АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

КОРОТКА ІНСТРУКЦІЯ З ТЕХНІКИ БЕЗПЕКИ

Читайте также:
  1. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  2. VIII. Деякі аспекти діловодства у справах про порушення правил, норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  3. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  4. Актуальні проблеми економічної безпеки України
  5. Аналіз запасу фінансової стійкості (зони безпеки) підприємства
  6. Взаємодії між органами державної контрольно-ревізійної служби та органами прокуратури, внутрішніх справ і Служби безпеки України
  7. Вимоги безпеки при виконанні робіт на повітряних лініях (робота на опорах)
  8. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ТА ОХОРОНИ ДОВКІЛЛЯ, УТИЛІЗУВАННЯ
  9. ВИМОГИ ДО БЕЗПЕКИ АВТОМОБІЛЬНОГО ТРАНСПОРТУ
  10. Забезпечення нормальних умов праці та безпеки під час газопроявлень
  11. Загальні вимоги безпеки наземного обслуговування ПС.
  12. Загальні заходи безпеки при використанні боєприпасів.

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО ВИКОНАННЯ ЛАБОРАТОРНОЇ РОБОТИ №5 КУРСУ

“АВТОМАТИЗОВАНИЙ ЕЛЕКТРОПРИВІД”

ТЕМА: "ВИВЧЕННЯ ПРИНЦИПУ ДІЇ ТА СКЛАДАННЯ СХЕМИ АВТОМАТИЗОВАНОГО ЕЛЕКТРОПРИВОДУ КОМПРЕСОРА"

 

для напрямів підготовки (спеціальностей)

 

6.050501 “Прикладна механіка''

 

Затверджено на засіданні

кафедри прикладної механіки

Протокол № ____

від "___"_________2014 р.

 

Київ НТУУ "КПІ" 2014

Методичні вказівки до виконання лабораторної роботи №5 курсу “Автоматизований електропривід” для студентів напрямів підготовки (спеціальностей) 6.050501 “Прикладна механіка''

Укладач: Лукавенко В.П. Київ, НТУУ “КПІ”. 2014. - 8 с.

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО ВИКОНАННЯ ЛАБОРАТОРНОЇ РОБОТИ №5 КУРСУ

“АВТОМАТИЗОВАНИЙ ЕЛЕКТРОПРИВІД”

 

Тема: "Вивчення принципу дії та складання схеми автоматизованого електроприводу компресора"

 

Для студентів напрямів підготовки (спеціальностей) 6.050501 “Прикладна механіка"

 

Укладач: Лукавенко Василь Петрович, доцент, канд. техн. наук
Рецензент: Панов Сергій Львович, доцент,канд. техн. наук
Відповідальний редактор: Данильченко Юрій Михайлович, проф., докт. техн. наук

 

ВСТУП

ЗАГАЛЬНІ ВКАЗІВКИ.

До роботи в лабораторії допускаються студенти, які володіють необхідним мінімумом теоретичних знань з електроприводу та курсу електротехніки. Лабораторні роботи виконуються для групи студентів в кількості до 15 осіб.

Кожен студент повинен ознайомитись з метою лабораторної роботи, вивчити за навчальними посібниками теорію і підготувати до початку занять протокол проведення лабораторно роботи відповідно до методичних вказівок. Студенти, які успішно пройшли контроль знань, прослуховують інструктаж з правил техніки безпеки і приступають до виконання робіт.

Зібрання схеми здійснюється за допомогою спеціальних монтажних провідників з наконечниками. Вмикати лабораторну установку можна тільки з дозволу викладача після детальної перевірки лаборантом правильності виконаних електричних з”єднань.

Після проведення досліджень і запису отриманих результатів виконуються необхідні розрахунки, заповнюються відповідні таблиці протоколу отриманими даними, протокол виконання лабораторної роботи показується викладачеві. Студенти, які не засвоїли теоретичний матеріал, а також не представили звіт з попередньої роботи, до виконання лабораторної роботи не допускаються. У звіті протоколу лабораторної роботи обов’язково повинні бути наведені висновки по виконаній лабораторній роботі.

Після оформлення звітів студенти здають їх викладачеві. Під час захисту вони повинні показати знання основних теоретичних положень, пов’язаних з виконаними роботами, вміння розуміти схеми лабораторних установок та всі виконані ними досліди і розрахунки.

Для самоконтролю під час підготовки до лабораторної роботи та її захисту в кінці кожної роботи наведені питання для самоперевірки.

 

КОРОТКА ІНСТРУКЦІЯ З ТЕХНІКИ БЕЗПЕКИ

Для уникнення нещасних випадків під час роботи в лабораторії слід дотримуватись наступних основних положень і правил техніки безпеки:

1. До початку роботи всі студенти повинні досконало вивчити схему з’єднання, засвоїти розміщення елементів електрообладнання звернувши особливу увагу на положення вимикачів з боку мережі живлення.

2. Збирання схеми та її переключення повинні проводитись при вимкнених вимикачах з боку мережі живлення.

3. Перед введенням в дію лабораторної установки слід обов’язково провести її огляд і впевнитись у відсутності сторонніх предметів. Стосовно деталей, що обертаються, необхідно перевірити надійність захисних конструкцій.

4. Вмикати лабораторну установку повинен лаборант після перевірки, чи немає небезпеки доторкання до струмопровідних елементів схеми і попередження всіх працюючих на установці.

5. Студентам не дозволяється змінювати самостійно конструктивні елементи установок: з”єднувальні првідники, вимикачі, реле і т. ін.

6. Категорично забороняється спиратись на лабораторний стенд та елементи схеми, переступати через частини обладнання, що обертаються.

7. Заміна запобіжників проводиться викладачем чи лаборантом після того, як на робочому щиті будуть вимкнені всі вимикачі.

8. Дозволяється розбирати схему тільки при знятій напрузі та вимкнених автоматичних вимикачах.

9. Категорично забороняється увімкнення стенда під напругу без перевірки схеми з’єднань викладачем.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)