АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Лідерство на Україні

Читайте также:
  1. А)Ранній гуманізм в Україні
  2. Автономія в Україні. Конституційно-правовий статус Автономної Республіки Крим
  3. АРХІВНА СПРАВА В ЗАХІДНІЙ УКРАЇНІ, НА БУКОВИНІ ТА ЗАКАРПАТТІ У 1920-1930-Х РР.
  4. Архівна справа в Україні в роки другої світової війни
  5. Біоетика і становлення національної системи охорони здоров’я в Україні.
  6. Болонський процес і перспективи розвитку вищої освіти в Україні
  7. В Україні
  8. В Україні немає свого фільмофонду і державного кіномузею, низький рівень кіноосвіти. Зовсім зникла кінопреса (журнали “Новини кіноекрана”, “Вавилон”).
  9. В Україні природно-заповідний фонд охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання.
  10. Вибори в Україні
  11. Виборчий процес в Україні
  12. Виникнення і розвиток криміналістики в світі і в Україні.

 

1. Іваненко М. Лідер, який оголосив війну стереотипам // Віче. – 2000. - №1. – С. 56 – 66.

2. Александр Мороз: история болезни //Независимость. – 1999. – 22 сент. – С. 2 – 3.

3. Кузнєцова С. Механізм формування політичного лідерства в Україні //Нова політика. – 2001. - №2. – С.60 – 62.

4. Марчук Є. К. Біографія //Самостійна Україна. – 1999. - №29 – 30 (серп.). – С. 2.

5. Золотарьов В. Петро Симоненко й зупинений час //День. – 1999. – 15 лип. – С. 24.

6. Петр Симоненко: портрет политического лидера и человека //Комунист. – 1999. - №20 (трав.). – С. 7.

7. Овсієнко В. Золотий курок розстріляного кулемета //Україна молода. – 1999. – 20 берез. – С. 3. (Політ. Портрет Є. Марчука).

8. Червак Б. Контрверсії Євгена Марчука //Українське слово. – 1999. – 21 січ. (Пол. портрет Є. Марчука)

9. Шиян А. Соц. – пол. портрет політиків: О. О. Мороза, Н. М. Вітренко та В. П. Горбуліна //Нова політика. – 1998. - №4. – С. 24 – 28.

10. Пиховшек В. Жертвенный фрезь. Собирание: файл “Юлтя Тимошенко” //Зеркало недели. – 1997. – 31 авг. – С. 4.

11. Р. Лоза Невыполненный заказ, К. 2002 г. (Пол. порт. Юлии Тимошенко).

12. Бурдак І. 1000 днів і одна ніч президента Кучми, або крах ілюзій //Комуніст. – 1997. - №16(квіт.) – С. 10.

13. Кравчук Л. “Президент чи генерал – губернатор?” //Киів. – 1997. - № 7 – 8. – С. 74 – 86.

Словник термінів:

1. Культ особи - єдиновладдя тоталітарного типу, крайня максимально завищена оцінка функцій і ролі політичного лідера в історії, його звеличення і, навіть, обожнювання.

2.Лідер - популярний і впливовий учасник суспільного життя, який визначально впливає на нього, консолідує зусилля людей для досягнення якоїсь спільної мети, задоволення інтересів даного співтовариства.

 

 

3. Політичне лідерство - постійний пріоритетний і легітимний вплив однієї або кількох осіб, які займають владні позиції в усьому суспільстві, організації або групі.

4. Політична соціалізація особи - процес включення індивіда в політичну систему. Це процес засвоєння соціально-політичних знань, норм, традицій, стандартів поведінки, цінностей культури, формування якостей і властивостей, які дозволяють людині адаптуватися в даній політичній системі і виконувати там певні функції.

5.Еліти - це “верхівкові” групи суспільства, суспільні меншості, які складаються з людей, що займають провідні позиції у різних сферах суспільного життя - в народному господарстві, політиці, науці, культурі, тощо.

6. Політичні еліти - це такі групи, які виділяються в політиці своєю здібністю концентрувати могутність влади на основі гегемонії. Приналежність до неї супроводжується рядом привілеїв: матеріального забезпечення, соціального престижу і володінням монопольним правом прийняття загальнообов’язкових рішень.

7. Бюрократія - буквально - панування канцелярії - це специфічна форма соціальних організацій в суспільстві, в яких центри виконавчої влади практично незалежні від більшості їх членів.

8. Бюрократизм - це перекручена антидемократична форма управління, яка виросла на основі виділення управління в особливий вид суспільної праці, професіоналізації апарату управління і наділення його необхідними для управління владними повноваженнями.

9. Номенклатура - перелік імен занесених у реєстр державців чи керівників.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)