил с жалобами на повышенную раздражительность, тревогу в трезвом состоянии, непреодолимую тягу к приему спиртных напитков. Начал употреблять алкоголь с 19 лет. Толерантность к алкоголю повышена (1,2 л), рвотный рефлекс утрачен. Характер пьянства запойный. Похмельный синдром стойкий, с выраженным соматовегетативным компонентом. Какой диагноз можно поставить пациенту?

A. *Алкоголизм, II стадия

B. Алкоголизм, I стадия

C. Алкоголизм, III стадия

D. Острая алкогольная энцефалопатия

E. Шизофрения, осложненная сиптоматическим алкоголизмом

 

Хворий 38 років. Поступив в наркологічне відділення із скаргами на безсоння, тривогу, погане загальне самопочуття. Ввечері став неспокійним, зривався з ліжка, струшував з ковдри і одягу “павуків”, скрізь бачив “здорових щурів і змій”, відганяв неіснуючих мух. Вважає, що він дома, число називає неправильно, чує за вікном “голоси циган”, хоче бігти, щоб їх “вигнати з городу”. Соматичний стан: Т=37,8°С, виражений гіпергідроз,

тремор усього тіла. Встановіть найбільш ймовірний діагноз.

A *Алкогольний делірій.

B Патологічне сп'яніння.

C Алкогольний галюциноз.

D Гострий алкогольний параноїд.

E Істеричний сутінковий стан.

 

21829 Хворий Д., 39 років, три дні тому був прооперований з приводу гострого апендициту. Післяопераційний період проходив без ускладнень, відмічено деяку подразливість, неспокійний сон. Ввечері на третю добу після операції став неспокійним, метушливим, чув, як на вулиці співають дівчата. Відганяв від себе “білих мух”, кричав, що в кімнаті повно пацюків. Вважає, що він у себе вдома, в часі дезорієнтований. Соматично: гіпергідроз, АТ=160/100 мм.рт.ст., Т= 37,4, тахікардія. За повідомленням родичів багато років зловживає спиртним. Діагностуйте психіатричний розлад

A. *Алкогольний делірій.

B. Токсико-інфекційний психоз.

C. Гіпертоксична шизофренія.

D. Гострий шизо-афективний психоз.

E. Синдром Ганзера.

 

22295 Хворий 32 року, шофер. Зловживає алкоголем з 22 років, останні 3 роки похмеляється, толерантність до 1,5 л горілки. Став байдужний до родини, дітям, витрачає багато грошей на спиртне. Часто з'являється в громадських місцях п'яним. Може пити кілька днів підряд, потім після короткої перерви знову повертається до спиртного. Звільнений з роботи, періодично працює вантажником, по довгу не залишається на одному місці через пияцтво. Дружина подала заяви на розвід. Визначите

A. *Алкоголізм, I стадія

B. Алкоголізм, II стадія

C. Побутове пияцтво

D. Дипсоманія

E. Алкоголізм, III стадія

 

Хворий 65 років, після 5ти денного святкування весілля доньки "побачив" на подвір'ї велику кількість котів, курчат та пацюків. Кинувся їх розганяти, але злякався, коли тварини почали його лаяти і намагалися заподіяти йому шкоду. Визначити діагноз.

A * Алкогольний делірій

B Сенільний психоз

C Шизофренія

D Органічне ураження головного мозку

E Реактивний галюциноз

 

Чоловік, 38 років. Вживає алкоголь на протязі 3 років. Через 3 дні після запою став відчувати тривогу, страх. Бачив навколо себе павуків, черв’яків, стали переслідувати „голоси” осудливого характеру, вів себе агресивно. У власній особі орієнтований вірно, в місці та часі – дезорієнтований. Який найбільш вірогідний діагноз хворого?

A *Алкогольний делірій

B Алкогольний параноїд

C Алкогольний галюциноз

D Алкогольна енцефалопатія

E Патологічне сп’яніння

 

Чоловік К., 38 років. Шість діб тому скінчився двохтижневий запій. Мали місце тремтіння, блювота, безсоння. Дві доби тому перестав орієнтуватися у часі, не запам’ятовує плинних подій. В палаті бачить співпляшників. Виганяє з під ліжка собаку. Настрій швидко мінливий. Субфебрильна температура, тахікардія. Ваш попередній діагноз?

A *Алкогольний делірій

B Інфекційний делірій

C Алкогольний галюциноз

D Судинний делірій

E Алкогольний параноїд

 

Чоловік М., 35 років. П’ять діб тому пив десять днів поспіль. Другу добу не спить. Не спроможний назвати дату й місцезнаходження. Страх змінюється на ейфорію. Бачить сусіда, який пропонує йому випити. При натискуванні на заплющені очі й навіюванні бачить пацюка. Після відповідної інструкції розмовляє по вимкненому телефонові, бачить намальовану зелену жабу на чистому аркуші паперу. Ваш попередній діагноз?

A *Алкогольний делірій

B Інфекційний делірій

C Алкогольний галюциноз

D Судинний делірій

E Алкогольний параноїд

 

Хворий 47р. З анамнезу відомо, що зловживає алкогольними напоями протягом 15 років. За останні роки спостерігаються запійні стани, абстинентний синдром.Недавно зламав ногу, на третій день перебування в травматології став збудженим, спостерігалися зорові галюцинації, бачив "різноманітних тварин", струшував з себе “мушки”, “павучки”. Спостерігається безсоння, порушення орієнтації. Визначіть синдром.

A *Алкогольний делірій

B Травматичний делірій

C Епілептичний делірій

D Інфекційний делірій

E Корсаковський психоз


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)