АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Проаналізуйте особл. Континентальних конц. «нові праві»

Читайте также:
  1. Проаналізуйте взаємозв’язок та відміна емоцій і почуттів
  2. Проаналізуйте види уяви та їх значення в житті людини
  3. Проаналізуйте вплив темпераменту на формування характеру особистості
  4. Проаналізуйте зміст внутрішньої та зовнішньої політики Укр. держ за часів Скоропадського
  5. Проаналізуйте конц. Інформаційного сус-ва.
  6. Проаналізуйте конц. «Серединної Європи»
  7. Проаналізуйте концепцію постіндустріального розвитку сус-ва (Белл, Арон, Бжезинський)
  8. Проаналізуйте основні напрямки і зміст державного будівництва УЦР
  9. Проаналізуйте основні положення мондіалістських конц.
  10. Проаналізуйте перспективи встановлення однополярного світопорядку.
  11. Проаналізуйте причини, зміст і результати української державної політики в соціальній сфері.

«Нові європейські праві» в 60-х - 90-х рр.. (А Бенуа, Ж. Тіріар, Й. Лохаузен, Р. Стойкерса, К. Террачано).

Рух нових правих виникло в кінці 60-х, зародилося у Франції. Антісоціалісти, націоналісти, антикомуністи, католики, а також германофілів - старі праві. Нові авие - соціалісти, інтернаціона-листи, прихильники свободи совісті, германофілів і советофіли. Називалися Праві тому були традиціоналісти. Засновник француз Ален де Бенуа. Ідеї: 1. Принцип гос-ва, нації вичерпаний. 2. Майбутнє за великими просторами, основа яких не стільки об'едіненіегос-в у блок з міркувань вигоди, скільки ходіння етнічних груп в єдину федеральну імперію. Вона повинна бути стратегічно єдиною, але етнічно диференційованою. Стратегічне єдність має підкріплюватися єдністю початкової культури. Він протиставляв Європу Заходу. Європа населена народами індоєвропейської походжу-дення, пржівшего в ній довгу історію, створивши свої традиції та культуру. А Захід - що відокремилася від Європи утилітарні, раціоналістична, антітрадіціонная цивілізація. Її втілення США, які тепер проводять експансію на Європу. Для боротьби проти неї потрібно створити єдину Європу ста прапорів. Франція повинна орієнтуватися на Німеччину і ср Європу.

Відношення до Росії. Спочатку Рос ні Захід, ні Схід, ні Європа. Потім перш за все Європа, але краще зі Сходом ніж із Заходом. Європейсько - Російсько - Китайську союз. Спочатку закликали до союзу з Китаєм проти Америки та радянського імперіалізму, потім до союзу з Росією проти Американського.

Жан Тіріар (1922-1992) пропонував створення унітарної Європи до Владивостока, основою якої повинен стати СРСР (Євро - радянська Європа від Владивостока до Дубліна для протистояння атлантизму)

Ердіс фон Лохаузен в 78 році випустив книгу «Мужність панувати. Мислити континентами»,«Могутність є сила, помножена на місце розташування».

Призову вивчати не прикладну або внутрішню геополітику, а глобальні категорії. Вважав що Євр освіта не таласократное, а континентальне, лише тимчасово потрапила під вплив таласократ. Для звільнення з-під неї необхідний територіальний мінімум. Для цього потрібно об'єднати Німеччину, возз'єднати Пруссію, столиці її перенести в Калінінград. Відносно Рад союзу вважав що Росія може мати по сусідству з собою Європу в 4х якостях: Європа ворожа, Європа підпорядкована, Європа спустошена і Європа союзна. У 1х трьох випадках Росія програє, тільки в останньому вона зміцнює своє геополітичне положення. Висновок: протягом розглядається як маргінальне, поширене в академічних колах, але не правлячих (протягом нові праві).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)