АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ревізія операцій по руху основних засобів

Читайте также:
  1. VI.Напрями, операційні цілі та заходи з їх реалізації
  2. Аналіз ефективності використання основних фондів
  3. Аналіз ефективності використання основних фондів на підприємстві
  4. Аналіз забезпеченості, інтенсивності і ефективності використання основних засобів підприємства
  5. АНАЛІЗ засобів шифрування данних на windows server 2012
  6. Аналіз обсягу виробництва та реалізації основних видів продукції
  7. Аналіз основних засобів
  8. Аналіз основних техніко-економічних показників діяльності підприємства
  9. Аналіз стану та ефективності використання основних засобів ставить на
  10. Аналіз структури операцій з цінними паперами
  11. Аудит основних засобів
  12. Б) Принципи радянської державної служби базуються на розроблених В. І. Леніним основних принципах державного апарату.

Метою ревізії руху основних засобів є перевірка правильності відображення в обліку надходження та списання основних засобів.

На даному етапі ревізії ревізору необхідно:

· отримати довідки від бухгалтера про отримані та списані основні засоби протягом періоду, що ревізується;

· звірити отримані показники із оборотами по Д-ту і К-ту рахунку 10 «Основні засоби»;

· перевірити наявність первинних документів, що підтверджують надходження та списання основних засобів (акти приймання – передачі, акти на приймання відремонтованих та реконструйованих основних засобів, акти на списання основних засобів).

· Перевірити правильність визначення первісної вартості придбаних основних засобів та визначення фінансових результатів списаних основних засобів;

· Перевірити правильність відображення операцій по придбанню та списанню основних засобів на рахунках бухгалтерського обліку.

 

При перевірці визначення первісної вартості слід пам’ятати, що до її суми не включається сума ПДВ, сплачена постачальникам, якщо підприємство є платником ПДВ.

Під час перевірки своєчасності оприбуткування основних засобів слід звернути увагу на терміни, коли вони оприбутковані. Адже несвоєчасне оприбуткування основних засобів призводить до зменшення сум амортизаційних відрахувань, що впливає на визначення собівартості продукції.

Згідно П(С)БО 7 «Основні засоби» бухгалтер підприємства повинен переоцінювати основні засоби, якщо його залишкова вартість більше як на 10% відрізняється від справедливої вартості основних засобів на дату балансу. (Переоцінка здійснюється шляхом множення первісної вартості основних засобів на індекс переоцінки. Індекс переоцінки визначається діленням справедливої вартості об’єкта на його залишкову вартість).

У ході перевірки вибуття основних засобів виясняють причину списання та законність проведеної операції.

В Актах на списання основних засобів має бути вказана причина ліквідації об’єкту (засобу), опис технічного стану, а також перелік виробничих запасів, які можуть бути використані після розбирання непридатного об’єкта (засобу). Після цього ревізор перевіряє правильність відображення операцій, пов’язаних із списанням засобів на рахунках бухгалтерського обліку та визначення фінансового результату від списання.

Останнім етапом даної перевірки виясняють, чи є передані основні засоби в оренду, чи присутні складені угоди на передачу в оренду засобів, перевіряється обґрунтованість ставок орендної плати згідно П(С)БО 14 «Оренда». Також, з’ясовують, чи не передані в оренду основні засоби, які конче необхідні самому підприємству, чи своєчасно вноситься орендна плата.

Факти виявлених порушень у процесі ревізії руху основних засобів мають бути відображені у довідці або заключному Акті ревізії.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)