АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Конструкція і принцип роботи компресора 2ФУБС9

Читайте также:
  1. D) икемділік принципі
  2. E) менеджмент принциптері
  3. I. Первым (и главным) принципом оказания первой помощи при ранениях нижней конечности является остановка кровотечения любым доступным на данный момент способом.
  4. II. КОНСТРУКЦІЯ РАДЯНСЬКОЇ ВЛАДИ
  5. II. Основные принципы и правила служебного поведения государственных (муниципальных) служащих
  6. II. Принципы организации и деятельности прокуратуры Российской Федерации
  7. III. По какому принципу образованы ряды? Назовите понятие, общее для приведенных ниже терминов, объединяющее их.
  8. III. Хід роботи
  9. III. Хід роботи
  10. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  11. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  12. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.

Таблиця 3

Технічні характеристики компресора 2ФУБС9

Найменування Значення
Холодопродуктивність на Хладоні 12, на стандартному режимі, кВт 10,7
Подача, м3/год 41,4
Потужність електродвигуна, кВт 5,0
Номінальна частота обертання, с-1  
Холодильний агент Хладон 12, Хладон 22, Хладон 142
Застосовуване масло при роботі на Хладонах 12 і 142 ХФ22С-16
Кількість масла, що заправляється в компресор, кг 5,5
Діаметр циліндра, мм 67,5
Хід поршня, мм  
Число циліндрів, шт  
Напруга, В 220/ 380

 

Компресори 2ФУБС9 застосовуються в стаціонарних і транспортних холодильниках і кондиціонерах. Ці компресори односхідчасті безкрейцкопфні, V-образні.

Компресор складається з блок-картера; колінчастого вала; шатунно-поршневої групи, електродвигуна, масляного насоса, клапанних дошок з усмоктувальними і нагнітальними клапанами, газового фільтра, масляного фільтра, всмоктувального і нагнітального вентилів (рис. 10).

Блок - картер компресора являє собою чавунний виливок, що об'єднує:

· два блоки циліндрів з усмоктувальною і нагнітальною порожнинами, розташованими всередині їх;

· картер компресора;

· корпус умонтованого електродвигуна.

 

 

Рис. 10. Схема компресора 2ФУБС9:

1 - фільтр масляний; 2 - насос масляний; 3 - шестерні; 4 - клапан перепускний; 5 - підшипник фальшивий; 6 - кришка; 7 - блок-картер; 8 - вентиль нагнітальний; 9 - шатунно-поршнева група; 10 - нагнітальні клапани; 11 - усмоктувальні клапани; 12 - кришка циліндрів; 13 - вентиль усмоктувальний; 14 - фільтр газовий; 15 - електродвигун; 16 - вал колінчастий.

 

Усмоктувальна порожнина блоків циліндрів об'єднана з корпусом електродвигуна, що дозволяє охолоджувати всмоктуваними парами холодоагенту вмонтований у компресор електродвигун. Картер компресора має дві опори для підшипників колінчастого вала, а корпус електродвигуна - розточку для посадки статора.

У блоки циліндрів встановлено чавунні гільзи. Бічні вікна блок-картера закриваються бічними кришками з оглядовими стеклами для контролю рівня масла в компресорі. На передній стінці блок-картера є пробка для зливу масла з картера компресора. До переднього фланця кріпиться кришка, що закриває привід масляного насоса, масляний насос і фальшивий підшипник.

До верхніх фланців блоків циліндрів кріпляться клапанні дошки і кришки циліндрів, через які здійснюється доступ до клапанів.

До фланців усмоктувальної і нагнітальної порожнин кріпляться відповідно усмоктувальні і нагнітальний вентилі, за допомогою яких компресор може бути відключений від системи.

Механізм руху складається з колінчастого вала, шатунно-поршневої групи, електродвигуна і масляного насоса.

Колінчастий вал сталевий, двохопірний, двоколінний. Вал має консольний привідний кінець, на який насаджено ротор електродвигуна. На інший кінець вала на сегментній шпонці насаджена косозуба шестерня приводу масляного насоса. Для подачі масла від насоса до шатунних шийок у колінчастому валі зроблені отвори, що утворюють масляну магістраль.

Електродвигун компресора асинхронний, короткозамкнений. Ротор електродвигуна насаджено на кінець колінчастого вала і закріплений на ньому за допомогою опорної шайби і болтів зі стопорною шайбою. Статор електродвигуна насаджено у расточку блок-картера.

Клапанна дошка встановлюється у верхній частині компресора між блок-картером і кришкою циліндрів. Усмоктувальні клапани самодіючі, стрічкові, смугові. Сідлом для усмоктувальних клапанів служать сталеві накладні планки з двома подовжніми щілинами. Щілини сідла закриваються клапанними пластинами. Пари проходять у циліндр крізь щілини в сідлі й отвори в клапанній плиті.

Нагнітальні клапани п'ятачкові, пластинчасті, навантажені пружинами.

Порожнина, існуюча між кришкою циліндрів і клапанною дошкою, розділяється внутрішньою перегородкою кришки циліндрів на всмоктувальну і нагнітальну.

Між блок-картером і всмоктувальним вентилем установлюється газовий фільтр.

11.1. Система змащування. Система змащування в компресорі комбінована: примусова - шатунних шийок; розбризкуванням - дзеркала циліндрів поршнів, поршневих пальців і підшипників качання. У систему змащування входить шестеренний насос, фальшивий підшипник і перепускний клапан.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)