АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Додаток 2 - Спеціальні фізичні вправи при ураженні основних нервів верхньої кінцівки

Читайте также:
  1. А) Завдання і джерела ревізій основних засобів
  2. Амортизація основних засобів та нематеріальних активів
  3. Аналіз ефективності використання основних фондів
  4. Аналіз ефективності роботи основних засобів та довгострокових інвестицій
  5. Аналіз інтенсивності й ефективності використання основних засобів
  6. Аналіз показників використання основних засобів підприємства
  7. Артефакти культури. Знання, цінності і регулятиви як три основних види смислів культури.
  8. Б) Ревізія дотримання умов збереження основних засобів
  9. В сучасних умовах існує три основних типи соціологічних досліджень: розвідувальне (пілотне), описове та експериментально-аналітичне
  10. Видатки шкіл. Використання основних фондів
  11. Види груп і характеристика основних якостей групи
  12. Види документації основних учасників ремонтно-будівельного господарства
Вихідне положення Фізичні вправи при ураженні
Променевого нерву Ліктьового нерву Серединного нерву
І. Сидячи за столом, передпліччя на столі долонею униз, невеликий валик під променево-зап’яст-ковий суглоб.   ІІ. Те ж, без валика   ІІІ. Передпліччя на ліктьовому краї, ва-лик під променево-зап’ястковим суглобом 1. Відведення і приведення кисті за допомогою методиста і самодопомогою 2. Відведення ІІ,-ІУ-У пальців від ІІІ.   3. Відведення І пальця і розгинання його, кругові рухи. 4 Супінація передпліччя і кисті 5. Клацання кожним пальцем. 6. Розгинання кисті з опором. 7. Розгинання кисті. 8 Розгинання зігнутих ІІ-ІІІ-ІУ-У пальців 1. Приведення кисті.. 2. Приведення ІУ-У пальців до ІІІ пальця. 3. Приведення І пальця і кругові рухи. 4. Згинання У-ІУ пальців сковзаючи по опорі. 5. Щипкові рухи кожним пальцем. 6. Згинання кисті з опором. 7.Згинання кисті 8. Згинання прок-симальних фаланг і розгинання дис-тальних фаланг   1.. Відведення кисті з опором 2. Згинання ІІ-ІІІ пальців, сковзаючи по опорі 3. Відведення І пальця і кругові його рухи. 4 Пронація передпліччя і кисті.   5. Щипкові рухи кожним пальцем. 6. Згинання пальців з опором. 7. Згинання кисті 8. Згинання ІІ-ІІІ пальців.  

Додаток 3 - Спеціальні фізичні вправи при ураженні лицьового нерву

Особливості виконання фізичних вправ Основні фізичні вправи
пасивні активні
Пасивні: 1. Проводяться під контро-лем зору, перед дзеркалом. 2. Виконуються одночасно для пошкоджених і здорових м’язів. 3. Рухи на хворому боці здійснюються за допомо-гою пальців руки.   Активні 1. Починають при відновленні невеликих довільних рухів. 2.Здійснюють під контролем зору. 3. Вправи виконують одночасно для пошкоджених і здорових м’язів. 4.Поступово, зі зміцненням хворих м’язів, виконують вправи, фіксу-ючи долонею м’язи здорової половини обличчя 1. Підіймати і опускати брови. 2. Опускати повіки. 3. Пасивно відтягнути щоки. 4. Відтягнути куточок рота і щоки з хворого боку за допомогою введених в ротову порожнину пальців. 5. Пасивно відкрити рота. 6. Пасивно висунути язика з ротової порожнини. 7. Звести губи в трубочку за допомогою пальців. 1. Піднімати брови. 2. Насупити брови 3. Заплющити очі і на стороні пошкодження піднімати нижню повіку вгору за допомогою пальця.. 4. Примружити очі. 5. Витягнути губи для свисту, підтримуючи за допомогою пальців куточок рота з пошкодженого боку. 6. Надути щоки з підтриманням куточка рота пальцями з боку враження 7. Перекочувати повітряні кульки в защічних проміжках. 8. Втягувати щоки. 9. Поперемінно відтягувати куточки рота в сторону. 10. Опускати нижню губу, піднімати верхню губу, відкриваючи зовнішню поверхню зубів.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)