АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порядок створення та припинення діяльності партії

Читайте также:
  1. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  2. II. Порядок обращения за получением социального обслуживания
  3. II. Порядок подачи и рассмотрения ходатайств о предоставлении политического убежища иностранным гражданам и лицам без гражданства в Республике Казахстан
  4. II. Порядок подготовки, защиты и оценки квалификационной работы
  5. III. Витрати діяльності
  6. III. Порядок исчисления размера вреда
  7. III. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕНИЯ КОНКУРСА
  8. III. Порядок проведения мероприятия.
  9. III. Страховая сумма, страховая премия и порядок ее уплаты
  10. IV. Порядок защиты выпускной квалификационной работы
  11. IV. Порядок и формы контроля за исполнением государственной функции
  12. IV. Порядок назначения и выплаты государственных академических и именных стипендий

 

Конституція України (ст. 36) гарантує свободу діяльності суспільних об'єднань. Це означає, що суспільні об'єднання створюються без попередньої заборони державних органів. Членами політичних партій можуть бути лише громадяни України. Обмеження щодо членства в політичних партіях установлюються винятково Конституцією і законами України. Іноземцям і особам без громадянстві в цьому праві відмовлено (ст. 36 Конституції України, ст. 16 Європейської конвенції з прав людини, ст. 12 Закону «Про об'єднання громадян», ст. 16 Закону «Про правовий статус іноземців»).

Політичні партії в Україні утворюються і діють тільки з всеукраїнським статусом (ст.9 Закону «Про об’єднання громадян»), створюються за ініціативою громадян України, які досягли 18 років, не обмежені судом у дієздатності і не тримаються в місцях позбавлення волі (ст.11). Заява про реєстрацію політичної партії повинна бути підтримана підписами не менш як однієї тисячі громадян України, які мають виборче право. До заяви додаються статут (положення), протокол установчого з'їзду (конференції) або загальних зборів, відомості про склад керівництва центральних статутних органів, дані про місцеві осередки, документи про сплату реєстраційного збору, крім випадків. Політичні партії подають також свої програмні документи (ст.15) і підлягають обов'язковій реєстрації Міністерством юстиції України (ст.14). Партія ліквідується в разі зменшення кількості членів політичної партії до числа, коли вона не визнається як така (ст.32). Забороняється створення і діяльність політичних партій, керівні органи чи структурні осередки яких знаходяться за границями України, а також яких-небудь структурних осередків політичних партій в органах виконавчої і судової влади, у Збройних Силах, Національній Гвардії і Прикордонних військах, на державних підприємствах, в установах і організаціях, державних навчальних закладах (ст.4 Закону “Про об’єднання громадян”). Ст. 64 Конституції України встановлює окремі обмеження в умовах надзвичайного чи воєнного стану. Відповідно до Закону України "Про надзвичайний стан", у разі введення надзвичайного стану при спробах насильницького скинення конституційного ладу, масових безладдях і т.п. може бути припинена, після відповідного попередження, діяльність політичних партій, громадських організацій масових рухів, що перешкоджають нормалізації обстановки[13].

Центральна проблема, якою займаються партії, - це виборчий процес. Лише виграючи на виборах і завойовуючи виборні посади, партія спроможна затвердити свої позиції і домагатися влади для досягнення своїх цілей. Успіх на виборах є неодмінною умовою виживання партії і мірою її ефективності і життєздатності. Тому конкурентну політичну партію відрізняє від всіх інших форм політичної організації те, що в центрі її уваги завжди стоїть питання про вибори. В довгостроковій перспективі, якщо вона прагне залишитися дієздатним конкурентом, завоювання виборних посад повинно бути ключовим фактором у партійних рішеннях.

Слід сказати, що існує потреба переглянути правове регулювання діяльності політичних партій. Сучасна дискусія щодо закону "Про політичні партії" досі триває дещо в замкненому колі. Автори проектів критикують закон "Про об'єднання громадян" і водночас переносять головні принципи цього закону у власні проекти закону "Про політичні партії". Як відомо, розроблені два його проекти: перший — підготовлений фахівцями під керівництвом Міністерства юстиції; другий — представниками ХДПУ. Останню редакцію проекту Міністерства юстиції не оприлюднено, а проект ХДПУ має низку вад. Зокрема в ньому пропонується закріпити:

— принцип реєстрації-дозволу замість визнаної інформаційної реєстрації;

— контроль за партією через програмні документи, а не через її діяльність;

— детальний опис внутріпартійних норм, що традиційно є проблемою самої партії;

— регламентація місця партії в інформаційному просторі через новостворену державну структуру, що порушує загальні принципи свободи, інформації тощо.

Тому актуальні проблеми визначення цивілізованого правового поля на те, щоби ефективно реалізувати партійну політику, залишаються відкриті.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)