АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання № 2. Рябошапка звернувся до суду з позовом до своєї колишньої невістки Тищенко про визнання її такою, що втратила право користування жилим приміщенням

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II. Завдання та обов'язки
  3. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  4. II. Перевірка домашнього завдання.
  5. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  6. IV. Домашнє завдання з інструктажем.
  7. V. Домашнє завдання з інструктажем.
  8. VI. Домашнє завдання.
  9. VI. Домашнє завдання.
  10. VI. Домашнє завдання.
  11. VII. Домашнє завдання.
  12. А. Завдання

Рябошапка звернувся до суду з позовом до своєї колишньої невістки Тищенко про визнання її такою, що втратила право користування жилим приміщенням, оскільки остання понад 2 роки без поважних на те причин не проживає в квартирі № 2 по вул. Пушкіна, 1 в м. Сімферополь. При поданні позову позивач не сплатив судовий збір, а в позовній заяві не вказав місце проживання відповідачки, зазначивши, що йому воно не відоме; не зазначив докази, що підтверджують вимоги та не надав таких доказів; не притяг до участі у справі (не зазначив в позові) власника будинку (балансоутримувача).

Як повинен поступити суд? Складіть відповідну ухвалу. Як повинен поступити суддя в разі виконання позивачем вказівок суду і в разі їх невиконання? Складіть відповідні процесуальні акти.

Додаткові питання:

1. Що обов’язково повинна містити в собі позовна заява?

2. Які обставини визначають порядок реалізації права на звернення до суду з позовом?

 

 

Справа № 2/123/4585/14

Провадження № 123/5520/14

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

м. Сімферополь 20 січня 2014

Суддя Київського районного суду м. Сімферополь Автономної Республіки Крим Іванов І.І., при секретарі Петрової Ю.В., розглянувши справу за позовом Рябошапки Валентина Борисовича до своєї колишньої невістки Тищенко Олени Василівни про визнання її такою, що втратила право користування жилим приміщенням, -

ВСТАНОВИВ

Пред’явлена позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки не сплатив судовий збір, а в позовній заяві не вказав місце проживання відповідачки, зазначивши, що йому воно не відоме; не зазначив докази, що підтверджують вимоги та не надав таких доказів; не притяг до участі у справі (не зазначив в позові) власника будинку.

Керуючись ст.. 120, 121 ЦПК України,-

УХВАЛИВ

Позовну заяву Рябошапки Валентина Борисовича залишити без руху, надавши йому строк до 25 січня 2014 року для усунення недоліків: сплатити судовий збір; вказати місце проживання відповідачки; зазначити докази, що підтверджують позовні вимоги, вказати у позові власника будинку.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк позовну заяву вважати неподаною та повернути позивачеві зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

 

Справа № 2/123/4585/14

Провадження № 123/5520/14

УХВАЛА

про повернення позовної заяви у зв’язку з невиконанням ухвали про залишення позову без руху

м. Сімферополь 26 січня 2014

Суддя Київського районного суду м. Сімферополь Автономної Республіки Крим Іванов І.І., при секретарі Петрової Ю.В., розглянувши справу за позовом Рябошапки Валентина Борисовича до своєї колишньої невістки Тищенко Олени Василівни про визнання її такою, що втратила право користування жилим приміщенням, -

ВСТАНОВИВ

Пред’явлена позовна заява ухвалою суду від 20 січня 2014 року була залишена без руху оскільки позивач не сплатив судовий збір, а в позовній заяві не вказав місце проживання відповідачки, зазначивши, що йому воно не відоме; не зазначив докази, що підтверджують вимоги та не надав таких доказів; не притяг до участі у справі (не зазначив в позові) власника будинку.

Для усунення цих недоліків судом був установлений строк до 25 січня 2014 року, які Рябошапкою Валентином Борисовичем не виконані.

Керуючись ст.. 121 ЦПК України, -

УХВАЛИВ

Позовну заяву Раябошапки Валентина Борисовича до своєї колишньої невістки Тищенко Олени Василівни про визнання її такою, що втратила право користування жилим приміщенням,визнати неподаною та повернути позивачеві.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку через суд першої інстанції шляхом подачі в 5-дений строк з дня винесення ухвали заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом 10 днів апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку ч. 4 ст. 295 ЦПК України.

 

Суддя

 

Справа № 2/123/4585/14

Провадження № 123/5520/14

 

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

м. Сімферополь 26 січня 2014

Суддя Київського районного суду м. Сімферополь Автономної Республіки Крим Іванов І.І., при секретарі Петрової Ю.В., розглянувши справу за позовом Рябошапки Валентина Борисовича до своєї колишньої невістки Тищенко Олени Василівни про визнання її такою, що втратила право користування жилим приміщенням, -

ВСТАНОВИВ

Рябошапка Валентин Борисович звернувся до суду із позовом до своєї колишньої невістки Тищенко Олени Василівни про визнання її такою, що втратила право користування жилим приміщення, оскільки остання понад 2 роки без поважних на те причин не проживає в квартирі № 2 по вул. Пушкіна, 1 в м. Сімферополь.

Позовна заява одна з додержанням вимог ст. ст.. 119-120 ЦПК України.

Керуючись ст.. ст..11, 122 ЦПК України, -

УХВАЛИВ

Відкрити провадження у справі за позовної заявою Рябошапки Валентина Борисовича до своєї колишньої невістки Тищенко Олени Василівни про визнання її такою, що втратила право користування жилим приміщенням.

Призначити попереднє судове засідання на 30 січня 2014 року.

Направити відповідачеві копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати у строк до 28 січня 2014 року письмові заперечення проти позову та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

 

 

Відповідь на додаткові питання:

1. Згідно зі ст. 119 ЦПК України позовна заява подається в письмовій формі.

Позовна заява повинна містити:

1) найменування суду, до якого подається заява;

2) ім'я (найменування) позивача і відповідача, а також ім'я представника позивача, якщо позовна заява подається представником, їх місце проживання (перебування) або місцезнаходження, поштовий індекс, номери засобів зв'язку, якщо такі відомі;

3) зміст позовних вимог;

4) ціну позову щодо вимог майнового характеру;

5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги;

6) зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування;

7) перелік документів, що додаються до заяви.

3. Позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її подання.

4. Позовна заява повинна відповідати іншим вимогам, встановленим законом.

5. До позовної заяви додається документ, що підтверджує сплату судового збору.

2. Згідно зі ст. 3 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

У випадках, встановлених законом, до суду можуть звертатися органи та особи, яким надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб, або державні чи суспільні інтереси.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.008 сек.)