АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Назвати основні елементи аеродрому

Читайте также:
  1. I. Основні риси політичної системи України
  2. Б) Основні властивості операцій над множинами
  3. Бази даних, їх призначення та основні елементи.
  4. Бюджетна система України: основні характеристики
  5. Валютні і фінансові елементи системи
  6. Виникнення економічної теорії та основні етапи її розвитку.
  7. Виникнення, джерела та основні періоди розвитку індуїзму
  8. Вплив параметрів технічного стану і ТО на собівартість сільськогосподарської продукції та основні техніко-економічні показники використання МТП
  9. Вторинні морфологічні елементи шкірного висипу
  10. Глава 12 ОСНОВНІ ТЕОРІЇ ДЕМОКРАТІЇ
  11. Головні елементи українського військового мистецтва, сформовані у війнах княжих часів
  12. Грошова система, її елементи і типи

1.Злітно посадочна смуга.2.Бокові смуги безпеки. 3.Кінцеві смуги безпеки..

4.Смуги повітряних підходів. 5.Місця стоянок літаків. 6.Дорожки для руління. 7.КП і КДП. 8.Приміщення інженерно-технічної служби. 9.Склад ПММ. 10.Склад боєприпасів. 11.Приймальний радіоцентр. 12.Передаючій радіоцентр. 13.Площина розвантаження.. 14.Казарми. 15..Житлові приміщення.

САМОСТІЙНА РОБОТА:

Кількість споруд для забезпечення експлуа­тації АТ залежить від умов базування, завдань, які вирішуються, та типу авіаційної техніки, що знахо­диться на озброєнні частини.

Стоянка літаків підрозділу має бути обладна­на необхідними спорудами та засобами, які забезпе­чують зберігання та збереження АТ і виконання робіт
з підготовки її до польотів та бойового застосування.

 

На стоянці авіаційного підрозділу мають бути передбачені місця для розташування засобів назем­ного обслуговування, зберігання майна групового використання, окремі ємності для збирання відстою пального та відпрацьованого масла, ящики для зби­рання використаного ганчір'я, місця для паління. Для перевірки роботи авіаційних двигунів на максимальних та форсажних режимах на стоянках літаків підроз­ділів та ТЕЧ частини обладнуються майданчики зі штучним покриттям із розрахунку не менше, ніж один на кожний підрозділ.

 

Майданчики для опробування двигунів обладну­ються пристроями для додаткового кріплення літаків, підпорами під колодки, пристроями для спрямування потоку газів, засобами пожежегасіння.

 

У ТЕЧ частини майданчик для опробування дви­гунів повинен під час будівництва обладнуватись стаціонарною будівлею для лабораторії інструментального контролю, джерелом живлення, яке забез­печує запуск двигуна та перевірку обладнання літака під струмом.

 

До стоянки літаків прокладаються руліжні доріжки та під'їзні шляхи, які забезпечують безпечне руління та буксирування літаків, а також під'їзд засобів на­земного обслуговування.

 

В разі розміщення літаків на групових стоян­ках (позиціях підготовки літаків) інтервали між кінцевими обтічниками крил літаків, що стоять поруч, мають бути:

для літаків з одним авіаційним двигуном — не менше 2 м;

для літаків з двома авіаційними двигунами — не менше 3 м;

для літаків з чотирма авіаційними двигунами — не менше 5 м.

 

Для літаків зі змінною стрілуватістю крила, інтерва­ли визначаються при мінімальному куті стрілуватості.

Інтервали між осями гвинтів вертольотів повинні бути не менше, ніж два діаметри несучого гвинта.

 

Стоянка літаків (укриття) обладнується:

-пристроями для заземлення літаків;

-місцями для розміщення знімного обладнання;

-робочими місцями для ІТС;

-засобами централізованого забезпечення елек­троенергією, заправлення пальним та заряджання стисненими газами;

-засобами пожежегасіння;

-місцями для розміщення ЗНО СЗ;

-спеціальним майданчиком для розміщення АЗУ.

 

Єдиний для частини порядок розміщення обладнання в укриттях і на місцях стоянок літаків встановлює заступник командира частини з озброєн­ня, виходячи з вимог високої бойової готовності та забезпечення заходів безпеки.

Порядок розміщення та зберігання комплектів АЗУ, піротехнічних засобів та пристроїв, засобів РЕБ, що витрачаються, визначає командир частини.

 

Знімне обладнання зберігається у спеціальних контейнерах або приміщеннях обслуг обслуговування.

На випадок стихійного лиха начальником гарнізону на аеродромах визначаються зони безпеки для розміщення особового складу, АТ і засобів на­земного обслуговування.

Відкриті стоянки легких літаків і вертольотів обладнуються необхідними пристроями для шварту­вання, які забезпечують безпеку АТ під час виник­нення небезпечних стихійних явищ природи. Швар­тування легких літаків і вертольотів виконується після закінчення робіт на АТ незалежно від погодних умов.

 

Підтримання в готовності до використання та ремонт стоянок літаків і споруд на аеродромі здійснює АТЧ.

 

Підготовку до використання, роботи з технічного обслуговування та ремонту засобів ЦЗП, зарядження стисненими газами та постачання електроенергії на аеродромі виконують спеціалісти АТЧ, на яких по­кладається відповідальність за підтримання його в постійній готовності до роботи.

 

Відповідальність за правильність викорис­тання за призначенням укриттів, споруд та здачу їх під охорону, збереження спеціального обладнання,
яке знаходиться в них, за дотримання заходів безпеки, підтримання встановленого порядку в укриттях, спорудах і на прилеглих до них територіях, а також
заходів пожежної безпеки покладається на посадових осіб, за якими закріплені укриття (споруди).

Заняття 6.2. Охорона та оборона аеродромів.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)