АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Звіт про прибутки та збитки, його зміст і формати

Читайте также:
  1. V. Зміст теми заняття.
  2. Бухгалтерський баланс,його побудова, зміст і оцінка статей.
  3. В) становлять зміст соціального захисту безробітних.
  4. Взаємозв'язок етапів аналізу з метою і змістом робіт
  5. Визначити зміст «соціології молоді» – 15 б.
  6. Визначте зміст соціального конфлікту – 15 б.
  7. Визначте зміст соціології молоді – 15 б.
  8. Вимоги до змісту загальної середньої освіти
  9. Вимоги до змісту та розташування реквізитів
  10. ВИМОГИ ДО СТРУКТУРИ ТА ЗМІСТУ МАГІСТЕРСЬКОЇ РОБОТИ
  11. Вимоги щодо змісту та оформлення документів
  12. Відносні статистичні величини, їх види за аналітичною функцією, економічний зміст, методика обчислення та одиниці вимірювання

Звіт про прибутки та збитки є обов’язковою формою фінансового звіту підприємства. Основна його мета - надати інформацію користувачам про формування фінансового результату підприємства. Зміст звіту про прибутки та збитки визначається міжнародним стандартом № 5 «Інформація, яка підлягає розкриттю у фінансових звітах».

Звіт про прибутки та збитки може мати одноступеневий і багатоступеневий формат. Звіт за одноступеневим форматом складається з двох розділів. Перший розділ - це перелік усіх доходів, одержаних підприємством за звітний період, Другий розділ - це перелік усіх витрат підприємства за звітний період. Різниця між загальною сумою доходів та загальною сумою витрат покаже фінансовий результат (прибутки чи збитки).

Звіт за багатоступеневим форматом містить інформацію, котра показує послідовний процес формування кінцевого фінансового результату. Крім чистого прибутку, такий звіт містить проміжні показники фінансових результатів: валовий доход (прибуток), прибуток основної діяльності (операційний прибуток), результат фінансових та надзвичайних операцій, прибуток до оподаткування, чистий прибуток.

Проміжні показники фінансових результатів визначаються групуванням і порівнянням відповідних доходів та витрат. Так порівнянням доходу від реалізації, чистого продажу з собівартості реалізованої продукції визначається валовий доход (прибуток). При цьому стаття «чистий продаж» включає доход від реалізації мінус повернення товарів покупцями та мінус суми наданих покупцям знижок цін.

Собівартість реалізованої продукції включає так звані продуктивні витрати: прямі матеріальні витрати, прямі трудові витрати за загальновиробничі витрати.

Окремо відображаються у звіті операційні витрати, які ще називаються витратами періоду. До них належать витрати на збут продукції, адміністративно-господарські витрати і т.д.

Різниця між валовим прибутком і сумою операційних витрат - це операційний прибуток або прибуток від основної діяльності.

У звіті про прибутки та збитки окремо відображаються доходи від фінансових операцій (відсотки з облігацій, дивіденди з акцій, тощо), та втрати від них, а також результат фінансових операцій, доходи, витрати, результат позареалізаційних операцій. В результаті прибуток до оподаткування визначається алгебраїчною сумою проміжних результатів: операційного прибутку та результатів від фінансових та позареалізаційних операцій. Чистий прибуток, що залишається у розпорядженні підприємства - це різниця між прибутком до оподаткування та сумою податку на прибуток.

 

Доходи основної діяльності Витрати основної діяльності

 

1.Фінансовий результат основної діяльності

 

Доходи фінансові Витрати фінансові

       
   


2.Результат фінансових операцій

 

Позареалізаційні Позареалізаційні

(надзвичайні) доходи (надзвичайні) витрати

 
 


3.Фінансовий результат основної діяльності

 

Прибуток до оподаткування Податок на прибуток

 

4.Чистий прибуток

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)