АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Для студентів спеціальності 6.050200

Читайте также:
  1. Бюджет часу викладачів, учнів та студентів
  2. Вимоги до знань та умінь студентів
  3. ВИМОГИ ДО ЗНАНЬ, УМІНЬ ТА НАВИЧОК СТУДЕНТІВ
  4. ВИМОГИ ДО ЗНАНЬ, УМІНЬ ТА НАВИЧОК СТУДЕНТІВ
  5. ВИМОГИ ДО ЗНАНЬ, УМІНЬ ТА НАВИЧОК СТУДЕНТІВ
  6. ВИМОГИ ДО ЗНАНЬ, УМІНЬ ТА НАВИЧОК СТУДЕНТІВ
  7. Для студентів
  8. Для студентів 5 курсу
  9. для студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації
  10. Для студентів всіх спеціальностей та форм навчання
  11. Для студентів економічних спеціальностей
  12. Для студентів спеціальності

По проходженню фахової практики

“Менеджмент організацій”

 

 

РЕДАКЦІЙНО-ВИДАВНИЧИЙ ВІДДІЛ

 

ЛУЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

 

ЛУЦЬК 2009

 

УДК 65.012.32

ББК 65.050.214

М- 80

Методичні вказівки по проходженню фахової практики для студентів спеціальності 6.050200“Менеджмент організацій”/ В.О.Морохова О.В. Бойко - Луцьк: РВВ ЛНТУ, 2009. - 44с.

 

Укладачі: В.О. Морохова, к.е.н., доцент

О. В. Бойко, к.е.н., доцент

 

Рецензент: О.В. Ковальчук, к.е.н., доцент

 

Відповідальний за випуск: В.О. Морохова, к.е.н., доцент

 

Затверджено науково-методичною радою ЛНТУ

Протокол № 6 від 24 лютого 2009р.

 

Рекомендовано до друку радою науково-методичною радою

ННВІУЕ ЛНТУ

Протокол № 8 від 18 лютого 2009р.

 

Розглянуто та схвалено на засіданні кафедри

менеджменту та маркетингу ЛНТУ

Протокол № 6 від 30.01.2009р.

 

 
 


ÓВ.О. Морохова О.В. Бойко, 2009

ЗМІСТ

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ........................................................................  
2. ОРГАНІЗАЦІЯ І ПРОВЕДЕННЯ ФАХОВОЇ ПРАКТИКИ....................  
3. ОБОВЯЗКИ КЕРІВНИКІВ ПРАКТИКИ І СТУДЕНТІВ.........................  
4. СТРУКТУРА ЗВІТУ З ФАХОВОЇ ПРАКТИКИ......................................  
5. ОФОРМЛЕНЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ПРАКТИКИ...........................................  
ДОДАТКИ.......................................................................................................  
РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА.............................................................  

 


1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Фахова практика є важливою складовою частиною навчального процесу з підготовки бакалаврів зі спеціальності “Менеджмент організацій”. Вона проводиться з метою поглиблення, узагальнення і удосконалення теоретичних знань, одержаних студентами в університеті, набуття практичних умінь і навичок на базі конкретного суб’єкта господарювання, оволодіння професійним досвідом.

Методичні вказівки є навчально - методичним документом, який визначає зміст, мету і порядок проходження фахової практики.

Тривалість практики та термін її проходження визначається діючим навчальним планом.

Під час проходження фахової практики студенти повинні:

1. Дати поглиблену характеристику організаційно - правових засад функціонування об’єкту, на якому проходять практику.

2. Провести ґрунтовий аналіз усіх напрямків господарської діяльності підприємства.

3. Дослідити процес планування діяльності підприємства.

4. Сформувати основні висновки і рекомендації щодо підвищення ефективності господарської діяльності підприємства та удосконалення процесу її планування.

2. ОРГАНІЗАЦІЯ І ПРОВЕДЕННЯ ФАХОВОЇ ПРАКТИКИ

 

За узгодженням з керівництвом вищого навчального закладу студенти можуть самостійно вибирати базу практики і пропонувати її для проходження практики. На період підготовки і проведення фахової практики призначають двох керівників: від університету і від підприємства.

На базі практики:

· призначаються керівники зі складу кваліфікованих спеціалістів для безпосереднього керування практикою;

· створюються необхідні умови для виконання студентами програми практики, при цьому забороняється використовувати студентів-практикантів на посадах і роботах, що не відповідають програмі практики;

· забезпечуються умови безпечної роботи студентів на кожному робочому місці, проводиться обов’язковий інструктаж з охорони праці та техніки безпеки.

Керівництво практикою від навчального закладу здійснюють висококваліфіковані викладачі, які мають досвід практичної роботи зі спеціальності.

З керівниками баз практики укладаються угоди, що передбачають організацію, керівництво та виконання програми зі сторони бази практики, надання необхідної облікової інформації та консультацій.

Розподіл студентів за об’єктами практики і призначення керівників проводиться випускаючою кафедрою та затверджується наказом ректора вищого навчального закладу. Зміст і послідовність практики визначається програмою і розробляється випускаючою кафедрою згідно з навчальним планом. Навчально-методичне керівництво і виконання програм практики забезпечує кафедра менеджменту та маркетингу.

Фахова практика охоплює три основні етапи:

1) Підготовчий – передбачає проведення керівником практики від університету організаційних зборів зі студентами, на яких визначається порядок, мета проходження практики, конкретні завдання, які повинен виконати студент, звітність з практики, повідомляється графік проведення консультацій, вимоги до оформлення та захисту звіту про проходження практики.

2) Основний – на даному етапі керівники практики дають студентам методичні рекомендації щодо проходження практики, контролюють якість виконання завдань, проводять консультації.

3) Підсумковий – завершальний етап, на якому студенти заповнюють щоденники практики, готують звіт; після завершення практики кожний студент захищає звіт про виконання програми практики, підтверджує його необхідними документами.

Захист звіту про проходження практики оцінюється диференційованою оцінкою, яка характеризує виконання студентом поставленого завдання.

Організація практики та контроль за її проведенням покладається на кадрові служби Луцького національного технічного університету, посадову особу навчальної частини, деканат факультету бізнесу, завідувача випускаючої кафедри менеджменту та маркетингу, керівників практики від університету та баз практики.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)