АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пускачі серії ПМЕ і ПМА

Читайте также:
  1. Масляний вимикач серії С-35-630-10
  2. Тиристорні пускачі
  3. Час серії моделювання з використанням випадкових процесів
  4. Яка основна особливість серії стандартів ISO 14000?

 

Випускаються у відкритому, захищеному і пилобризгозахистному виконанні.

Технічна характеристика пускачів наведена в таблиці.

Серія пускача U, В I, А Маса
ПМЕ-000     0,33
ПМЕ-100     0,54
ПМЕ-200     1,05
ПМА-3000 380/660    
ПМА-4000 380/660    
ПМА-5000 380/660    
ПМА-6000 380/660    

 

Є наступні виконання; нереверсивні, реверсивні без теплового реле, з тепловим реле. Електрична схема нереверсивного пускача з тепловим реле наведена на рис. 4.1. При натисканні кнопки " S1 " котушка, що втягує контактора К обтікається струмом по ланцюгу З2 нормально закритий контакт теплового реле PT1, нормально закритий контакт теплового реле PT2 відпущена кнопка S2 натиснута кнопка S1, котушка контактора К . Джерелом струму є сама мережа (фази 1 і 2). Контактор спрацьовує, замикаючи силові контакти К підключаючи двигун до мережі, і блокувальний контакт К, який шунтує кнопку S1. Після чого кнопка S1 може бути відпущена, а контактор буде одержувати живлення тім же ланцюгом, минаючи кнопку S1 через блокувальний контакт. Відключення пускача відбувається натисканням кнопки S2, що розриває ланцюг котушки контактора, що, відключаючись, розімкне силовий ланцюг і блок-контакт. Тому що кнопка S1 нормально розімкнута, то пускач залишається в розімкнутому стані. Захист від перевантажень здійснюється за допомогою теплових реле (що розривають подібно кнопці S2 ланцюг контактора). Захист від коротких замикань здійснюється за допомогою плавких запобіжників, які встановлюються на початку живлячої лінії.

 

 

 
Мал. 4.2
Рис. 4.1

 

 

результаті можливих неполадок у схемі, підвищення напруги, а також для контролю за цілісністю або замиканням кіл дистанційного керування встановлено реле Кз (типу РКН), включене через резистор R4 паралельно резистору R3. Магнітний пускач К2 (типи ПМЕ) призначений для комутації котушки, що втягує, контактора К1.

Електрична схема пускача забезпечує захист від замикання в ланцюгах дистанційного керування, від самовключення пускача при підвищенні напруги живильної мережі до 150% Uh, від обриву або збільшенні опору заземлюючого ланцюга більше 100 Ом, нульовий захист і захист від перекидання, а також дистанційне включення тільки з одного місця і відключення як за допомогою кнопки "стоп", убудованої в пускач, так і за допомогою кнопкових постів, підключених до пускача.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)