АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ампліпульстерапія

Читайте также:
  1. Дія на організм фізіотерапевтичних факторів
  2. Поради студенту.
  3. Ситуаційні завдання
  4. Ситуаційні задачі

Ампліпульстерапія — метод електролікування за допомо­гою модулюючих струмів звукової чистоти. Цей метод розро­бив В.Г.Ясногорський на основі наукового вивчення та застосу­вання діадинамічних і інтерференційованих імпульсних струмів низької і середньої частоти. Разом з інженером М.А. Равічем в 1963р. ними був сконструйований апарат для одержання синусої­дальних модульованих струмів (СМС) під назвою "Ампліпульс" (амплітудні пульсації).

Основу синусоїдальних модулюючих струмів складає перемінний синусоїдальний струм частотою 5000 Гц, який проникає в глибину тканин, не зустрічає значного опору шкіри і не подразнює істотно її рецепторний апарат. Внаслідок ве­ликої частоти він вільно проникає до глибоких тканин і вик­ликає збудження інтеро- і пропріорецепторів. Це відбувається головним чином за рахунок ритмічного збудження нервово-м'язевого апарату, яке приводить до підвищення його функціо­нальної лабільності і нормалізації функціонального стану того чи іншого органу. Ритмічне скорочення м'язевих волокон сприяє покращенню трофіки тканин та коронарному, нир­ковому, мозковому і периферичному кровообігу. Синусоїдальні модулюючі струми мають ще і знеболюючу дію, механізм якої обумовлений тим, що в периферичних нервових закін­ченнях розвивається тимчасове зниження збудливості — парабіотичний стан. Викликає також потік аферентних ритмі­чних упорядкованих імпульсів, які діють на центральну нер­вову систему та центри вегетативної нервової системи. Крім цього сприяють безбольовому скороченню м'язів, що викори­стовується для електростимуляції м'язів у дітей. У випрямле­ному режимі синусоїдальні модулюючі струми мають слабку подразнюючу дію, але слабкішу, чим у діадинамічних і пост­ійних струмів. Тому ці струми добре використовувати для електрофорезу ліків.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)