АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вимір опору заземлення

Читайте также:
  1. II. Розгляд справ про адміністративні правопорушення
  2. III. Виконання постанов у справах про адміністративні правопорушення
  3. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  4. VI. Особливості оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 124 КУпАП
  5. X. Проблеми юридичної відповідальності за правопорушення у сфері підприємницької діяльності
  6. Безробіття: суть, структура, вимірювання та соціально – економічні наслідки.
  7. Види правопорушень
  8. Види правопорушень
  9. Викладіть сутність вартісного методу вимірювання продуктивності праці.
  10. Вимір псевдовіддалі
  11. Вимірники, що застосовуються в обліку, та їх характеристика.

 

Роблять за допомогою найпоширенішого на гірничих підприємствах приладу M-4I6. Вимір опору заземлення Rx (рис. 1.3) здійснюється компенсаційним методом, заснованим на врівноважуванні падінь напруг на заземлюючому пристрої Ux і каліброваному опорі реохорда Uk.

При вимірі струм подається від генератора Г на вимірюваний опір заземлення Rx і додатковий заземлювач (є на макеті) через трансформатор Т, до вторинної обмотки якого підключений реохорд Rp. Падіння напруги на Rx знімається за допомогою зонда і через прилад Р подається до пересувань і одного із затискачів реохорда. Переміщаючи пересувач реохорда, домагаються рівності Ux і Uk. При цьому прилад Р покаже нуль. Показання на шкалі, пов'язаної із пересувачем реохорда, помножені на множник, установлений перемикачем приладу, дають значення в омах.

При вимірі опору одиночних заземлювачів З1, З2 і З3 їх відключають від заземлюючої мережі. У випадку виміру опору заземлюючої мережі в точках З1, З2 і З3 заземлювачі підключаю перемичками до мережі. Виміри робляться в наступному порядку:

1) установити прилад на рівній поверхні, відкрити кришку;

2) установити перемикач у положення "Контроль 5 Ом", нажати кнопку і обертанням ручки "Реохорд" домогтися встановлення стрілки індикатора на нульову оцінку. На шкалі реохорда при цьому повинне бути показання 5 +0,35 Ом. Приєднати прилад до випробовуваного заземлювача і до заземлювача Дз і "Зонд" відповідно до схеми на рис. 1.3:

 

Рис.1.3

 

3) перемикач установити в положення "XI”;

4)нажати кнопку й, обертаючи ручку "Реохорд", домогтися максимального наближення стрілки індикатора до нуля;

5)результат виміру дорівнює добутку показання шкали реохорда на множник. Якщо вимірюваний опір виявиться більше 10 Ом, перемикач установити в положення “Х5","Х20" або "XI00" і виконати операції виміру.

 

Питання для самоконтролю

 

1. Від яких факторів залежить вражаюча дія електричного струму?

2. Якими способами знижують уражаючу дію електричного струму?

3. Для чого призначене захисне заземлення?
4. Від яких факторів залежить ефективність захисних заземлень?

5. Як проявляються захисні функції заземлення в системі про глухозаземленою нейтраллю трансформатора?

6. Як впливає режим нейтралі на напругу дотику і струм через тіло людини?

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)