АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порядок і техніка оформлення ревізійного процесу

Читайте также:
  1. I. Порядок наследования восходящих
  2. I. Призвание к наследованию (основания и порядок)
  3. II. Порядок наследования нисходящих, в частности
  4. II. Порядок подачи и рассмотрения заявлений на оказание материальной помощи
  5. II. ПОРЯДОК ПРИЕМА И УВОЛЬНЕНИЯ РАБОТНИКОВ
  6. II. Порядок проведения конкурса
  7. III. Наследование казны. Особый порядок наследования
  8. III. Порядок наследования в боковых линиях в частности
  9. III. Порядок формирования информационной базы «Золотой фонд студентов».
  10. III. Техніка, поради до виступу
  11. IV. Организация и порядок проведения фестиваля
  12. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху

Рисунок 12.2 – Схема викладу в акті ревізії факту порушення

 

Побудову основного акта ревізії доцільно здійснювати відповідно до програми ревізії, кінцева дата написання акта є останнім робочим днем проведення ревізії (перевірки), засвідченої в посвідченні на її проведення.

Таблиця 12.1 – Структура акта ревізії

 

№ з/п Назва розділу Короткий зміст розділу
  Загальна (вступна) частина Найменування і підпорядкованість підприємства, що ревізується, склад ревізійної групи (бригади), період проведення ревізії, прізвище та ініціали керівника і головного бухгалтера, ділянки проведення суцільної та вибіркової ревізії.
  Перевірка виконання вказівок за матеріалами попередніх ревізій Результати перевірки виконання вказівок та пропозицій за матеріалами попередньої ревізії.
  Ревізія виконання основних показників Коротка характеристика результатів виконання основних показників бізнес-плану.
  Результати ревізії господарських операцій та цінностей підприємства Результати перевірки документів та операцій за їх видами: виробничі, постачальницько-збутові, грошові, розрахункові тощо. У кожній частині цього розділу залежно від ділянки обліку подаються результати перевірки матеріальних цінностей.
  Результати перевірки заходів щодо усунення крадіжок і марнотратства Зазначаються недоліки, пов’язані з марнотратством, крадіжками і недостачами. Наводиться суть недоліків: незадовільний підбір кадрів, матеріально відповідальних працівників, відсутність контролю за їх роботою, недотримання термінів та порядку контрольних інвентаризацій, несвоєчасне стягнення шкоди, заподіяної розтратами, крадіжками тощо.
  Результати перевірки стану обліку та звітності Описуються відхилення від нормального стану обліку, порушення встановлених правил обліку та діючих стандартів, факти неправильного оформлення первинних документів.
  Результати перевірки виконання спеціальних завдань Викладаються отримані результати перевірки спеціального завдання ревізору.
  Опис додатків до акта ревізії Проміжні та разові акти, згруповані й занесені в описи однорідні порушення, пояснення винних осіб за виявленими порушеннями, описи, групувальні відомості виявлених у процесі ревізії фактів, оригінали, копії або виписки зі сфальсифікованих документів, довідок і розшифровок, рисунки, схеми експериментів, фотознімки тощо.

 

Акт ревізії підписується особами, які брали участь у проведенні ревізії, а також керівником та головним бухгалтером. Керівництво ревізованого підприємства має право надіслати заперечення на адресу посадової особи, яка призначила ревізію. У випадку, якщо посадові особи відмовилися підписати акт, то їх заперечення до уваги не беруться.

Матеріали ревізії (перевірки) після підписання акта ревізії розглядаються керівником контрольно-ревізійного органу, та у разі необхідності може бути призначена повторна перевірка.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)