АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 8. Фотографічна оптика

Читайте также:
  1. ВОЛНОВАЯ ОПТИКА
  2. Волновая оптика.
  3. ГЕОМЕТРИЧЕСКАЯ И ВОЛНОВАЯ ОПТИКА
  4. Геометрическая оптика
  5. Геометрическая оптика. Разрешающая сила оптических систем
  6. Геометрическая оптика.отражение и преломление света. законы отражения и преломления.Зеркала и линзы.Уравнения для зеркал и линз.оптические приборы.
  7. ГЛАВА 17. ВОЛНОВАЯ ОПТИКА
  8. Задание №2. Оптика.
  9. ОПТИКА И КВАНТОВАЯ ФИЗИКА
  10. Оптика и свет
  11. Экспериментальное задание по теме «Оптика»: наблюдение изменения энергии отраженного и преломленного лучей света

Фотографічний об’єктив – найважливіша частина будь-якого фотоапарата.

Зорову уяву про навколишнє середовище ми отримуємо завдяки оку.

Око і об’єктив фотоапарата як оптичні прилади схожі між собою. Зображення предметів, які вони проектують є перевернуте і зменшене. Зіниця ока може звужуватись і розширюватись як діафрагма фотооб’єктива. Таким чином око адаптується до зміни освітленості.

І око і фотоапарат мають можливість фокусувати зображення. Для очей це явище називається аккомодаціей.

Із курсу фізики відомо, що промінь світла, який падає на лінзу паралельно оптичній осі лінзи після переломлювання в лінзі пройде через фокус, а промінь світла, що проходить через фокус, після переломлювання в лінзі піде паралельно оптичній осі.

Загальний випадок побудови зображення подвійно-випуклою лінзою.

 

Рис.5. Загальний випадок побудови зображення подвійно-випуклою лінзою

На рис.5 показаний загальний випадок побудови зображення подвійно випуклою лінзою. Ця схема найбільш характерна для фотозйомки. Об’єкт зйомки знаходиться на кінцевій віддалі від лінзи. Зображення об’єкта зменшене, перевернуте і знаходиться між фокусом і подвійним фокусом. Другий випадок - коли об’єкт зйомки знаходиться на відстані рівній подвійній фокусній віддалі (рис.6). При цьому зображення об’єкту зйомки буде в натуральну величину. Ця схема використовується при репродукційних фотороботах.

Рис.6. Побудова зображення подвійно випуклою лінзою, коли об’єкт зйомки знаходиться на відстані подвійного фокусу

 

Третій випадок, коли об’єкт зйомки знаходиться між фокусом і подвійним фокусом (рис.7) зображення об’єкту зйомки більше об’єкта зйомки. Ця схема використовується при макрозйомці.

Рис. 7. Побудова зображення подвійно випуклою лінзою, коли об’єкт зйомки знаходиться між фокусом і подвійним фокусом

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)