АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Модуль 3. Механізм ціноутворення та цінова політика туристичних підприємств

Читайте также:
  1. E. циліндр з годинниковим механізмом.
  2. E. циліндр з годинниковим механізмом.
  3. III. КРИТЕРИИ ДОПУСКА К СДАЧЕ ИТОГОВОГО МОДУЛЬНОГО КОНТРОЛЯ (ЭКЗАМЕНА).
  4. SWOT-аналіз підприємства та складання профілю середовища.
  5. VІІ. Монетарна політика держави
  6. VІІ. Монетарна політика держави
  7. Акціонерний капітал та акціонерні підприємства
  8. Аналіз внутрішнього середовища підприємства ТОВ «Темп»
  9. Аналіз впливу збутової діяльності на прибуток підприємства
  10. Аналіз доходів та витрат підприємства
  11. Аналіз елементів внутрішнього середовища підприємства
  12. АНАЛІЗ ЗАХОДІВ ПІДПРИЄМСТВА ЩОДО ВИХОДУ З КРИЗИ

Те­ма 7. Фактори ринкового ціноутворення та механізм формування цін на туристичні послуги

Сутність ринкової ціни послуги. Економічна природа ціни послуги туристського попиту, об’єктивна основа мінімальної і максимальної ціни. Характеристика туристичної послуги як товару та її відмінності від звичайного товару.

Механізм формування ринкових цін туристичних послуг. Види цін, які використовуються у ринковій практиці туристичних фірм та особливості їх застосування. Класифікація факторів, які впливають на динаміку цін туристичних послуг. Методи оцінки впливу факторів на підвищення і зниження ринкових цін, факторів стратегічного і тактичного характеру, об’єктивних факторів зовнішнього середовища і суб’єктивних (залежних від підприємства) факторів. Сутність цінової і нецінової еластичності попиту, методи її вимірювання. Система ринкової саморегуляції. Методи впливу держави на рівень і динаміку цін на туристичні послуги. Фактори диференціації цін туристичних послуг на вітчизняному та міжнародному ринку.

 

Тема 8. Структура вартості туристичного обслуговування і цін туристичних пакетів та послуг

 

Структура вартості туристичного обслуговування. Сутність та склад базової ціни туристичного пакету, ціни групового туру в розрахунку на одного туриста.. Структурні елементи цін на окремі види послуг. Характеристика структурних елементів ціни “нетто” і “брутто” групового та індивідуального туру, ціни попиту і пропозиції, рекламних, контрактних, договірних та інших видів цін на туристичні послуги. Методика розрахунку цінових податків, собівартості, прибутку та інших складових елементів цін на послуги і товари туристського попиту. Порядок формування вихідних (базових), рекламних, договірно-контрактних та інших видів цін на туристичні послуги.

 

Те­ма 9. Цінова політика туристичного підприємства.

 

Сутність та зміст цінової політики, її зв’язок із загальною економічною стратегією туристичного підприємства. Етапи розробки цінової політики. Варіанти цінової політики та їх характеристика. Механізм формування цінової політики вітчизняних туристичних фірм при реалізації туристичних пакетів і окремих видів послуг на внутрішньому та міжнародному туристичному ринку, при реалізації індивідуальних і групових турів. Залежність цінової політики від стадії життєвого циклу туристичних послуг, стану розвитку конкуренції на ринку, сезонності туристського попиту, його цінової і нецінової еластичності та інших факторів.

Сутність маркетингового підходу до формування цін на туристичні послуги. Види та зміст маркетингових цінових стратегій, особливості їх застосування. Характеристика методів маркетингового ціноутворення, заснованих на вивченні попиту клієнтів. Особливості застосування методів ціноутворення, заснованих на вивченні цін головних конкурентів.

Витратні методи ціноутворення, особливості їх застосування у ринковій практиці туристичних підприємств.

Механізм внутрішнього регулювання цін за рахунок зміни собівартості, прибутковості та рентабельності окремих видів туристичних послуг.

Методи тактичного регулювання цін на внутрішньому і міжнародному туристичному ринку. Особливості практичного застосування системи сезонних та спеціальних (комерційних) тарифів, цінових знижок та надбавок до вихідних цін на туристичні послуги. Досвід розробки “Положеня про застосування комерційних знижок” в системі управління доходами туристичних підприємств.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)