АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Проведення заняття

Читайте также:
  1. I. Організація та проведення модульного і підсумкового контролю
  2. V. Зміст теми заняття.
  3. VI. Матеріали методичного забезпечення заняття
  4. Випишіть військові операції часів Першої світової війни (укажіть хронологічні межі), які відбувалися на Україні. Зазначте час їх проведення.
  5. Вплив місця проведення наукового заходу на оратора
  6. Вступні заняття
  7. Графік проведення індивідуально-консультативної роботи з навчальної дисципліни «Договірне право»
  8. ГРАФІК ПРОВЕДЕННЯ КОНСУЛЬТАЦІЙ
  9. Див.: Загальні рекомендації з проведення аудиту ефективності використання державних коштів. Затв. постановою Колегії Рахункової палати України від 12.07.2006 № 18-4.
  10. Для військових психологів щодо підготовки особового складу підрозділів і частин до участі в бою і проведення психологічної реабілітації військовослужбовців із БПТ
  11. Договір підряду на проведення проектних і досліджувальних робіт
  12. Етапи проведення аналізу фінансового стану

ПЛАН

Проведення лекційного заняття з навчальної

дисципліни «Юридична психологія»

Спеціальність – «Правознавство»

Курс – 4

 

Тема 1/1: „Юридична психологія в системі психологічних знань”

План:

1. Короткий історичний нарис юридичної психології

2. Предмет і структура юридичної психології.

3. Галузі юридичної психології.

Час – 2 год.

Основна література:

1. Васильєв В.Л. Юридична психологія. / Для студ. психол. і педагог. спеціальностей. – К.: „Центр навчальної літератури”, 2007. – 656 с.

2. Бедь В.В. Юридична психологія: Навч. пос. – К., «Каравела»; Львів: «Новий світ – 2000», Магнолія плюс, 2003. – 376 с.

3. Костицький М.В. Введение в юридическую психологію: Методологические и теоретические проблеми -- Підручник / К.: Либідь, 2001.- 324 с.

4. Енциклопедия юридической психологи, под ред.. Столяренко А.М. М.: ЮНИТИ ДАНА, закон и право, 2003. – 607 с.

5. Еникеев М.И. Общая, социальная, юридическая психология. Учебное пособие для ВУЗов. – М.: «Издательство ПРИОР», 2002. – 400 с.

 

Додаткова література:

1. Абульханова-Славская К.А. Деятельность и психология личности. – М.: Наука, 1980.

2. Асмолов А.Г. Психология личности. – М.: Просвещение, 1990.

3. Брушлинский А.В. Субъект: мышление, учение, воображение: Избр. психол. тр. – Москва; Воронеж: МОДЭК, 1996.

4. Варій М.Й. Соціальна психіка нації / Наукова монографія. - Л.: СПОЛОМ, 2002.

5. Леонтьев А.Н. Деятельность. Сознание. Личность. – М., Политиздат, 1975.

6. Тайны сознания и бессознательного: Хрестоматия / Сост. К.В. Сельченок. - Мн.: Харвест, 1988.

7. Психология XXI века: Учеб. для вузов / Под ред. В.Н. Дружинина. – М.: ПЕР СЭ, 2003.

8. Фрейджер Р., Фейдимен Д. Личность. Теории, упражнения, эксперименты. / Пер. с англ. – СПб.: Прайм-ЕВРОЗНАК, 2004.

9. Фройд З. Психология бессознательного. – М.: Прогресс, 1990.

 

 

Навчальна мета: дослідити предмет і структуру юридичної психології

Виховна мета: спонукати студентів до поглиблення знань у вивченні юридичної науки через навчання розкривати перспективні цілі, яких він може досягти

Місце проведення: навчальна аудиторія за розкладом

Інформаційно-технічне забезпечення: плакати, слайди, роздатковий матеріал до теми лекції


ПЛАН

проведення заняття

№ п/п Зміст Час (хв.)
     
І Вступна частина: ­ перевірка наявності курсантів (студентів), їх готовності до заняття; ­ оголошення теми лекційного заняття і питань; ­ надання основної та додаткової літератури за темою; ­ визначення навчальної та виховної мети заняття; ­ визначення актуальності теми, її логічного зв’язку з іншими темами і практичною діяльністю.   до 10
ІІ Основна частина:
  1. Предмет та система юридичної психології:
­ Предмет і структура юридичної психології.. ­ Етапи формування юридичної психології як прикладної галузі. Висновки до 1-го питання: Юридична психологія – науково-педагогічна дисципліна, яка вивчає психологічні закономірності системи «людина-право», розробляє практичні рекомендації направлені на підвищення ефективності у цій галузі.
  1. Принципи та задачі юридичної психології.:
-- завдання які ставить перед собою юридична психологія; -- система юридичної психології Висновки до 2-го питання: При реалізації завдань юридичної психології повинні враховуватися певні вимоги: дати соціально-психологічну «фотографію» стану і динаміки державно-правових явищ; встановлювати «діагноз» розвитку психологічної сторони правових явищ; вивчення психологічних факторів, які впливають на державні і правові процеси. 3.Короткий історичний нарис юридичної психології.: Висновки до 3-го питання:   .  
     
ІІІ Підсумкова частина заняття 1) висновки до лекції:   до 10

 

 


ПЛАН-КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЇ

Вступ

На сучасному етапі суспільного розвитку психологія активно займає провідну позицію в системі наук. На думку академіка Б.М.Кедрова, психологія знаходиться в центрі трикутника на вершині якого знаходяться природничі науки. В наш час відчувається гостра потреба застосування психології в любій галузі знань. однак ця потреба особливо гостро відчувається при конкретних вирішеннях юридичних питань.

В діяльності юриста головне це робота з людьми. Набуття психологічних знань стає нагальною потребою для працівників любої юридичної професії.

Глибоке дослідження взаємозв’язаних аспектів потребує психологічного аналізу особистості і юридичної діяльності, яка спирається на вивченні основних психологічних явищ, процесів, станів їх особливостей в правовій галузі (потреби, мотиви, цілі, темперамент, установки, соціальна спрямованість та інші характеристики особистості).

 

І питання


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)